MergelRijk is weer geopend!

MergelRijk is weer geopend!

13-07-2020

Sinds kort kun je bij MergelRijk weer met het hele gezin terecht voor de ultieme ondergrondse ontdekkingstocht door de mergelgrotten in Valkenburg! Kom oog in oog te staan met de verborgen geheimen en de rijke historie van de befaamde mergelgrotten in Valkenburg. Een grot vol educatieve, historische verhalen en prachtige mergel- en zandsculpturen. Maak je eigen mergel beeldhouwwerk, ga op zoek naar eeuwenoude fossielen, bestudeer de films van de zandtovenaar en test je kennis op de interactieve tablets.

Ontdek spelenderwijs alle geheimen

Speciaal voor de kleintjes onder ons valt er ook een heleboel te beleven! De kids ontvangen een boekje met een speurtocht waardoor ze spelenderwijs alle geheimen van MergelRijk ontdekken. Met behulp van films van de zandtovenaar maken de kinderen hun eigen zandtekening, ontdekken ze een bijzonder fossiel– en mijnmuseum en beantwoorden ze vragen via de interactieve tablets. Één van de hoogtepunten voor kinderen is de ondergrondse jungle van Dino Adventure en als kers op de slagroomtaart mogen ze in het grottenatelier aan de slag met hun enige, echte, eigen mergelkunstwerk!

Bij MergelRijk kunnen bezoekers veilig op ontdekkingstocht gaan in de befaamde mergelgrotten. MergelRijk hanteert de 1,5meter en waarborgt een maximale bezoekersstroom volgens de richtlijnen van het RIVM. Raadpleeg online de maatregelen en reserveer gemakkelijk online jouw tijdslot en ticket tegen het laagste tarief via de website.

 

Laatste nieuws artikelen
Shows uit The Lion King & Jungle Festival terug in Disneyland

Shows uit The Lion King & Jungle Festival terug in Disneyland

Vanaf 15 augustus geniet je weer van de show "The Liong King: Rhythms of the Pride Lands" in het Frontierland Theater (Disneyland Park). Spring, swing en brul mee met Timon en Pumbaa of Simba en Nala. De show is een magische mix van muziek, dans, kloppende drums en hypnotiserende ritmes. Vanaf 22 augustus is er nóg meer entertainment FUN, want dan is "The Jungle Book Jive" weer terug! In de Stunt Show Arena ga je op ontdekkingsreis door de Indiase jungle in dit magische en muzikale spektakel! TIP: Voor beide shows maak je een reservering via de app LineBerty.

Verrassingsoptreden bij Slagharen: 21 augustus

Verrassingsoptreden bij Slagharen: 21 augustus

Een zomers feestje vier je natuurlijk bij Attractiepark Slagharen. Met de Slagharen Summer Music is er iedere vrijdag in de periode van 24 juli t/m 14 augustus een gaaf optreden. En speciaal voor alle muziekliefhebbertjes is er op 21 augustus een EXTRA feestje ingelast: met artiest nog onbekend.. spannend! Ga jij lekker dansen en meezingen?

Exclusieve nazomer-DEAL bij De Leistert

Exclusieve nazomer-DEAL bij De Leistert

Waterratjes, ravotteraars en ontdekkers: opgelet! Je geniet nu van onze Exclusieve Kids Vakantiegids nazomer-DEAL bij Recreatiepark De Leistert in Limburg! Boek met 30% korting een verblijf tussen 28-08 en 08-10 in een 5- of 7-persoons familiebungalow. Nergens goedkoper, maar let op: er is beperkte beschikbaarheid en vol = vol! 

Sprookjesboom Zomerconcert in het Efteling Theater

Sprookjesboom Zomerconcert in het Efteling Theater

In juli en augustus bezoek je in het Efteling Theater de gloednieuwe, gratis parkshow: het Sprookjesboom Zomerconcert! Omdat er geen voorstellingen van CARO plaatsvinden in het Efteling Theater is deze zomer een spectaculair Zomerconcert te zien met echte Sprookjesbosbewoners. De parkshow is ieder uur, tussen 11.00uur en 16.00uur, te bewonderen!

Beschuit met muisjes in Safaripark Beekse Bergen

Beschuit met muisjes in Safaripark Beekse Bergen

Twee keer beschuit met muisjes in de maand juli voor Safaripark Beekse Bergen! Er is namelijk een westelijke laaglandgorilla (16 juli) geboren én een rode panda (14 juli). Tweemaal een zeldzame geboorte. Ga jij ze opzoeken bij Safaripark Beekse Bergen? Een dagje dieren spotten is superleuk én je kunt er ook nog eens overnachten.. ideaal om er een weekendje (of midweekje) weg van te maken! Overnacht op het Vakantiepark Beekse Bergen of Safari Resort Beekse Bergen in een boomhut, stoere safarilodge of gethematiseerde jungalow. 

Disneyland Paris gaat weer open!

Disneyland Paris gaat weer open!

De magie komt terug: Disneyland Paris gaat weer open! Disneyland Paris kondigde deze week een gefaseerde heropening aan. Als eerste zullen Disneyland Park, Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club en Disney Village weer open gaan vanaf 15 juli. Het dragen van mondkapjes is voor iedereen vanaf 11 jaar verplicht. Daarnaast kondigt Disneyland Paris de geplande gefaseerde heropening van de verschillende Disney Hotels aan; waaronder Disney’s Hotel Cheyenne op 20 juli, Disney’s Hotel Sante Fe op 3 augustus en het Disneyland Hotel op 7 september.