'Vakantiebaantjes': Wat wil jij later worden?

Blog
Door Linda

Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is 'Worden wat je wil' en gaat over beroepen. De Kinderboekenweek vindt plaats van 6 oktober tot en met 17 oktober. Op de basisscholen wordt daar heel veel aandacht aan geschonken, maar ook op de vakantieparken kun je kennismaken met de leukste beroepen. Verdien je eigen BoerenDiploma of neem een kijkje op de modeafdeling van de Kinder Academie? Test je Rangerskills midden tussen de wilde dieren en shine als een echte Disneyprinses op een praalwagen tijdens de parade. Bij deze 'Wannabe Vakantieparken' kun je nu al een kijkje nemen bij je favoriete 'vakantiebaantje'.   


1

Later word ik... prins(es) in de Disneyparade

Wist je dat... ze in Disneyland® Paris op zoek zijn naar nieuwe prinsen, prinsessen en andere Disney Figuren. Er worden op dit moment audities voor gehouden in Amsterdam. Helaas moet je 18 jaar zijn om echt gekozen te kunnen worden, maar hé... er nu al van dromen mag natuurlijk altijd! En waar kan dat beter dan in Disneyland® Paris zelf! Trek je mooiste prinsessenjurk aan naar het Grote Prinsessenfeest in Disneyland® Paris dat jaarlijks wordt gehouden in augustus. Kun je niet zo lang wachten? Geen nood, iedere dag vinden er meerdere parades plaats in de Disney® Parken en zijn er meet and greets met de Disney Figuren. Dan kun je ze alvast om tips vragen en meedansen met de parade, zodat je bij een volgende auditieronde misschien wel oud genoeg bent om zelf te shinen op een van de praalwagens! It's magic.

Later word ik... ranger in het bos

Ben jij helemaal gek van de natuur en het liefst de hele dag lekker actief buiten? Neem dan eens een kijkje bij het Ranger Basecamp van Safari Resort Beekse Bergen. Tijdens je vakantie in het Safari Resort kun je iedere dag deelnemen aan de leukste activiteiten samen met Rangers Robin en Renee. Deze herfstvakantie staat de Vleermuis centraal. Test je kennis over de vleermuis in de RangerQuiz. En kun jij net zo goed ruiken als een vleermuis? Knutsel je eigen vleermuis op de leukste safarimuziek en ga samen met de Rangers op wandelsafari in het nabijgelegen Safari Park - want als toekomstige Ranger wil je natuurlijk alles weten over de dieren die er wonen. En daarna kun je je kennis testen op papa en mama, want als gast van het Safari Resort mag je gratis en onbeperkt naar het Safari Park. Tip: check ook de mogelijkheden voor overnachten op een heus Rangercamp.

2

Later word ik... boer(in) op mijn eigen boerderij

Wil jij later boer(in) worden? Neem dan eens een kijkje bij een vakantieboerderij van FarmCamps en verdien een heus BoerenDiploma! Tijdens je verblijf op de boerderij mag je de boer en boerin helpen met allerlei klusjes. Hoe leuk is het om je dagen te vullen met konijntjes aaien, lammetjes knuffelen (of misschien wel een flesje geven), wandelen met alpaca's en helpen met het voeren van alle boerderijdieren! Of wat dacht je van zelf roomijs maken - en natuurlijk ook proeven - en koeien melken! Na 'werktijd' is er ook nog genoeg tijd over om te kliederen in de modderkeuken, een hut te bouwen, te skelteren op het boerenerf en te spelen op de tractor banden klimtoren en de hooizolder. Als je aan het einde van je vakantie alle klussen goed hebt uitgevoerd, heb je een echt BoerenDiploma verdiend! 

3

Later word ik... ridder op een drakenkasteel

Wie wil er geen mooie prinses of dappere ridder zijn? Als je vakantie viert bij Center Parcs komt die droom uit als je tussen de 4 en 11 jaar bent. Meld je aan als Wannabe en voel hoe het is om prinses of ridder te zijn. Tover de mooiste glitterjurk uit de (verkleed)kast, zet je glitterkroontje op en laat je schminken tot een echte prinses. En met een zwaard en ridderharnas lijk je net een echte ridder. Pas op voor de draak achter je! Met het Wannabe-programma kun je bijvoorbeeld ook nog kok of ranger worden. En in het Kids Verkeerspark kun je alvast oefenen voor als je later taxi- of vrachtwagenchauffeur wilt worden! 

Tip: iedere Center Parcs heeft zijn eigen activiteiten, check dat vooraf goed.

4

Later word ik... piloot of stewardess

Zie jij het wel zitten om later naar je favoriete vakantiebestemming te vliegen als piloot? Of wil je later de mensen in het vliegtuig een fijne tijd bezorgen tijdens de vlucht als steward(ess)? Dan is Corendon Village Hotel helemaal jouw place to be. Dit hotel, met uitzicht over Schiphol, is helemaal in het thema van vliegen ingericht. Zo kun je met een 'doorzichtige' lift naar de SkyBar en krijg je tijdens het stijgen en dalen uitleg over 'je eigen vliegtuig'. Maar het allergaafste is natuurlijk de echte Boeing 747 die in de tuin staat bij het hotel en waar je een gratis rondleiding krijgt in de cockpit! Dus kruip achter je stuurknuppel en fantaseer over de verre oorden waar je later allemaal naartoe wilt vliegen. Vet cool!

 

Later word ik... modeontwerp(st)er of kok

Vind jij het leuk om net als Nikki Plessen je eigen kleding te ontwerpen? Droom jij er van om later kok te worden in een restaurant? Of ben jij meer een Bob de Bouwer of Freek Vonk? Bij de Kinder Academies op vakantiepark Hof van Saksen kun je een kijkje nemen bij verschillende beroepen, zoals Mode, Archeologie, Bouw, Techniek, Avonturen, Kook en Sport. Bouw tijdens je vakantie je eigen droomhut of vlot, ontwerp 'haute couture', vind de verborgen oude schatten en bak je eigen muffin of pizza! Buiten de Kinder Academies om is er nog veel meer te doen en beleven tijdens je verblijf op dit vakantiepark. 

Op deze vakantieparken kun je het hele jaar door de tofste 'vakantiebanen testen'. Tijdens de Kinderboekenweek zul je er op school ook vast nog heel veel over te horen krijgen. Succes!  

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 0 (0 reviews)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 10

Blog

Op hoteltour met Prettig Reizen door Antalya

Blog

Vier de zomer in het hart van Drenthe op Vakantiepark Witterzomer

Blog

Vier Pinksteren, een festival en de zomer bij Attractiepark Slagharen

Blog

Beleef deze zomer een Fabulous Family Vacation met Corendon

Blog

Ontdek cultureel Egypte door de ogen van kinderen

Blog

De populairste familiehotels van TUI BLUE in Spanje

Blog

Natuurrijk genieten op deze vier TopParken in Nederland

Blog

Welk appartement van TUI BLUE past bij YOU?

Blog

GESPOT: SUNwebtastische deals naar Turkije!

Blog

GECHECKT! Hét Zwitserleven gevoel op Camping Campofelice Village

Door jou bekeken

'Vakantiebaantjes': Wat wil jij later worden?

Blog