'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?

'VAKANTIEBAANTJES': Wat wil jij later worden?

Linda - Kids Vakantiegids
Geschreven door

Linda - Kids Vakantiegids

Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is 'Worden wat je wil' en gaat over beroepen. De Kinderboekenweek vindt plaats van 6 oktober tot en met 17 oktober. Op de basisscholen wordt daar heel veel aandacht aan geschonken, maar ook op de vakantieparken kun je kennismaken met de leukste beroepen. Verdien je eigen BoerenDiploma of neem een kijkje op de modeafdeling van de Kinder Academie? Test je Rangerskills midden tussen de wilde dieren en shine als een echte Disneyprinses op een praalwagen tijdens de parade. Bij deze 'Wannabe Vakantieparken' kun je nu al een kijkje nemen bij je favoriete 'vakantiebaantje'.   

Later word ik... prins(es) in de Disneyparade

Wist je dat... ze in Disneyland® Paris op zoek zijn naar nieuwe prinsen, prinsessen en andere Disney Figuren. Er worden op dit moment audities voor gehouden in Amsterdam. Helaas moet je 18 jaar zijn om echt gekozen te kunnen worden, maar hé... er nu al van dromen mag natuurlijk altijd! En waar kan dat beter dan in Disneyland® Paris zelf! Trek je mooiste prinsessenjurk aan naar het Grote Prinsessenfeest in Disneyland® Paris dat jaarlijks wordt gehouden in augustus. Kun je niet zo lang wachten? Geen nood, iedere dag vinden er meerdere parades plaats in de Disney® Parken en zijn er meet and greets met de Disney Figuren. Dan kun je ze alvast om tips vragen en meedansen met de parade, zodat je bij een volgende auditieronde misschien wel oud genoeg bent om zelf te shinen op een van de praalwagens! It's magic.

Later word ik... ranger in het bos

Ben jij helemaal gek van de natuur en het liefst de hele dag lekker actief buiten? Neem dan eens een kijkje bij het Ranger Basecamp van Safari Resort Beekse Bergen. Tijdens je vakantie in het Safari Resort kun je iedere dag deelnemen aan de leukste activiteiten samen met Rangers Robin en Renee. Deze herfstvakantie staat de Vleermuis centraal. Test je kennis over de vleermuis in de RangerQuiz. En kun jij net zo goed ruiken als een vleermuis? Knutsel je eigen vleermuis op de leukste safarimuziek en ga samen met de Rangers op wandelsafari in het nabijgelegen Safari Park - want als toekomstige Ranger wil je natuurlijk alles weten over de dieren die er wonen. En daarna kun je je kennis testen op papa en mama, want als gast van het Safari Resort mag je gratis en onbeperkt naar het Safari Park. Tip: check ook de mogelijkheden voor overnachten op een heus Rangercamp.

 

 

 

 

Later word ik... boer(in) op mijn eigen boerderij

Later word ik... boer(in) op mijn eigen boerderij

Wil jij later boer(in) worden? Neem dan eens een kijkje bij een vakantieboerderij van FarmCamps en verdien een heus BoerenDiploma! Tijdens je verblijf op de boerderij mag je de boer en boerin helpen met allerlei klusjes. Hoe leuk is het om je dagen te vullen met konijntjes aaien, lammetjes knuffelen (of misschien wel een flesje geven), wandelen met alpaca's en helpen met het voeren van alle boerderijdieren! Of wat dacht je van zelf roomijs maken - en natuurlijk ook proeven - en koeien melken! Na 'werktijd' is er ook nog genoeg tijd over om te kliederen in de modderkeuken, een hut te bouwen, te skelteren op het boerenerf en te spelen op de tractor banden klimtoren en de hooizolder. Als je aan het einde van je vakantie alle klussen goed hebt uitgevoerd, heb je een echt BoerenDiploma verdiend! 

Later word ik... ridder op een drakenkasteel

Wie wil er geen mooie prinses of dappere ridder zijn? Als je vakantie viert bij Center Parcs komt die droom uit als je tussen de 4 en 11 jaar bent. Meld je aan als Wannabe en voel hoe het is om prinses of ridder te zijn. Tover de mooiste glitterjurk uit de (verkleed)kast, zet je glitterkroontje op en laat je schminken tot een echte prinses. En met een zwaard en ridderharnas lijk je net een echte ridder. Pas op voor de draak achter je! Met het Wannabe-programma kun je bijvoorbeeld ook nog kok of ranger worden. En in het Kids Verkeerspark kun je alvast oefenen voor als je later taxi- of vrachtwagenchauffeur wilt worden! 

Tip: iedere Center Parcs heeft zijn eigen activiteiten, check dat vooraf goed.

 

Later word ik... ridder op een drakenkasteel

Later word ik... piloot of stewardess

Zie jij het wel zitten om later naar je favoriete vakantiebestemming te vliegen als piloot? Of wil je later de mensen in het vliegtuig een fijne tijd bezorgen tijdens de vlucht als steward(ess)? Dan is Corendon Village Hotel helemaal jouw place to be. Dit hotel, met uitzicht over Schiphol, is helemaal in het thema van vliegen ingericht. Zo kun je met een 'doorzichtige' lift naar de SkyBar en krijg je tijdens het stijgen en dalen uitleg over 'je eigen vliegtuig'. Maar het allergaafste is natuurlijk de echte Boeing 747 die in de tuin staat bij het hotel en waar je een gratis rondleiding krijgt in de cockpit! Dus kruip achter je stuurknuppel en fantaseer over de verre oorden waar je later allemaal naartoe wilt vliegen. Vet cool!

 

Later word ik... modeontwerp(st)er of kok

Vind jij het leuk om net als Nikki Plessen je eigen kleding te ontwerpen? Droom jij er van om later kok te worden in een restaurant? Of ben jij meer een Bob de Bouwer of Freek Vonk? Bij de Kinder Academies op vakantiepark Hof van Saksen kun je een kijkje nemen bij verschillende beroepen, zoals Mode, Archeologie, Bouw, Techniek, Avonturen, Kook en Sport. Bouw tijdens je vakantie je eigen droomhut of vlot, ontwerp 'haute couture', vind de verborgen oude schatten en bak je eigen muffin of pizza! Buiten de Kinder Academies om is er nog veel meer te doen en beleven tijdens je verblijf op dit vakantiepark. 

Op deze vakantieparken kun je het hele jaar door de tofste 'vakantiebanen testen'. Tijdens de Kinderboekenweek zul je er op school ook vast nog heel veel over te horen krijgen. Succes!  

 

Laatste artikelen
Minivakantie Preston Palace

Minivakantie Preston Palace

“Wanneer mag ík nou een keer naar Preston Palace?” vraagt Reza regelmatig met een zucht als hij voor de zoveelste keer op YouTube ziet hoe zijn grote broer dolgelukkig bij Preston de beer in zijn armen valt. Hij heeft de foto’s en filmpjes zo vaak bekeken, dat hij al bijna kan dromen hoe het hotel er van binnen uitziet. Maar nu is het éindelijk zover. Vlak voor de start van de herfstvakantie gaat Reza gaat op bezoek bij het all-in Family Resort in Almelo. En hij gaat niet alleen, hij neemt zijn beste vriend Fedde mee. Dat kan alleen maar één groot feest worden.

Elke dag vakantie met je eigen chalet

Elke dag vakantie met je eigen chalet

Hoe gaaf is het om (bijna) iedere dag vakantie te vieren in je eigen chalet! Op Vakantiepark Lauwersoog in Groningen kun je eigenaar worden van je eigen gloedjenieuwe vakantiewoning. Wakker worden met uitzicht over het Lauwersmeer, spetteren en spelen in de (water)speeltuin, klimmen en klauteren op de speelzolder, meedoen met de animatieactiviteiten van het Ranger Team, knuffelen met mascotte Max en - in de zomer - suppen, varen en zwemmen in het Lauwersmeer en de Waddenzee! Super gaaf toch! Kids Vakantiegids' Linda reisde met haar Detectives naar het Noorden om hier meer te weten over te komen. 

Super coole wintersportwalhalla's voor kids

Super coole wintersportwalhalla's voor kids

Kom deze winter heerlijk skiën samen met de kids in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Suis van de mooiste pistes, slide op je slee, speel in het winterwonderlandschap én slaap in een van de supertoffe kinderhotels die speciaal zijn geselecteerd door Kids & Go: specialist in kindervakanties voor kids tot 12 jaar. Alle hotels hebben ruime familiekamers en -suites en bieden volop kinder- en babyfaciliteiten, kinderopvang, kindermenu's en nog veel meer om het de kids naar de zin te maken. So take the Kids & Go to the Snow! 

Travelnauts TIPS voor de kerst- of voorjaarsvakantie

Travelnauts TIPS voor de kerst- of voorjaarsvakantie

Zijn jullie ook zo blij dat jullie weer kunnen reizen en te gekke familieavonturen kunnen beleven? We kijken terug op een mooie zomer én we kijken vooruit. Want net zo leuk als op vakantie gaan is een nieuwe vakantie plannen. Lang leve de voorpret! Daarom deelt gezinsreizenexpert Kees (van reisorganisatie Travelnauts, dé expert in bijzondere familiereizen) zijn tips voor de kerst- en voorjaarsvakantie, met bestemmingen binnen en buiten Europa. Wat wordt jullie volgende avontuur?

Gecheckt: Center Parcs Erperheide ❤

Gecheckt: Center Parcs Erperheide ❤

Detectives Abel en Reza verblijven een midweek bij Center Parcs Erperheide in België. We hebben natuurlijk niet zó maar voor dit park in het Limburgse Peer gekozen. Er is in de afgelopen tijd veel vernieuwd bij Erperheide - van vernieuwde cottages tot een gave nieuwe speeltuin en zelfs een compleet nieuw Water Playhouse in de Aqua Mundo. Dát willen wij natuurlijk allemaal checken. En als we er dan toch zijn, genieten we natuurlijk ook van alle Center Parcs klassiekers op het park. Er is hier elke dag wel wat nieuws te beleven!

Beleef een magische winter in Fins Lapland

Beleef een magische winter in Fins Lapland

Ontdek de magie van een wintervakantie in Fins Lapland. In het hoge noorden geniet je van een prachtige witte wereld. Hier wordt het nog écht winter! Het ongerepte sneeuwlandschap nodigt uit tot tal van spannende winteractiviteiten. Wat dacht je van een sledetocht met enthousiaste husky’s, een tocht per sneeuwscooter door besneeuwde bossen en over bevroren meren en een rendiersafari met bezoek aan een rendierboerderij van de traditionele Sami. En wie weet ontmoet je ook nog de Kerstman en spot je het Noorderlicht! Gewoon te veel leuke dingen om op te noemen om met de kinderen op vakantie te gaan in Fins Lapland in de winter!