Beschuit met muisjes in Safaripark Beekse Bergen

Nieuws

Twee keer beschuit met muisjes in de maand juli voor Safaripark Beekse Bergen! Er is namelijk een westelijke laaglandgorilla (16 juli) geboren én een rode panda (14 juli). Tweemaal een zeldzame geboorte. Ga jij ze opzoeken bij Safaripark Beekse Bergen? Een dagje dieren spotten is superleuk én je kunt er ook nog eens overnachten.. ideaal om er een weekendje (of midweekje) weg van te maken! Overnacht op het Vakantiepark Beekse Bergen of Safari Resort Beekse Bergen in een boomhut, stoere safarilodge of gethematiseerde jungalow. 


1

Rode panda binnenkort te zien

In het wild leven er slechts 2.500 rode panda’s, een zeldzame geboorte dus! Moeder Angeles was in totaal 4,5 maand drachtig en bracht een fragiel jong op aarde. Omdat rode panda’s nestdieren zijn, duurt het nog even voordat de nieuwe aanwinst bewonderd mag worden. Ze komen namelijk gemiddeld pas na 3 maanden naar buiten. Moeder Angeles en vader Turner brengen deze periode met hun jong door. Op het filmpje zie je alvast het schattige beestje!

Wist je dat de rode panda voornamelijk in de bergbossen in China voorkomt? Het liefst leven ze bij een stromende rivier waar ze uit kunnen drinken. Ze eten graag bamboe en ze voeden zich met bloemen en fruit. 

2

Tweede gorilla-jong ooit bij Beekse Bergen

De geboorte van de westelijke laaglandgorilla is bijzonder, want het is het tweede gorilla-jong óóit in het safaripark! In Nederlandse dierentuinen leven ongeveer 60 gorilla’s. Moeder Tuena beviel na 8,5 maand van haar eerste jong. De bevalling verliep soepel en het jong wordt goed door haar schoongemaakt.

De westelijke laaglandgorilla is voornamelijk te vinden in tropische regenwouden in het centrale gebied van Afrika. Wist je dat ze bijna alleen maar planten eten? Wel 20 tot 30 kilo per dag! Deze gorilla-soort wordt ernstig bedreigd, waardoor een geboorte extra zeldzaam is. Ga jij 'm ontdekken bij Safaripark Beekse Bergen?

3

Jonge diertjes spotten in het Safaripark

Eerder in juni werden er meerdere dieren geboren bij Safaripark Beekse Bergen. Zo verwelkomde het park okapi, een bedreigde giraffe-soort, een in het wild uitgestorven hertensoort en er kwam een secretarisvogel uit het ei gekropen begin juni.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 10

Nieuws

Landal Christmas Parade: de allermooiste van Europa

Nieuws

NIEUW: Arcade Games XL bij De Leistert

Nieuws

Nieuwe indoorspeeltuin "De Boerderij" op Landal Orveltermarke geopend!

Nieuws

NIEUW: 8x griezelen bij Halloween in Slagharen

Nieuws

Lego evenement tijdens Dreumesweken bij Kampeerdorp de Zandstuve

Nieuws

HAPPY NEWS(YEAR) vanuit Disneyland® Paris

Nieuws

Beleef de magie van de spectaculaire Stuufmusical!

Nieuws

Gezellige Foodtruck Festival bij Kampeerdorp De Zandstuve

Nieuws

Nieuw wateravontuur bij Het Land van Bartje

Nieuws

NIEUW: Landal Klein Oisterwijk

Door jou bekeken

Beschuit met muisjes in Safaripark Beekse Bergen

Nieuws