PCR-test wordt waarschijnlijk gratis voor vakantievierders

Nieuws

YES! De PCR-test wordt heel waarschijnlijk gratis voor mensen die graag naar het buitenland op vakantie gaan en die nog niet twee keer zijn gevaccineerd. Dat maakt het plannen voor een zomervakantie een stuk aantrekkelijker. En met de steeds verdergaande versoepelingen, zoals geen quarantaineplicht meer voor het vaste land van Portugal, kan het plannen van de zomervakantie beginnen. 


1

Meer vakantiebudget door gratis PCR-test

De kans is groot dat er een gratis PCR-test komt voor mensen die naar het buitenland op vakantie willen, maar die zich nog niet twee keer hebben kunnen laten vaccineren. Dat is goed nieuws, want dat bespaart gezinnen ook enorm op hun vakantiebudget - waardoor je vakantieplannen er opeens weer heel anders uit kunnen zien. De kosten zijn verschillend per aanbieder, maar liggen vaak tussen de 85 en 145 euro. Als gezin met twee kinderen ben je al snel tussen de 340 en 580 euro kwijt aan testen, dat geld geef je toch liever uit aan een accommodatie, uitjes en lekker (uit)eten op je vakantieadres.

Er is al een covid-reiscertificaat in de maak, waarmee mensen binnen Europa kunnen reizen. Maar dit geldt alleen voor mensen die zijn ingeënt tegen het coronavirus, negatief zijn getest of een besmetting achter de rug hebben. Binnen nu en enkele weken moet er meer duidelijkheid over de gratis PCR-test komen. 

Wil je weten wáár je weer vakantie kunt vieren, waarmee je voor vertrek rekening moet houden en welke adresjes nu het meest worden geboekt in de 'gele landen'? Je checkt het allemaal in deze blog!

 

 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (1 reviews)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 10

Nieuws

Kids Vakantiegids Awards winnaars 2023 bekend!

Nieuws

Stem nu op de Kids Vakantiegids Awards 2023

Nieuws

Ontdek de wereld met een Sunweb Cruise!

Nieuws

KERSTVAKANTIETIP: Wunderland Kalkar Walk-In

Nieuws

NIEUWE chalets op Strandpark de Zeeuwse Kust

Nieuws

NIEUW ZWEMBAD Etsi Pool bij Lake Resort Beekse Bergen

Nieuws

NIEUW: FarmCamps De Bonte Fries

Nieuws

NIEUW IN 2023: indoor zwembad bij de Zandstuve

Nieuws

NIEUW: Racen als Verstappen bij Recreatiepark De Boshoek

Nieuws

TUI vliegt nu ook vanaf Rotterdam naar Egypte

Door jou bekeken

PCR-test wordt waarschijnlijk gratis voor vakantievierders

Nieuws