Tip: na de coronacrisis op kindervakantie naar Bali Lekker ver weg

Tip: na de coronacrisis op kindervakantie naar Bali

Marieke - VisumBuitenland.nl
Geschreven door

Marieke - VisumBuitenland.nl

Een familiereis naar Bali betekent een absolute verandering van omgeving! In Indonesië vind je witte zandstranden, zwarte zandstranden, vulkanen, rijstvelden, levendige straten, hindoeïstische festivals en tempels: een schitterend verblijf met de kinderen, rijk aan kleuren en smaken. Helaas is naar dit prachtig land reizen op dit moment uitgesloten, maar dromen kan nog en wie weet, misschien is het later dit jaar mogelijk om aan de koude winter te ontsnappen en om toch naar Bali te vliegen.

Bali is een ideale Aziatische bestemming voor familiereizen

Omdat het zuiden van het eiland erg verwesterd is, is het mogelijk om alle basisbenodigdheden voor baby's te vinden. Als je echter ver van het zuiden van Bali reist, moet je voedsel en hygiëneproducten meenemen, omdat je ze misschien daar niet vindt. Bovendien houden Balinezen van kinderen. In de meeste restaurants zijn er obers om voor de kinderen te zorgen, er zijn vaak kinderstoelen en sommige bieden zelfs spelletjes aan om ze bezig te houden.

Bali is een ideale Aziatische bestemming voor familiereizen
Wat kan ik met mijn kinderen bezoeken?

Wat kan ik met mijn kinderen bezoeken?

Hoewel er een lange lijst van dingen te doen is in Bali, hebben wij de beste 5 kids-friendly activiteiten gekozen.

Bali Zoo

Er zijn veel punten van interactie tussen dieren en mens in deze dierentuin. De kinderen krijgen de kans om olifanten te voeren, te ontbijten met orang-oetan en zelfs slangen en krokodillen (maak je geen zorgen, het is volkomen veilig).

Tamora Gallery

Als je op zoek bent naar een plek waar de kinderen vrij kunnen rondlopen in de speeltuin, dan is Tamora Gallery niet genoeg te aanbevelen. Deze activiteit is gratis!

Flamingo Beach Club

Kom op de doordeweekse dagen en je kunt meer genieten van de strandclub als het niet te druk wordt. De kinderen zullen in staat zijn om de grote flamingo's te berijden en naar beneden te glijden in de speeltuin met het piratenschip als thema.

Waterbom Bali

Dit waterpark is enorm! Het is zelfs het op één na grootste ter wereld. Ze liegen ook niet over het feit dat ze de beste in Azië zijn.

Berawa Art House

Als je kinderen van kunst houden, dan kun je niet missen om naar Berawa Art House te gaan. Dit is een van de beste kunstlessen voor kinderen boven de 4 jaar. De plek ligt niet ver van Tamora Gallery en kijkt uit over het rijstveld, wat echt geweldig is om de dag met de kinderen door te brengen.

Welk vervoermiddel voor je familie op Bali?

Er zijn verschillende manieren om Bali te bezoeken. Sommige mensen kiezen een punt en stralen van daaruit. Anderen vinden het leuker om nieuwe plaatsen te ontdekken. Alles is mogelijk. In Bali is er geen openbaar vervoer. De afstanden lijken misschien kort in kilometers, maar de wegen zijn smal en weinig. Ze zijn dan ook snel overbelast en de reizen kunnen lang duren. De meeste aanbevolen optie is om een chauffeur in dienst te nemen tussen elke bestemming (vraag het aan uw hotel). Veel reizigers gebruiken ook Uber om zich te verplaatsen.

Welk budget moet je voorzien?

De vliegtickets zijn vrij duur (minimaal 800 euro) maar dan kun je tijdens een familievakantie op Bali met relatief weinig leven (ongeveer 40 euro per dag per persoon). Als je een leukere logeerplaats wilt, kan jij een lodge boeken voor ongeveer €150 per kamer.

Let op: als je meer dan 30 dagen in Bali wilt blijven, zal je een extra belasting per persoon en per dag moeten betalen.

Welk vervoermiddel voor je familie op Bali?
Visum nodig bij verblijf van meer dan dertig dagen

Visum nodig bij verblijf van meer dan dertig dagen

Wie voor een langere periode naar Indonesië reist, heeft een visum nodig. Deze kost 89,95 euro per persoon en is online aan te vragen. Dat geldt ook voor minderjarige kinderen. Het gaat in dit geval om een verblijf van meer dan dertig dagen. Ook een bezoek aan het consulaat kan achterwege blijven. Het is zaak dat u dit bij de online aanvraag aangeeft. Dan kan je de verdere stappen van de visumaanvraag uitbesteden. Dit doe je door uw paspoort aangetekend toe te zenden. Je krijgt het paspoort inclusief visum dan aangetekend weer retour. 

Zorg dat paspoort zes maanden geldig is

Een toeristenvisum is er voor een reis van maximaal zestig dagen. Als voorwaarden voor een lang verblijf ofwel vakantie geldt dat de heen- en terugreis al geboekt moeten zijn. Het visum wordt binnen tien dagen toegekend. Wie minder dan dertig dagen in Indonesië wil blijven, heeft geen visum nodig. Je moet wel een paspoort hebben dat minimaal zes maanden geldig is vanaf het moment dat je in Indonesië arriveert. 

Laatste artikelen
Black Friday vakantie DEALS

Black Friday vakantie DEALS

WHOOP! WHOOP! Deze hele week is het nog Black Friday! Ook bij diverse vakantieaanbieders, vakantieparken en familiehotels. Dat betekent dat je nog tot en met zondag 28 november met extra korting een weekendje, weekje of midweek weg boekt naar een vakantiepark in Nederland of vlieg heerlijk naar de (winter)zon. Leg nu alvast je voorjaars-, meivakantie of zomervakantie extra voordelig vast en laat de vakantievoorpret maar beginnen! Pssst... er zijn ook nog plekjes vrij in het sintweekend en de kerstvakantie! Lang leve BLACK FRI-YAY!

Vier kerst met Landal in KerstStad Valkenburg

Vier kerst met Landal in KerstStad Valkenburg

KERSTFANS OPGELET! In het zuiden van het land is KerstStad Valkenburg afgelopen weekend van start gegaan en Kids Vakantiegids was daarbij! Geniet net als ons van de mooie kerstminiaturen - als je goed kijkt zie je zelfs nog Disney Figuren en spot je de Efteling. Sta oog in oog met dino's in Dinorijk, knutsel je eigen mergelkunstwerk, chill in de kabelbaan van Winter Wonderland, toost met een warme chocomel en glühwein op Santa's Village en kerstshop till you drop in de ondergrondse kerstmarkten. KERSTTIP: Je vindt alle kerstactiviteiten op loopafstand van Landal Kasteeldomein de Cauberg. Ideaal met kids!

Top 10 COOLE familieadresjes met 100% sneeuw!

Top 10 COOLE familieadresjes met 100% sneeuw!

SNOWALERT: Wil je deze kerstvakantie niets liever dan sleetje rijden in de sneeuw, sliden van de mooiste witte pistes, sneeuwschoenwandelen door een dik pak sneeuw, een sneeuwpop bouwen voor je vakantiehuis en knuffelen met husky's! TIP: Begin maar vast te oefenen met I'm dreaming of a white Christmas, want Kids Vakantiegids tipt je de TOP 10 van COOLSTE sneeuwzekere vakantieadresjes in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Finland, Frankrijk en Canada! Wauw, wat een waanzinnige winterwonderland wannabe's!  

Top 6 Winterzon DEALS #creatingmemories

Top 6 Winterzon DEALS #creatingmemories

Op zoek naar de winterzon en wil je niet te ver vliegen met de kids? Op max 5 uur vliegen vind je twee topbestemmingen: Gran Canaria en Egypte! Met gemiddelde (zeewater)temperaturen rond de 20-22 graden en 7-10 zonuren per dag is het hier volop genieten van de zon, zee en strand tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie! Kids Vakantiegids tipt 6 spetterende Sunweb familiehotels in Gran Canaria en Egypte voor een splashtastische holiday! En... de hele maand november geeft Sunweb ook nog eens 100 euro korting per boeking op deze fijne adresjes!  

Op minivakantie bij Preston Palace

Op minivakantie bij Preston Palace

“Wanneer mag ík nou een keer naar Preston Palace?” vraagt Reza regelmatig met een zucht als hij voor de zoveelste keer ziet hoe zijn grote broer dolgelukkig bij Preston de beer in zijn armen valt. Hij heeft de foto’s en filmpjes zo vaak bekeken, dat hij al bijna kan dromen hoe het hotel er van binnen uitziet. Maar nu is het éindelijk zover. Vlak voor de start van de herfstvakantie gaat Reza op bezoek bij het all-in Family Resort in Almelo. En hij gaat niet alleen, hij neemt zijn beste vriend Fedde mee. Dat kan alleen maar één groot feest worden.

Elke dag vakantie met je eigen chalet

Elke dag vakantie met je eigen chalet

Hoe gaaf is het om (bijna) iedere dag vakantie te vieren in je eigen chalet! Op Vakantiepark Lauwersoog in Groningen kun je eigenaar worden van je eigen gloedjenieuwe vakantiewoning. Wakker worden met uitzicht over het Lauwersmeer, spetteren en spelen in de (water)speeltuin, klimmen en klauteren op de speelzolder, meedoen met de animatieactiviteiten van het Ranger Team, knuffelen met mascotte Max en - in de zomer - suppen, varen en zwemmen in het Lauwersmeer en de Waddenzee! Super gaaf toch! Kids Vakantiegids' Linda reisde met haar Detectives naar het Noorden om hier meer te weten over te komen.