6x de leukste activiteiten op verre reis met kids

Blog
6x de leukste activiteiten op verre reis met kids

“Weet je nog mam, die surfles in Sri Lanka? Of toen we die leeuw zagen tijdens die safari in Zuid-Afrika?” Op reis met je gezin maak je de allermooiste herinneringen waar je het jaren later nog over hebt. Wat de leukste of meest bijzondere activiteiten zijn om op reis met kinderen te doen? De bestemmingsexperts van Riksja Family delen hun zes favorieten.


1

#1 Op safari in een privéreservaat in Zuid-Afrika

Rondom Kruger National Park liggen diverse Big Five privéreservaten die dé ultieme plek zijn in Zuid-Afrika om wild te spotten met je kinderen. Hier ga je na een nachtje slapen in een sfeervolle bushlodge (met zwembad, want even plonzen is altijd lekker) te voet én in een open Jeep op zoek naar de Big Five. Natuurlijk samen met een ervaren ranger die jullie alles vertelt over de natuur en de dieren die jullie tegen gaan komen. Genoeg water mee, camera én verrekijker in de aanslag en turen maar!

Op safari in een privéreservaat in Zuid-Afrika is geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Voor elke leeftijdscategorie is een eigen selectie van lodges beschikbaar en je bepaalt zelf hoe lang je safaritocht duurt.

Met verre reizen maken als gezin hoef je overigens niet te wachten tot de kinderen wat ouder zijn: ook met een baby kun je gerust op reis! Hoe je dat doet en waar je heen kunt lees je in deze tips

#2 Oerang Oetans spotten in de jungle van Sumatra

Wat is er leuker dan samen met de kids aapjes kijken? Orang oetan betekent letterlijk bosmens. Het is een van de meest bedreigde soort mensapen ter wereld. Toch kun je ze op Sumatra, Indonesië betrekkelijk makkelijk in het wild spotten. In het verleden zijn hier gevangengenomen orang oetans terug in het wild uitgezet en ze werden tot voor kort ook bijgevoerd. Met een gids trekken jullie de jungle in, op zoek naar deze bijzondere dieren. Niet zeggen dat die ene op papa lijkt, hè?

Orang oetans spotten in de jungle van Sumatra is een geschikte activiteit voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar oud. Om de apen te spotten hike je namelijk best een stuk het oerwoud in; je bent al snel een uurtje onderweg. Gelukkig kun je na de wandeling wél lekker afkoelen in de rivier bij het hotel.

Wil je meer weten over reizen met (jonge) kinderen? Riksja’s bestemmingsexpert én reisliefhebber Nienke deelt haar tips voor reizen met jonge kinderen.

 

2

#3 Tweedaagse tocht naar de bergvolkeren in Thailand

Tijdens een trekking door Chiang Mai maken jullie op een avontuurlijke manier kennis met het leven in het noordelijke berggebied. Na een overnachting in het gezellige Chiang Mai is het tijd om op pad te gaan. Onderweg wordt uitleg gegeven over de planten in dit gebied. Vaar op een bamboevlot over de rivier, wandel door de heuvels en maak kennis met het Palong-volk. Je kinderen mogen meehelpen met activiteiten zoals fruit plukken en varkens voeren. Ze leren hoe je van een bamboeblad een bloem, vogel of vis kunt maken – meteen een zelfgemaakte souvenir!

Deze tweedaagse tocht naar de bergvolkeren in Thailand is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer zes jaar oud. De afstanden zijn behapbaar en het hike-deel duurt ongeveer twee uur, maar het is alsnog een best intensieve trekking. 

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
3

#4 Fietsen tussen rode rotsformatie in Amerika

In Zion National Park in Amerika vind je talloze fietspaden met routes van verschillende afstanden. Van smal tot breed en van steil tot (redelijk) vlak, ze hebben in elk geval één ding gemeen: het uitzicht onderweg is adembenemend. Huur een fiets, stippel met de plattegrond jullie eigen route uit en cruise op je gemak tussen de rotsen door! Ga wel vroeg op pad, want de temperaturen kunnen in de middag behoorlijk oplopen.

Fietsen door Zion National Park op een eigen fiets is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar oud. Wil je met jongere kinderen een fietstocht door Zion National Park maken? Dat kan ook: de jongsten kunnen mee op een speciale aanhangfiets.

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
4

#6 Jungle-trekking in Vietnam

Wie aan Vietnam denkt, denkt aan rijstvelden en jungle. De rijstvelden kom je overal tegen, maar echte jungle is schaars. Gelukkig is het Phong Nha Ke Bang National Park een beschermd natuurgebied en staat het ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Nu is het niet eens de jungle waar het park bekend om staat, maar is het de grote hoeveelheid grotten. Tijdens een tweedaagse trekking leg je in totaal zeventien kilometer af en slaap je een nacht in een tentje midden in de jungle aan een kristalhelder meertje waar je lekker kunt zwemmen. Dit is pas écht avontuur.

Voor de jungle-trekking in Phong Nha Ke Bang National Park is er geen strikte minimumleeftijd, maar ons advies is om deze trekking te doen met kinderen vanaf ongeveer tien jaar oud. Zeventien kilometer in twee dagen is namelijk niet niks en de nacht in de tent is niet de meest comfortabele – maar wel een van de meest memorabele – die je zult hebben. 

Wil jij ook reizen met tieners maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Riksja’s bestemmingsexpert én reisliefhebber Anne-Marie deelt haar ervaringen én geeft tips!

5

#5 Surfen in Sri Lanka

Arugam Bay is dé surfspot van Sri Lanka. Het strand loopt er langzaam af in zee, er heerst een relaxte sfeer en de golven zijn er perfect. Eat, sleep, surf, repeat! Dat sleep-gedeelte is overigens wel tot 7 uur ’s ochtends, want dan staat de tuktuk al te wachten om jullie op te halen bij het hotel voor jullie eerste surfles. Best vroeg, maar wacht maar tot je de kick van het surfen ontdekt! In anderhalf uur lukt het vaak al heel aardig om te blijven staan en net die ene vette golf te pakken. De begeleiding van de surfschool is fantastisch en natuurlijk wordt er rekening gehouden met het niveau van de kinderen tijdens jullie surfles. Ja, we zeggen jullie, want ouders zijn ook van harte welkom!

Surfen in Arugam Bay, Sri Lanka is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar oud. De zee is er namelijk best heftig: de golven zijn er wel anderhalf tot twee meter hoog en er staat een sterke stroming.

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
6

De experts van Riksja Family

Dit gastblog is geschreven door de bestemmingsexperts van reisorganisatie Riksja Family. Nieuwsgierig geworden naar familiereizen met kinderen? Reisorganisatie Riksja Family biedt speciaal samengestelde individuele rondreizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen en tieners. De bestemmingsexperts kennen het land door en door en gaan zelf ook regelmatig met hun gezin op reis. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is.

Wil je meer informatie en tips over de bijzondere reizen en bestemmingen van Riksja Family? Kijk op de website RiksjaFamily.nl.

 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 10

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
Blog

REVIEW: Wunderland Kalkar opent nieuwe speeltuin

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
Blog

Week van het geld - Meivakanties voor elk budget

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
Blog

Net als in de film

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
Blog

EUROCAMP stapt in de sneeuw

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
Blog

NIEUW: Wakker worden in de Woodland Cabin op Lake Resort

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
Blog

W(r)auw! DinoGlow Adventure bij Wunderland Kalkar

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
Blog

Een winters sprookje in Scandinavië met Buro Scanbrit

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
Blog

8x kidsproof kerstmarkten in Europa

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
Blog

NIEUW: Light Safari in Beekse Bergen

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids
Blog

NIEUW! Dit beloofde zwembad moet je zien!

Door jou bekeken

6x de leukste activiteiten op verre reis met kids

Blog