'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?

Blog
'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?
Door Linda

Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is 'Worden wat je wil' en gaat over beroepen. De Kinderboekenweek vindt plaats van 6 oktober tot en met 17 oktober. Op de basisscholen wordt daar heel veel aandacht aan geschonken, maar ook op de vakantieparken kun je kennismaken met de leukste beroepen. Verdien je eigen BoerenDiploma of neem een kijkje op de modeafdeling van de Kinder Academie? Test je Rangerskills midden tussen de wilde dieren en shine als een echte Disneyprinses op een praalwagen tijdens de parade. Bij deze 'Wannabe Vakantieparken' kun je nu al een kijkje nemen bij je favoriete 'vakantiebaantje'.   


1

Later word ik... prins(es) in de Disneyparade

Wist je dat... ze in Disneyland® Paris op zoek zijn naar nieuwe prinsen, prinsessen en andere Disney Figuren. Er worden op dit moment audities voor gehouden in Amsterdam. Helaas moet je 18 jaar zijn om echt gekozen te kunnen worden, maar hé... er nu al van dromen mag natuurlijk altijd! En waar kan dat beter dan in Disneyland® Paris zelf! Trek je mooiste prinsessenjurk aan naar het Grote Prinsessenfeest in Disneyland® Paris dat jaarlijks wordt gehouden in augustus. Kun je niet zo lang wachten? Geen nood, iedere dag vinden er meerdere parades plaats in de Disney® Parken en zijn er meet and greets met de Disney Figuren. Dan kun je ze alvast om tips vragen en meedansen met de parade, zodat je bij een volgende auditieronde misschien wel oud genoeg bent om zelf te shinen op een van de praalwagens! It's magic.

Later word ik... ranger in het bos

Ben jij helemaal gek van de natuur en het liefst de hele dag lekker actief buiten? Neem dan eens een kijkje bij het Ranger Basecamp van Safari Resort Beekse Bergen. Tijdens je vakantie in het Safari Resort kun je iedere dag deelnemen aan de leukste activiteiten samen met Rangers Robin en Renee. Deze herfstvakantie staat de Vleermuis centraal. Test je kennis over de vleermuis in de RangerQuiz. En kun jij net zo goed ruiken als een vleermuis? Knutsel je eigen vleermuis op de leukste safarimuziek en ga samen met de Rangers op wandelsafari in het nabijgelegen Safari Park - want als toekomstige Ranger wil je natuurlijk alles weten over de dieren die er wonen. En daarna kun je je kennis testen op papa en mama, want als gast van het Safari Resort mag je gratis en onbeperkt naar het Safari Park. Tip: check ook de mogelijkheden voor overnachten op een heus Rangercamp.

2

Later word ik... piloot of stewardess

Zie jij het wel zitten om later naar je favoriete vakantiebestemming te vliegen als piloot? Of wil je later de mensen in het vliegtuig een fijne tijd bezorgen tijdens de vlucht als steward(ess)? Dan is Corendon Village Hotel helemaal jouw place to be. Dit hotel, met uitzicht over Schiphol, is helemaal in het thema van vliegen ingericht. Zo kun je met een 'doorzichtige' lift naar de SkyBar en krijg je tijdens het stijgen en dalen uitleg over 'je eigen vliegtuig'. Maar het allergaafste is natuurlijk de echte Boeing 747 die in de tuin staat bij het hotel en waar je een gratis rondleiding krijgt in de cockpit! Dus kruip achter je stuurknuppel en fantaseer over de verre oorden waar je later allemaal naartoe wilt vliegen. Vet cool!

Later word ik... modeontwerp(st)er of kok

Vind jij het leuk om net als Nikki Plessen je eigen kleding te ontwerpen? Droom jij er van om later kok te worden in een restaurant? Of ben jij meer een Bob de Bouwer of Freek Vonk? Bij de Kinder Academies op vakantiepark Hof van Saksen kun je een kijkje nemen bij verschillende beroepen, zoals Mode, Archeologie, Bouw, Techniek, Avonturen, Kook en Sport. Bouw tijdens je vakantie je eigen droomhut of vlot, ontwerp 'haute couture', vind de verborgen oude schatten en bak je eigen muffin of pizza! Buiten de Kinder Academies om is er nog veel meer te doen en beleven tijdens je verblijf op dit vakantiepark. 

Op deze vakantieparken kun je het hele jaar door de tofste 'vakantiebanen testen'. Tijdens de Kinderboekenweek zul je er op school ook vast nog heel veel over te horen krijgen. Succes!  

 

3

Later word ik... boer(in) op mijn eigen boerderij

Wil jij later boer(in) worden? Overnacht dan op een boerderij! Tijdens je verblijf op de boerderij mag je de boer en boerin helpen met allerlei klusjes. Hoe leuk is het om je dagen te vullen met konijntjes aaien, lammetjes knuffelen (of misschien wel een flesje geven), wandelen met alpaca's en helpen met het voeren van alle boerderijdieren! Of wat dacht je van zelf roomijs maken - en natuurlijk ook proeven - en koeien melken! Na 'werktijd' is er ook nog genoeg tijd over om te kliederen in de modderkeuken, een hut te bouwen, te skelteren op het boerenerf en te spelen op de tractor banden klimtoren en de hooizolder. Als je aan het einde van je vakantie alle klussen goed hebt uitgevoerd, heb je een echt BoerenDiploma verdiend! 

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?

4

Later word ik... ridder op een drakenkasteel

Wie wil er geen mooie prinses of dappere ridder zijn? Als je vakantie viert bij Center Parcs komt die droom uit als je tussen de 4 en 11 jaar bent. Meld je aan als Wannabe en voel hoe het is om prinses of ridder te zijn. Tover de mooiste glitterjurk uit de (verkleed)kast, zet je glitterkroontje op en laat je schminken tot een echte prinses. En met een zwaard en ridderharnas lijk je net een echte ridder. Pas op voor de draak achter je! Met het Wannabe-programma kun je bijvoorbeeld ook nog kok of ranger worden. En in het Kids Verkeerspark kun je alvast oefenen voor als je later taxi- of vrachtwagenchauffeur wilt worden! 

Tip: iedere Center Parcs heeft zijn eigen activiteiten, check dat vooraf goed.

 

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 10

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?
Blog

REVIEW: Acoya Resort Curacao, op vakantie met privé zwembad

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?
Blog

REVIEW: Naar de kleinste 5-sterren camping van Nederland met je kleintje

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?
Blog

REVIEW: luxe kamperen bij TerSpegelt met Estivo Travel

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?
Blog

REVIEW: Wunderland Kalkar opent nieuwe speeltuin

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?
Blog

Week van het geld - Meivakanties voor elk budget

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?
Blog

Net als in de film

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?
Blog

EUROCAMP stapt in de sneeuw

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?
Blog

NIEUW: Wakker worden in de Woodland Cabin op Lake Resort

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?
Blog

W(r)auw! DinoGlow Adventure bij Wunderland Kalkar

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?
Blog

Een winters sprookje in Scandinavië met Buro Scanbrit

Door jou bekeken

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?

Blog