Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!

Dormio
Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!
Door Linda

Het Kidskwartier bij Dormio Resort Maastricht is the place to sleep voor gezinnen met (jonge) kinderen. Je logeert hier in een kidswoning die grenst aan een grote gezamenlijke speeltuin. Volop vermaak voor de kids in een veilige - afgesloten - omgeving. Om het kinderfeest helemaal compleet te maken, fietst de vrolijke mascotte Mio ook door het Kidskwartier om met de kinderen te dansen en spelen. Dát wil Kids Vakantiegids Detective Noortje (8) met de rest van het gezin checken!


1

Voel je een koning in deze coole kidswoning

Op zaterdagochtend staan we - na een goed uur rijden - voor een giga grote en super sjieke twee-onder-een-kap kidswoning voor 8 personen. Wat een paleisje! De Herenhuis Luxe Kids nr. 53 op het Limburgse vakantiepark Dormio Resort Maastricht wordt de komende 24 uur grondig getest door Detectives Noortje, Daan en Gijs. Het eerste dat opvalt bij de kids is de enorme tuin die bij deze kidswoning hoort. “Hier kun je goed voetballen!”, roept Gijs. Eenmaal binnen blijkt dat alles aan deze kidswoning ruim is. Daan loopt meteen op de Amerikaanse koelkast af in de open keuken. “Cool, hier komen ijsklontjes uit!” Voordeel: wij hebben drie obers voor koele drankjes op ons eigen terras.

Kinderkamers met stapelbed… en tv

Snel sprinten de Detectives naar boven. Ze hebben namelijk gelezen dat er stapelbedden én een bubbelbad en sauna in deze kidswoning aanwezig zijn. Op de eerste verdieping vinden we de eerste kinderkamer met stapelbed. “Wauw, dit stapelbed heeft ook gordijnen. En er hangt een tv! Hier slaap ik vanavond”, zegt Noortje. Gijs ploft op een van de chillkussens die ook op de kinderkamer liggen. “En ik slaap hier”, grapt hij. Ook staat er een campingbedje klaar. “Daar mogen mijn knuffels vanavond allemaal slapen”, aldus poppenmoeder Noortje. Daan, die graag baddert, heeft de whirlpool ontdekt. “Vanavond ga ik lekker warm bubbelen met heel veel schuim.”

2

All in kidswoning: van campingbedje tot bolderkar

De Kinderwoning is mega kidsproof met onder andere een campingbedje, twee commodes met aankleedkussen, traphekjes (die zelfs Noortje amper open krijgt), babysteun voor in bad, opstapje en toiletzitverkleiner, veilige stopcontacten, beveiligde keukenkastjes, kinderstoelen én een bolderkar en step in het tuinhuisje. Er staat ook een wasmachine. Dat scheelt een hoop ruimte in de koffer en geeft ouders een veilig gevoel. Als de kleine kids op bed liggen, of tijdens hun middagslaapje, kunnen papa en mama ongestoord in de sauna en/of de whirlpool. Met kids in de leeftijd van de Detectives moet je (helaas) een tijdvak reserveren voor het bubbelbad.

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!

3

Samen spelen in het Kidskwartier

De tuindeuren van onze kidswoning komen uit op een ruim terras waar de zon de hele dag schijnt. Er is een parasol aanwezig voor schaduw. In de grote tuin staan een paar bomen die ook voor schaduw zorgen als je dat wilt. Verder is de tuin zo groot dat je er makkelijk kunt voetballen, tikkertje spelen, zonnen… en bij goed weer een eigen kinderbadje kunt opzetten. Via een poortje kom je direct uit in de gezamenlijke speeltuin. “Dat is fijn, dan kan ik zelf naar de speeltuin”, zegt Noortje. Het eerste dat ze ziet in een airtrampoline. Verder ontdekken we een glijbaan, wipwap, zandbak, ligschommel en rekstok. Noortje straalt, daar hebben we de rest van de middag geen kind meer aan.

Wist je dat… er overal speeltuintjes zijn op het vakantiepark? Het park is erg groen en op elk grasveldje vind je wel weer een aantal speeltoestellen. Tip: Wij hebben ’s avonds een speeltuinentour met Noortje gedaan.

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!

4

Huur een fiets tijdens je vakantie

Nadat we onze spullen hebben uitgepakt en het park hebben verkend - het binnenbad is helaas nog gesloten - huren we fietsen op het vakantiepark. Aan het centrale Wilhelmusplein - waar je álles vindt voor vermaak en om te eten - zit Fietsverhuur Dousberg. We huren drie citybikes en een tandem. Echt een veilige en gezellige manier wanneer je met jongere kinderen een stad als Maastricht en het heuvelachtige landschap van Limburg wilt verkennen. Ze hoeven ‘alleen maar’ mee te trappen, dat bespaart je veel ‘Ik ben moe’- en ‘Is het nog ver’-discussies. De ouder achterop stuurt en remt. Je kunt ook sportfietsen, kinderfietsen en E-bikes huren. Je vindt hier voor ieder wat wils.

Giga groen en groot Jekerpark

Dormio Resort Maastricht ligt echt super dicht bij het centrum van Maastricht. Puur toevallig fietsen we amper tien minuten later door het prachtige Jekerpark. We zien een giraf (‘Was dat nou een echte?’), houtsnijwerken van dieren, het kabbelende riviertje de Jeker waar gezinnen liggen te zonnebaden, kids die voetballen, een grote volière met vogeltjes… We komen ogen en oren tekort in dit stadspark. We willen nog te veel doen en zien vandaag, maar het lijkt ons geweldig om hier een keer terug te komen en te picknicken in het gras in de zon. 

Wist je dat… het Jekerpark onderdeel uitmaakt van een parkengordel aan de zuidrand van de stad. Genoeg groen om met kids te spelen.

5

Toeristische hotspots: Vrijthof en Sint Pietersberg

Ook fietsen we nog langs het Vrijthof en de karakteristieke klinkerstraatjes van het historische Jekerkwartier. Hier vind je de oudste Middeleeuwse stadsmuur van Maastricht. Daarna fietsen we door naar de Sint Pietersberg. Die kan niet ver weg meer zijn, want nu wordt het toch wel meer klimmen op de fiets. Maar het is nog altijd goed te doen, ook voor de jongens en Harm op de tandem. Noortje vindt het prachtig. Boven stappen we af en lopen naar het enorme fort dat uitkijkt over de stad. Meer dan 300 jaar geleden is dat fort heel belangrijk geweest voor de bescherming van Maastricht. Nu biedt het vooral een mooi uitzicht over de stad en de prachtige Limburgse omgeving.

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!

6

Check dinosporen in Maastricht

Vanaf de Sint Pietersberg is het nog vijf minuten fietsen naar de top van de ENCI-kalksteengroeve. We fietsen door een groen landschap waar ook weer volop ruimte is voor gezinnen om te ontvluchten aan de drukte in de stad. Langs de weg vind je watertappunten, op warme dagen erg welkom. Wat een mooie kleur water heeft de groeve, het lijkt wel of we in het buitenland zijn. We parkeren onze fietsen in de berm en gaan naar het uitzichtplatform. Wauw! Je kunt hier ook wandelen en er zijn - nu tijdelijk niet vanwege corona - grotwandelingen mogelijk in een deel van een giga ondergronds gangenstelsel. De oehoe-uil en meerdere soorten vleermuizen leven in dit gebied.

Wist je dat… hier de resten van een 13 meter lange Mosasaurus zijn gevonden? Je vindt de overblijfselen van dit dier ook in het Natuurhistorisch Museum in Maastricht!

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!

7

Dansen met Mio in het Kidskwartier

Na een paar uur fietsen - en eigenlijk toch maar 7 kilometer van het vakantiepark vandaan te zijn geweest, is het tijd om naar onze kidswoning terug te gaan voor een bezoek van mascotte Mio. Noortje staat met haar iPad als razende reporter klaar langs de kant van de weg. Om 18.00 uur horen we het overbekende muziekje van Mio al in de verte. Spannend! Daar komt hij aan op de fiets. Hij zwaait stapt af om samen te dansen. Noortje krijgt een kleurplaat en een ballon mee en geeft Mio een ‘air highfive’. Dan fietst Mio weer verder over het Kidskwartier om ook de andere kinderen gedag te zeggen. Noortje rent naar binnen om de kleurplaat te kleuren en de ballon op te blazen.

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!

8

Smullen van de Foodtruck op het vakantiepark

Van alle activiteiten hebben we honger gekregen. We gaan voor een TO GO-snack van Foodtruck Dousberg Snack. Detective Gijs, thuis bekend als het vleesmonster, loopt maar al te graag mee om te kijken wat de foodtruck allemaal te bieden heeft. Er staan veel lekkere snacks op de menukaart, zoals het typische Limburgse Zoervleis of saté van de haas. Maar ook de kidsproof Kidsbox en puntzak friet met frikandel ontbreken niet. Gijs kiest voor de Black Angus Burger. We nemen de snacks mee naar onze kidswoning waar we in het zonnetje op ons eigen terras genieten van al het lekkers. Natuurlijk met een glas cola mét ijsklontjes uit de Amerikaanse koelkast. Op en top vakantiegevoel!

Kijktip… vanaf nu is het Dormio Resort Maastricht elke werkdag te zien om 17.30 uur in het programma BBQStreet op 24Kitchen. De opnamen hebben plaatsgevonden op het vakantiepark met bekende grillmasters.   

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!

9

Moederdag in Maastricht

Nadat Daan en mama de hele avond hebben gebubbeld in de whirlpool, Harm in de sauna heeft gezeten, Gijs heeft gecheckt of er bij zonsondergang misschien herten lopen op het aangrenzende golfterrein en Noortje nog 10.000 jumps op de airtrampo heeft gemaakt, is het tijd om te gaan slapen. Op zondag worden we vroeg wakker van de deurbel. Mama wordt verrast met een heerlijk vers Moederdag ontbijt van de bakker op het park. Wat lief! Na nog een rondje bubbelen en sauna voor de liefhebbers en een áller-áller-állerlaatste keer airjumpen is het tijd om weer uit te checken. We zijn 24 uur op het park geweest en hebben genoten van iedere minuut van de mini-meivakantie!

Lang weekend vrij-Tip: Met Hemelvaart (donderdag 21 mei) en Pinksteren (zondag 31 mei en maandag 1 juni) is het binnenbad weer geopend. Kom ook gezellig met het gezin genieten in een kidswoning in Dormio Resort Maastricht. En doe de groetjes aan Mio!

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 8

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!
Nieuws

Dormio resort Maastricht nieuwe verandawoningen

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!
Blog

5x waarom de Leistert het leukste vakantiepark van Nederland is

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!
Nieuws

Nieuwe safaritent op grote hoogte bij de Leistert

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!
Nieuws

NIEUW: gamevilla's & bikepark op Kasteeldomein de Cauberg

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!
Nieuws

Nieuwe faciliteiten op Hof van Saksen

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!
Blog

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!
Nieuws

15 mei weer open: Hof van Saksen, Landal Het Vennenbos & De Lommerbergen

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!
Blog

Nieuw glijbanenrecord Hof van Saksen

Thema's 2

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!

Dormio

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!

Luxe vakantieparken Nederland

Door jou bekeken

Volop vertier in het Dormio Kidskwartier!

Blog