Paasweekend op De Boshoek, wat een feest!

Detectives on Tour
Door Kim

Pasen was nog nooit zó leuk! Detectives Eva (15) en Quinn (7) vieren Pasen dit jaar namelijk op vijf-sterren Recreatiepark De Boshoek. Onder een stralend zonnetje zoeken ze paaseieren met de doldwaze paashaas, wurmen ze zich door obstakels tijdens een spannende eierrace, knutselen ze kekke eierdopjes en speuren ze naar het gouden ei. Maar naast de toffe paasacitviteiten is hier nog veel meer te beleven! Zo dansen de Detectives met het gekke duo Keessie & Willie, roosteren ze marshmallows, verkennen ze de Klauterhoeve en worden ze bekroond tot meesterspionnen in de supercoole escaperoom! De Detectives zijn unaniem: Pasen op De Boshoek, dat is echt één groot feest!


1

Slaapkamers én badkamers tellen

De Detectives staan op vrijdag te popelen om te vertrekken, Quinn heeft zelfs voor dag en dauw zijn Detectives t-shirt al klaarliggen! De rit naar Recreatiepark De Boshoek duurt voor ons slechts een uurtje en onze aankomst wordt begeleidt door een enthousiast “Yes, we zijn er!” door de jongste. We rijden op de slagbomen af en die openen op magische wijze. We hoeven ons niet eens te melden bij de receptie, want de hele incheck is contactloos en vooraf geregeld. Is dat even handig! In no time staan we voor de prachtige familielodge, ons onderkomen dit weekend. “Check dit, hier kan ik lekker chillen in de zon” roept Quinn direct, wijzend op het ligbed op de veranda terwijl wij ons ondertussen verbazen over het weidse uitzicht.

Inmiddels hebben de Detectives de schuifpui al open en wordt de 6-persoons lodge zelf gekeurd. Quinn richt zich hierbij helemaal op de details. Van de gezellige muurstickers tot een dienblad met een hert erop, hij vindt het allemaal even mooi. Eva is daarentegen vooral benieuwd naar de verdeling van de slaapkamers, als tiener kan ze een beetje privacy namelijk wel waarderen. Gelukkig komt dat helemaal goed, ze ontdekt maar liefst 3 slaapkamers waarvan één met een stoer stapelbed dat meteen geclaimd wordt door Detective Quinn.

De verbazing is groot wanneer Quinn een tweede badkamer ontdekt. De ouderslaapkamer van de familielodge heeft een heuse ensuite badkamer, compleet met tweede toilet. Is dat even luxe! Nu iedereen zijn plekje gevonden heeft, duiken de Detectives in de map met informatie die op tafel ligt. “Oh, er is vanavond kampvuur! En er ligt een gouden ei verstopt! Oh en er is een kinderdisco én een tennisbaan!” Je hoort het, dat wordt een weekend vol avonturen!

Ook zin in een verblijf in een familielodge of een van de andere mooie accommodaties op De Boshoek? Je boekt nu een verblijf van 4 dagen, 3 nachten in de meivakantie vanaf € 450

2

Swingen met Keessie en Willie

Nadat de Detectives alle ins en outs van het animatieprogramma bestudeerd hebben, komen ze tot de conclusie dat we precies een uurtje de tijd hebben om iets te eten, want daarna start de kinderdisco met Keessie en Willie. Tsja, wat is daar tegen in te brengen? En zeg nou zelf, de kinderdisco die kunnen we natuurlijk niet skippen! Bij het horecaplein bestellen we een heerlijk frietje bij het handige afhaalloket nadat de Detectives met gevulde buiken de speeltuin hier grondig getest hebben, kan het swingen bij de Kidsclub beginnen. Samen met het animatieteam roepen de kids om het hardst om Keessie en Willie en er is hilariteit alom wanneer deze rond de Kidsclub rennen. Detective Quinn oefent zijn danspasjes vol overgave op het podium en geniet met volle teugen van het feestje dat er gebouwd wordt. Natuurlijk gaan we na afloop nog even op de foto met dit vrolijke duo!

Tip: het programma is elke vakantie anders. In de meivakantie kun je bijvoorbeeld handboogschieten, apenkooien, koekjes bakken of het spannende Mega-Grens-Smokkelspel spelen. Zo is elke vakantie een compleet nieuwe beleving!

3

Elke avond is een feestje op De Boshoek

Gelukkig hebben de Detectives nog genoeg energie over na het swingen, want bij de Kidsclub ontdekken we niet alleen speeltuin De Klauterhoeve, maar ook een toffe kabelbaan en een groot springkussen! De Detectives schommelen hoger en hoger op de grote netschommel tot ze rook zien. “Het kampvuur!” hoor ik nog net voordat ze wegstuiven. Rondom een gezellig vuurtje deelt het animatieteam marshmallows uit om te roosteren. Jong en oud is van de partij en terwijl de jongsten door de animatie geholpen worden, nemen enkele tieners een TikTok filmpje op. Het is een en al gezelligheid rondom het vuur én op het voetbalveld erachter waar fanatiek gespeeld wordt. Wanneer wij om 21:00 Quinn naar bed brengen, blijft Detective Eva nog lekker chillen met de oudere kinderen en het animatieteam. 

TIP: Na het kampvuur wordt geregeld het spannende spel Weerwolven gespeeld met tieners, echt een aanrader!

4

Nieuw, nieuwer, nieuwst op De Boshoek

De Detectives nemen hun taak heel serieus en besluiten eerst een rondje over het park te wandelen om te kijken wat er allemaal te doen is. Al na 50 meter zijn ze dit plan ineens compleet vergeten wanneer ze op een te gek speelterrein stuiten. Terwijl Quinn aan de monky bars hangt in de speeltuin, verwondert Eva zich over de afgezette delen van het plein. De Boshoek is namelijk volop aan het vernieuwen. Onlangs is het horeca-deel al helemaal vernieuwd en nu wordt dit speelplein onder handen genomen. Er komt onder meer een jeu de boules baan en een voetbalbiljart bij en volgend jaar zelfs een hele nieuwe midgetgolfbaan! Wanneer de Detectives horen dat er op het parelwitte zand, grenzend aan een buitenbad, zelfs een ‘hangmattenplaza’ komt waar je vanuit je hangmat drankjes kunt bestellen is het al duidelijk: ze willen nu al een keer terug!

5

De Detectives on tour

Maar er is nog veel meer nieuws te ontdekken op het park! Wanneer Detective Quinn bij de receptie de e-scooters bewonderd, wordt hem gevraagd of hij een ritje wil maken. Nou, daar hoeft hij geen seconde over na te denken! Op een van de nieuwe Retro Retelli E-choppers, met zitje achterop, zoeft hij samen met zijn vader geruidloos door het mooie landschap rondom De Boshoek. Glunderend komen ze terug. Stralend vertelt Quinn dat hij heel veel koeien gezien heeft. “De scooter kun je echt bijna niet horen, dus we konden gezellig kletsen!” vertelt hij me blij. Wanneer je een e-scooter huurt dan krijg je er een prachtige route bij, vooral zomers moet dit magisch mooi zijn wanneer je langs de bloeiende heide komt!

Tip: neem een lekker picknickpakket mee voor een heerlijke lunch in het bos of op de hei!

6

Word de nieuwe meester spion in de X-Cube

De activiteit waar de Detectives het hele weekend al naar uitkijken is de nieuwe X-Cube escaperoom op De Boshoek. Naast de imposante deur toetsen we de toegangscode in die we per mail hebben gekregen, spannend! Zodra we de deur dichtdoen, wordt het donker en start de intro op het grote scherm. WOW, dat maakt indruk! Agent Storm geeft ons - de spionnen - een uur lang allerlei opdrachten die elk een strakke deadline hebben. Terwijl de tijd tikt ontfutselen we codes, gebruiken we morse codes en gaan we zelfs op zoek naar afluisterapparatuur met behulp van de zaklamp op onze telefoon. Dit is echt superspannend! De X-Cube is eigenlijk vanaf 8 jaar, maar Detective Quinn vindt het fantastisch. Wanneer hij bij een opdracht met het verlossende woord komt "Kijk, we moeten hier op deze knopjes duwen, dan zie je hier iets!" en we daardoor de code kunnen kraken, glimt hij helemaal van trots. Ook voor tieners én ouders is de X-Cube een flinke uitdaging. Gelukkig was Agent Storm ons goedgezind en werden we, na een spannende eindopdracht, zowaar bekroond tot meester spionnen!

7

Eindeloos speelplezier op De Boshoek

Op De Boshoek ontdekken we elke dag wel een nieuwe speelplek. Zo waant Quinn zich het ene moment een echte piraat op het grote piratenschip en oefent hij even later samen met Eva salto's op het springkussen. Wanneer we op weg zijn naar de kidsclub trekt een groot scherm de aandacht. Kinderen trappen er met een bal tegen waarna het scherm oplicht en de score te horen is. "Wow! Mogen wij ook?" roept Quinn enthousiast. Ze worden hartelijk verwelkomt om een potje mee te trappen. De interactieve voetbalmuur heeft meerdere spelvormen, naast het oefenen van je precisie kun je bijvoorbeeld ook testen hoe hard je kunt schieten. Wie verbreekt het dagrecord? We kijken nog even toe hoe een gezin zich uitleeft in de pannakooi, terwijl op de achtergrond getennist wordt en een paar kids het basketbalveld testen. Wanneer de Detectives vervolgens in de speeltuin voor het horecaplein spelen, ontdekken ze nóg een interactief speeltoestel. Onder de oranje boog rennen we ons rot naar de verschillende cijfers, onthouden we codes en spelen we de muzikale versie van Annemaria Koekoek. Niet alleen de Detectives, maar ook papa en mama hebben de grootste lol! Overal om ons heen zien we spelende groepjes kinderen en gezinnen die een potje tafelvoetbal spelen, wat een heerlijk sfeertje!

Tussen de speeltuinen door schuiven de Detectives zo vaak mogelijk aan bij de toffe activiteiten van de Kidsclub. Detective Quinn wil heel graag meedoen met hindernis-slagbal. Hoewel het in het begin nog best lastig blijkt om die bal te raken, slaat hij hem na een kwartiertje hard het veld over. Zijn vreugdekreet gaat het hele veld over, terwijl hij naar zijn honk rent. Na afloop komt hij zo trots als een pauw terug. "Zag je mijn bal?! Die ging echt ver he!" Als kersverse fan van Keessie en Willie mag Quinn met hen een video opnemen om de winnaar van onze prijsvraag bekend te maken. Hij vindt het duidelijk spannend maar Keessie en Willie helpen hem op weg. En hoe tof is het als je na afloop nog even lekker met Keessie en Willie gaat schommelen én met Keessie het terrein over mag scheuren? Overal waar dit duo opduikt is het instant feest!

8

De lekkerste lunch ooit

Een vakantie is niet compleet zonder lekker eten,  dus we starten onze dagen met de verse broodjes van ‘De Markt’, de vernieuwde minisupermarkt op het park. De Detectives hebben hier alleen geen oog voor de lekkere broodjes want ze hebben de giga schepsnoepsilo's gespot! Wil je deze verleiding graag weerstaan dan kun je ook heel eenvoudig je broodjes en andere boodschappen bestellen via de app, super handig! In plaats van een lunch genieten we op zaterdag van een  overheerlijke high tea in Western Plaza. Nou is dit niet onze eerste high tea, maar deze is wel echt next level! De Detectives kijken hun ogen uit wanneer er twee grote torens gebracht worden die helemaal gevuld zijn met carpaccio en zalm sandwiches, quiches, wraps en héél veel zoetigheid om van te smullen. De Detectives hebben moeite om te kiezen maar gelukkig kun je hier geen slechte keuzes maken, want alles is echt heerlijk! We zijn blij dat we dit als lunch hebben gekozen, want als drie-uurtje hadden we dit echt nooit opgekregen!

9

Heerlijk binnen én buiten tafelen bij Western Plaza

Gelukkig krijgen we van al het spelen ’s middags toch weer flinke trek. Bij Western Plaza staan buiten allemaal nieuwe barbeque tafels. In het midden van de tafel zit een groot rooster waarop je het vlees en de groente kunt grillen. We zien al hele families heerlijk smullen. Omdat we wat later willen dineren besluiten we om toch warm binnen te gaan zitten, maar de barbeque gaan we de volgende keer zeker proberen! Terwijl we wachten op onze gerechten vermaken de Detectives zich met hun puzzel placemat tijdens een wedstrijdje ‘woordzoeken’. Even later krijgen we prachtige gerechten voorgeschoteld en smullen we van onder andere een lokaal stoofpotje, heerlijk! De Detectives denken dat ze nog nét genoeg ruimte hebben voor hun ijsje,  maar Detective Quinn heeft zo lekker gesmuld van zijn kinderpizza dat hij zijn ijsje niet eens helemaal op krijgt… 

10

Speuren naar eieren en gouden hazen in het bos

De Detectives vieren voor het eerst de Paasdagen ‘op vakantie’, zou de Paashaas hier ook komen? “Mam, kom snel, de Paashaas is geweest!” roept Quinn terwijl ik richting onze lodge loop. Triomfantelijk houdt hij een zak chocolade paaseitjes omhoog. Is dat even boffen! Thuis starten we onze Paasdagen altijd met een heerlijk paasontbijt en dat is hier niet anders. Met lekkers van De Markt maken we er ook hier een feestje van. Het is nog snel afruimen geblazen, want vandaag moeten er natuurlijk paaseieren gezocht worden. En met wie kun je dat nou beter doen dan met de Paashaas zelf? In een grote stoet vertrekken we naar het bos, met de vrolijke Paashaas achterop de kar. Het eierzoeken wordt nóg spannender doordat er ook 2 gouden hazen verstopt zijn, de speurneus die er een vindt, krijgt een leuke verrassing. De Detectives komen terug met prachtige gekleurde eieren en een stralende lach. “We krijgen zo nóg wat lekkers van de Paashaas” glundert Quinn, en inderdaad, eenmaal bij de Kidsclub krijgen alle speurneuzen nog een chocolade lolly. De koning te rijk smullen de Detectives van hun traktatie in de hangschommel. 

11

Zullen we dit voortaan elk jaar doen mam?

's Middags worden de Detectives flink uitgedaagd tijdens de paasgames. Hoe breng je een paasei (ballon) naar de overkant met zijn tweetjes, zonder deze met je handen aan te raken? Het is nog niet zo gemakkelijk als dat het lijkt en er wordt wat afgelachen door de kids én de ouders aan de kant. Ook de eierrace scoort punten bij de Detectives en zorgt voor de nodige hilariteit. Probeer je maar eens door een hoepel te wurmen met een ei op een lepel, dat valt echt niet mee! Terwijl de teamleden elkaar flink aanmoedigen, genieten wij op het gras in het zonnetje van de capriolen die we zien. Wat een heerlijk weekend!

De Detectives vinden het jammer dat het verblijf op De Boshoek op zondag eindigt. "Hier had ik wel langer willen blijven hoor!" zegt Eva terwijl ze haar laatste spullen bij elkaar pakt. "Ja, wel een week of twee!" voegt Quinn toe. Tsja, we kunnen ze echt geen ongelijk geven. Want of je nou een weekend gaat of de hele zomervakantie. Op Recreatiepark De Boshoek is het echt élke dag feest. Die vijf sterren hebben ze - ook bij de Detectives - dubbel en dwars verdient!

TIP: Recreatiepark De Boshoek heeft een uitgebreid animatieprogramma op Eerst én Tweede Paasdag. Een lang paasweekend op De Boshoek is dan ook zeker een aanrader zodat je lekker mee kunt swingen tijdens de te gekke Paas Pyjama Disco en je zangtalenten kunt vertonen op de paas karaoke bijvoorbeeld!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 52

Blog

5x de leukste vakantiepark terrassen

Nieuws

NIEUW: Ontmoet Koen en Kiki op Recreatiepark De Boshoek

Nieuws

NIEUW: Spring! in Attractiepark Slagharen

Blog

De Boshoek: Het leukste park op de Veluwe!

Blog

Zó leuk is een vakantie bij De Boshoek!

Nieuws

NIEUW: Racen als Verstappen bij Recreatiepark De Boshoek

Blog

Slagharen sluit boottocht Wild West Adventure

Nieuws

NIEUW: gamevilla's & bikepark op Kasteeldomein de Cauberg

Blog

Zóóó leuk is de Leistert! Helemaal met de NAZOMER DEAL!

Blog

REVIEW: FarmCamps De Oostermaat

Blog

REVIEW: Terhills Resort, tropisch paradijs in Vlaams Limburg

Blog

REVIEW: Preston Palace met een dreumes

Blog

Zeelandvibes bij Camping De Vogel

Blog

Meivakantie onder de Franse zon

Blog

Paasweekend op De Boshoek, wat een feest!

Blog

REVIEW: Landal Landgoed 't Loo: kidsparadijs op de Veluwe!

Blog

Lentekriebels in de meivakantie

Blog

Kom deze zomer BUITEN SPELEN bij de Boshoek of Sallandshoeve

Blog

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Blog

Kleinschalig, maar groots genieten

Blog

The Preston P(a)lace to be met tieners!

Blog

Op minivakantie bij Preston Palace

Blog

REVIEW: Center Parcs Erperheide

Blog

GECHECKT: Als een Viking op avontuur in Zweden!

Blog

100% Kidsgeluk in de Achterhoek

Blog

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

Blog

Op vakantie bij Acoya Resort Curacao

Blog

YI-HAA! Super Sunny Fundays in Slagharen

Blog

REVIEW: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg

Blog

Sprookjes bestaan op Resort Kaatsheuvel

Blog

VakantieVibes aan het Veluwemeer

Blog

Vette FamilyFUN aan het Gardameer

Blog

Naar het strand in Stalis, met NIEUW AQUAPARK!

Blog

GECHECKT! 2 Toffe campings in Bella Italia

Blog

Op kindervakantie in Oostenrijk

Blog

Coronaproof GENIETEN op Gran Canaria

Blog

Coronaproof vakantie in Beautiful Bulgarije

Blog

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

Blog

Met Kidsgeluk op avontuur in de Achterhoek

Blog

REVIEW: Spelen, spetteren en op sprookjesavontuur

Blog

TIP: Hemelvaart of Pinksteren op De Boshoek

Blog

Februari-fun Op Curaçao

Blog

Logeren op De Boshoek in de Veluwe

Blog

GETEST: Een nachtje logeren bij Preston Palace

Blog

REVIEW: Landal Village l'Eau d'Heure

Blog

'De zwarte parel' van de Canaries

Blog

Vier Pasen op De Boshoek

Blog

Vier Kerst bij De Boshoek

Blog

Getest en 100% goedgekeurd: Catalonië

Blog

Dolgelukkig in Zuid-Denemarken

Blog

Detectives checken Vakantiepark De Boshoek

Blog

Safariresort Beekse Bergen is open!

Thema's 4

Detectives on Tour

Recreatiepark de Boshoek

Weekendje weg met Pasen

De leukste vakantieparken in Nederland

Door jou bekeken

Paasweekend op De Boshoek, wat een feest!

Blog