SKI-TASTISCH NIEUWS! Oostenrijk versoepelt inreisregels voor Nederlanders

Nieuws

LET'S GO TO THE SNOW! Oostenrijk haalt op maandag 24 januari Nederland van de virusvariantenlijst. Nederlanders hebben vanaf die datum een geldige dubbele vaccinatie met recente negatieve PCR test nodig om Oostenrijk binnen te komen. Reizigers met een boostervaccinatie hoeven geen negatieve PCR-test te tonen. Voor Nederlanders die hieraan voldoen, vervalt de quarantaineplicht. En dat is skitastisch nieuws voor de voorjaarsvakantie die in sommige delen van Nederland op 19 februari begint. 


1

2G-regel blijft van kracht in Oostenrijk

In Oostenrijk blijft de 2G-regel (volledig gevaccineerd of genezen) van kracht. Vanaf 1 februari wordt de geldigheidsduur van de dubbele vaccinatie teruggebracht naar 180 dagen. De boostervaccinatie blijft wel 270 dagen geldig. Het vaccinatiebewijs is geldig vanaf de dag van vaccinatie. De geldigheid van een herstelbewijs blijft 180 dagen. In Oostenrijk worden alle door de EMA goedgekeurde vaccinaties erkend. Dat zijn momenteel BioNtech/Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna en Novavax. Voor binnenkomst in Oostenrijk zijn andere vaccinaties ook geldig; deze vaccins verschaffen echter géén toegang tot restaurants, kabelbanen et cetera.

 

2

Kids: 2G or not 2G, that's the question?

Kinderen onder de twaalf jaar hebben in Oostenrijk geen 2G-bewijs of test nodig, met uitzondering van de stad Wenen, hier geldt een testplicht vanaf 6 jaar. Niet volledig gevaccineerde of niet herstelde kinderen, geboren ná 31 augustus 2006 kunnen met een ‘holiday-Ninja pas’ Oostenrijk in en laten zich tijdens het verblijf regelmatig testen. Voor kinderen geboren vóór 1 september 2006 gelden dezelfde regels als voor volwassenen, zij hebben een 2G-bewijs nodig.

Het testen van schoolplichtige kinderen en het testen voor terugkeer naar huis is in Oostenrijk gratis mogelijk. Reizigers kunnen bij de accommodatie of locale VVV terecht voor informatie over de beschikbare testlocaties. Oostenrijk accepteert de ‘groene pas‘ van de EU. Ook de papieren vaccinatie- en herstelbewijzen worden als toegangsbewijs geaccepteerd, LET OP deze moeten door officiële autoriteiten of een arts in het Duits of Engels zijn opgesteld.

3

Kindvriendelijke wintersport in Vorarlberg

De regio Vorarlberg is vooral populair voor een wintersport met kinderen vanwege de gezellige (relatief kleine) familiegebieden met veel blauwe pistes zoals Brandnertal, Kleinwalsertal en Montafon. Het Brandertal is een echte familiebestemming. Het gebied is overzichtelijk en niet al te groot (ca. 55 kilometer piste), de voornamelijk blauwe en rode pistes zijn kindvriendelijk en ook off piste is er van alles te beleven. Hoewel Brandnertal een heerlijk skigebied is voor een wintersport met kinderen lijkt het nog niet echt ontdekt door het massatoerisme, waardoor het haar authentiek Oostenrijkse karakter heeft weten te behouden. Een tof adres is Landal Chalet Matin met een kinderoefenweide, kinderskischool, kinderskituin en kinderskiland. Tip: gasten mogen gebruik maken van alle faciliteiten van Landal Brandnertal (ongeveer 10-15 min. met de auto). Daar vind je onder andere een overdekt zwembad.

4

Kindvriendelijke wintersport in Salzburgerland

Midden in Oostenrijk en midden in de Alpen ligt het geliefde Salzburgerland. Deze regio is niet alleen populair omdat je er heerlijk kunt skiën, maar ook omdat gebied zo ontzettend veelzijdig is. Je vindt er maar liefst 100 wintersportoorden, verdeeld over 22 skiregio’s met meer dan 2200 kilometer aan piste. De populairste plaatsen voor een wintersport met kinderen liggen in de kindvriendelijke skigebieden Skicircus Saalbach Hinterglemm en Europa Sportregion. De appartementen van Haus Piesendorf - met Nederlandse eigenaren - liggen ideaal voor een heerlijke skivakantie in Salzburgerland.

5

Kindvriendelijke wintersport in Tirol

In Tirol in Oostenrijk vind je veel - misschien wel de meeste - kindvriendelijke skigebieden, liften en gondels bij elkaar. Niet zo gek dus dat ‘het kloppend hart van de Alpen’ al jarenlang giga populair is voor een wintersport met kinderen. Het aanbod aan kindvriendelijke accommodaties in Tirol is enorm en varieert van luxe hotels appartementen tot knusse chaletjes. Een cool adres in Tirol is 4- sterren Familiehotel Kaiserhof met en skischool in de buurt, speelparadijs voor de kids en kinderoppas.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 10

Nieuws

Landal Christmas Parade: de allermooiste van Europa

Nieuws

NIEUW: Arcade Games XL bij De Leistert

Nieuws

Nieuwe indoorspeeltuin "De Boerderij" op Landal Orveltermarke geopend!

Nieuws

NIEUW: 8x griezelen bij Halloween in Slagharen

Nieuws

Lego evenement tijdens Dreumesweken bij Kampeerdorp de Zandstuve

Nieuws

HAPPY NEWS(YEAR) vanuit Disneyland® Paris

Nieuws

Beleef de magie van de spectaculaire Stuufmusical!

Nieuws

Gezellige Foodtruck Festival bij Kampeerdorp De Zandstuve

Nieuws

Nieuw wateravontuur bij Het Land van Bartje

Nieuws

NIEUW: Landal Klein Oisterwijk

Door jou bekeken

SKI-TASTISCH NIEUWS! Oostenrijk versoepelt inreisregels voor Nederlanders

Nieuws