SUMMER IS HERE: Hier kun je naartoe op vakantie! Corona update

SUMMER IS HERE: Hier kun je naartoe op vakantie!

SUMMER IS HERE. We snakken allemaal naar de warmte van de zon, naar eindeloze stranden, naar spetterende waterparken en lekker veel 'Vitamine Zee'! Maar vandaag heeft Nederland kleurcode rood gekregen. Wat betekent dit voor onze vakantie? Ieder land bepaalt zelf wat hij met deze kleurcode doet: zijn we nog welkom, moeten we in quarantaine, worden de regels verder aangescherpt of komen we de grens niet meer over? Voor zover we nu weten zijn 'overal' nog gewoon welkom. Zo liet Griekenland vandaag weten dat Nederlanders gewoon vakantie kunnen vieren en niet in quarantaine hoeven. 

 

Nederland heeft kleurcode rood. Wat nu?

Nederland heeft vandaag weer kleurcode rood gekregen. Wat betekent dat nu voor onze vakantieplannen. Het is goed om te weten dat de ECDC-kaart (het Europese RIVM) géén officieel reisadvies is. Ook goed om te weten is dat een kleurcode niet bindend is. Met het Europees coronapaspoort mag je ook vanuit rode gebieden nog naar andere landen reizen. Ook kun je met een negatieve PCR-test dat paspoort krijgen. Maar daarvoor hanteren landen wel andere regels. Zo mag die test bij aankomst n Frankrijk niet ouder dan 72 uur zijn en in Italië is dat maximaal 48 uur. Eventuele verdere gevolgen weten we nu nog niet, het lijkt erop dat we 'gewoon' op vakantie kunnen. Griekenland liet al weten dat we gewoon welkom zijn met een coronapaspoort en negatieve test.

Tip: op www.testenvoorjereis.nl kun je nu gratis een coronatest aanvragen voor als je in juli en/of augustus vakantie wilt vieren in Europa of daarbuiten.

 

Nederland heeft kleurcode rood. Wat nu?

Genieten op de Griekse eilanden

De minister van Griekenland heeft gezegd dat Nederlanders gewoon welkom zijn in Griekenland zonder quarantaineplicht. Met een coronapaspoort en negatieve testuitslag kun je gewoon genieten van de Griekse zon, zee, strand, oude opgravingen en heerlijke (all inclusive) resorts en hotels op het vaste land en de eilanden. 

Reizigers vanaf 12 jaar moeten binnen 72 uur voor aankomst in Griekenland een PCR-test laten afnemen met een negatief resultaat. Ben je minimaal 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd, dan ben je vrijgesteld van deze testverplichting. Het dragen van een mondkapje is in heel Griekenland verplicht in alle openbare binnenruimtes vanaf 4 jaar.

Bestgeboekt in Griekenland: SPLASHWORLD Aqualand Village in Corfu met 75.000m2 waterpret!

Chillen op de ABC-eilanden

Net als Aruba en Bonaire is ook het bij gezinnen populaire Curaçao weer geel, en de maatregelen op het eiland zijn zodanig versoepeld dat je er heerlijk relaxed vakantie kunt vieren. De resortstranden waren al geopend, maar nu kun je ook buiten het resort weer een handdoekje neerleggen op een van de de parelwitte palmenstranden die het eiland rijk is. Vakantievierders van 18 jaar en ouder dragen nog een mondkapje in openbare ruimtes en op plekken waar je geen 2 meter afstand kunt houden.

Goed om te weten: voor alle reizigers vanaf 7 jaar is een negatieve PCR-test verplicht, net als het invullen van een immigratiekaart. Ook moet je op dag 3 van je vakantie een afspraak inplannen voor een antigeentest. Bij terugkomst hoef je niet in thuisquarantaine. 

Populair op dit moment: TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort. Hier verblijf je in heerlijk ruime kleurrijke appartementen op loopafstand van het prachtige Jan Thiel strand. 

 

 

GOEDKOOP EN VEILIG naar de zon

Als je nog twijfelt tussen een vakantie in Nederland of een zonzekere bestemming in bijvoorbeeld Italië of Kroatië dan is het goed om te weten dat de prijzen voor een vakantie in het buitenland nu stukken lager zijn dan 'normaal'. Om je een voorbeeld te geven. In Nederland betaal je in augustus voor een weekje aan zee voor 4 personen al snel 2000 euro en in Italië verblijf je voor 974 euro in een luxe bungalowtent op familiecamping Cisano San Vito aan het Gardameer. De boekings- en annuleringsvoorwaarden zijn ook veilig, zo kun je bij bijvoorbeeld Gustocamp 1x gratis omboeken tot 6 weken voor vertrek of gratis annuleren en/of omboeken bij code oranje of rood vanaf 2 weken vantevoren.

 

GOEDKOOP EN VEILIG naar de zon

GEEL EN GROEN: hier kun je vakantie vieren

YES! SI! OUI! JA! Veel Europese landen hebben kleurcode geel of zelfs groen, behalve Spanje en het vaste land van Portugal. Dat betekent overigens niet dat je hier niet naartoe mag - per vliegtuig of auto - het wordt wel sterk afgeraden. Maar als je een geldig bewijs hebt van volledige inenting (voor de (groot)ouders) en een testbewijs van de kinderen vanaf 12 jaar (of als je als ouder nog niet volledig bent ingeënt) kun je in principe de landen bezoeken. In de overige landen, zoals Italië, Luxemburg, en Duitsland waar code geel en groen geldt, gelden in feite dezelfde regels - met alleen het 'gele veiligheidrisico' vanuit de overheid. Dus je kunt binnen Europa 'gewoon' genieten op een fijne familiecamping of hotel. LET OP: iedere regio heeft ook weer z'n eigen regels, dus check vooraf goed hoe de regels zijn op jouw plaats van bestemming of tijdens je doorreis. Voor veel landen geldt een testbewijs van max 48 uur oud, dan red je het in principe natuurlijk makkelijk om op je favoriete camping aan te komen binnen Europa.

Italië heeft kleurcode groen

Italië kleurt groen op de kaart. Als je deze zomer vakantie viert in Italië geldt dat je je bewijs van inenting moet kunnen laten zien of max 48 uur voor aankomst een negatieve test hebt uitgevoerd. Als je op doorreist bent, heb je geen testbewijs nodig. Voor de rest kun je volop genieten in Italië. Let wel op de lokale regels betreffende afstand houden etcetera. Een super tof vakantieadres aan het Gardameer is Camping Bella Italia. Kids kunnen hier zwemmen en spetteren in meerdere zwembaden, meedoen met tal van kidsactiviteiten en heerlijk sportief bezig zijn in de Bella (sport)parken. De camping ligt direct aan het Gardameer en in de directe omgeving is van alles te zien en te beleven.

 

 

Gluren bij de oosterburen: Duitsland

Als je 10 dagen voor vertrek naar Duitland niet meer buiten Nederland bent geweest, kun je zonder inreisbeperkingen het land binnenrijden. Dat was de 'afspraak', maar nu Nederland rood kleurt kan het zo maar zijn dat Duitsland eist dat we aan het begin van de vakantie in quarantaine gaan. Houd dit dus goed in de gaten! Duitsland is groen en kent geen beperkingen over de weg. Voor het vliegtuig gelden andere regels. Zo moet je je vóór vertrek naar Duitsland online registreren. Vanaf 6 jaar geldt dat er in Nederland (antigenen) 48 uur of (PCR-test) 72 uur voor aankomst in Duitsland testen worden afgenomen. Een fijn adresje net over de grens - op nog geen 2 uur rijden vanaf Utrecht -  is Camping Borken am See. Geniet hier van het buitenzwembad, het meer, tal van kidsactiviteiten en de leukste uitjes in de directe omgeving. Supertoll!

Gluren bij de oosterburen: Duitsland

Beautiful Bulgarije

Of wat dacht je van Beautiful Bulgarije dat eveneens kleurcode groen heeft! Na een verblijf in Bulgarije hoef je bij terugkeer geen negatieve test te laten zien en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Je kunt dus weer genieten van de mooie stranden op Sunny Beach, cultuur en gave hotels met zwemparadijzen. 

POPULAIR OP DIT MOMENT: een topadresje - met een nieuw aquapark (2020) in Bulgarije is het 4-sterren Aqua Paradise Hotel vlakbij de Zwarte Zeekust. Geniet hier (ultra) all inclusive van de vele zwembaden en het grootste aquapark van heel Bulgarije ligt gewoon naast het hotel. Je wandelt er - net zoals Kids Vakantiegids Linda - zo naartoe vanuit je hotelkamer.

Reizigers vanaf 11 jaar moeten binnen 72 uur voor aankomst in Bulgarije een PCR-test laten afnemen met een negatief resultaat. Bij een RAT geldt dat tot 48 uur voor vertrek. Ben je minimaal 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd, dan ben je vrijgesteld van deze testverplichting. Ook als je een bewijs hebt dat je volledig bent hersteld van corona, kun je gaan genieten van het mooie land. Denk aan de 1,5 meter afstand en mondkapjes zijn verplicht in openbare ruimtes.

Gezondheidspas in Frankrijk

De kleurcode voor Frankrijk is geel. Na een verblijf in Frankrijk hoef je voor terugkeer naar Nederland  geen negatieve test te laten zien en ook niet in quarantaine. Let op: Frankrijk verplicht vanaf 30 augustus het coronacertificaat (de gezondheidspas) in alle openbare ruimtes, de trein en het vliegtuig. Kun je dit niet laten zien, dan moet je je elke twee dagen laten testen voordat je een ruimte wilt betreden. Tot die tijd moeten kids tussen 12 en 17 jaar oud wel een mondkapje dragen, maar hoeven ze zich niet iedere 48 uur te laten testen. Dit certificaat is vanaf 21 juli al verplicht in attractieparken, culturele instellingen en evenementen met meer dan 50 mensen. De PCR-test is vanaf 21 juli NIET meer gratis voor toeristen in Frankrijk.

Een topadresje aan de Franse zuidkust is Camping Le Serignan Plage. Direct aan de zee en met een spetterend waterpark en volop kinderanimatie.

Reizigers vanaf 11 jaar moeten binnen 72 uur voor aankomst in Frankrijk een PCR- of antigeentest laten afnemen met een negatief resultaat. Bij volledige vaccinatie ben je zo welkom. Vergeet je mondkapje niet.

 

OntSPANJE op de zonnige eilanden

Voor heel Spanje - inclusief de Balearen en Canarische Eilanden - geldt inmiddels weer de kleurcode oranje. Dat houdt in dat het advies is om niet-noodzakelijke reizen voorlopig te staken naar Spanje. Maar dat is een advies, geen verplichting. Het is dus aan jezelf wat je met dit advies doet. Al zijn er wel al reisorganisaties, zoals TUI, die alle vluchten naar Spanje schrappen. Let op: vóór 18 juli 2021 heb je bij terugkeer uit de Balearen en de Canarische eilanden geen coronabewijs nodig. Na 18 juli is dit verplicht.

Als je volledig bent gevaccineerd en/of negatief test kun je als je wilt op vakantie naar Spanje. Van de Canarische Eilanden zijn vooral Gran CanariaTenerifeLanzarote en Fuerteventura populair bij gezinnen met kids. Wat de Balearen betreft zijn Mallorca, Menorca en Ibiza absolute aanraders. Het grote voordeel van vakantie vieren op een van deze eilanden is dat je prima met een huurauto zelf de eilanden kunt verkennen. De afstanden op de Spaanse eilanden zijn nooit ver, waardoor het voor kids ook leuk is om er een dagje opuit te trekken. En waar je ook bent, de zee is áltijd dichtbij. 

Voor vertrek zijn er wel een aantal zaken die je moet regelen. Zo moet iedereen vanaf 12 jaar op het vliegveld in Spanje een negatieve PCR-test kunnen overhandigen, die niet ouder is dan 48 uur. (Let op: voor Spanje is dit vanaf 12 jaar, maar deze leeftijd verschilt per bestemming.) Bij terugkomst hoef je dus niet meer in (thuis)quarantaine. Vanaf 18 juli geldt dus wel weer de testverplichting vanaf de Balearen en de Canarische eilanden.  

FUNFACT: Op dit moment is familiehotel Parque Santiago IV op Tenerife het bestgeboekte adresje in Spanje. Dit kinderparadijsje ligt aan de zee, heeft een spetterend kinder-aquapark en appartementen voor wel 7 personen! Viva España!

 

Portugal-TIP: Madeira & de Azoren

Portugal-TIP: Madeira & de Azoren

Er geldt een oranje kleurcode voor het vaste land van Portugal. Dat betekent dat het advies is om niet te reizen, maar je bent vrij in die keuze. Madeira kleurt groen en de Azoren geel. Afhankelijk van waar je vakantie wilt vieren op het vaste land, gelden er dus verschillende maatregelen. Wil je toch graag afreizen naar de 'oranje' Algarve, dan moet je bij terugkomst naar Nederland een coronabewijs laten zien. Er geldt géén quarantaineplicht, dus vakantie vieren op het vaste land of op één van de prachtige eilanden van de Azoren en Madeira is geen probleem! Wel geldt voor heel Portugal dat een negatieve PCR-test verplicht is voor reizigers vanaf 12 jaar.

Tip: maak een rondreis op de Azoren met de kids en spot vulkanen, kratermeren en walvissen. Ga op avontuur in de jungle en spetter in natuurbaden. Vet cool!

Ook deze bestemmingen zijn veilig

Er zijn nog meer bestemmingen in Europa - en daarbuiten - die inmiddels code geel - of groen - hebben. Zo is het weer mogelijk om naar het mooie Oostenrijk, de bergen van Zwitserland, het tropische Aruba, het kasteel van Dracula in Roemenië, het Balatonmeer in Hongarije, het prachtige IJsland, het schitterende Slowakije, het sprookjesachtige Ierland, het groene Finland, het Afrikaanse Rwanda, het tropische Sint Maarten en Amazing Amerika af te reizen. Voor welke bestemming je ook kiest, lees je van tevoren goed in over de lokale maatregelen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Tip: download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane, zodat je snel op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen die gelden voor jouw favoriete vakantiebestemming. Fijne vakantie, happy holiday, bonnes vacances!

Ook deze bestemmingen zijn veilig
Laatste artikelen
The Preston P(a)lace to be met tieners!

The Preston P(a)lace to be met tieners!

Whooo! Detectives Gijs (13) en Noortje (10) zijn dit weekend een nachtje naar all inclusive Family Resort Preston Palace geweest om te checken wat er allemaal te doen is voor tieners. Nou, heel veel! Volop zwieren, zwaaien en botsen in de indoor kermis Boardwalk. Chillen en spetteren in het subtropische zwemparadijs Riviera dat helemaal in junglestyle is. Bowlen, midgetgolfen, filmpje pakken in de bioscoop, potje poolen, jumpen op het springkussen... en tussendoor natuurlijk ook proeven van alle lekkere snacks en maaltijden, want tieners hebben altijd honger ;) Wat een heerlijke minivakantie!  

Black Friday vakantie DEALS

Black Friday vakantie DEALS

WHOOP! WHOOP! Deze hele week is het nog Black Friday! Ook bij diverse vakantieaanbieders, vakantieparken en familiehotels. Dat betekent dat je nog tot en met zondag 28 november met extra korting een weekendje, weekje of midweek weg boekt naar een vakantiepark in Nederland of vlieg heerlijk naar de (winter)zon. Leg nu alvast je voorjaars-, meivakantie of zomervakantie extra voordelig vast en laat de vakantievoorpret maar beginnen! Pssst... er zijn ook nog plekjes vrij in het sintweekend en de kerstvakantie! Lang leve BLACK FRI-YAY!

Vier kerst met Landal in KerstStad Valkenburg

Vier kerst met Landal in KerstStad Valkenburg

KERSTFANS OPGELET! In het zuiden van het land is KerstStad Valkenburg afgelopen weekend van start gegaan en Kids Vakantiegids was daarbij! Geniet net als ons van de mooie kerstminiaturen - als je goed kijkt zie je zelfs nog Disney Figuren en spot je de Efteling. Sta oog in oog met dino's in Dinorijk, knutsel je eigen mergelkunstwerk, chill in de kabelbaan van Winter Wonderland, toost met een warme chocomel en glühwein op Santa's Village en kerstshop till you drop in de ondergrondse kerstmarkten. KERSTTIP: Je vindt alle kerstactiviteiten op loopafstand van Landal Kasteeldomein de Cauberg. Ideaal met kids!

Top 10 COOLE familieadresjes met 100% sneeuw!

Top 10 COOLE familieadresjes met 100% sneeuw!

SNOWALERT: Wil je deze kerstvakantie niets liever dan sleetje rijden in de sneeuw, sliden van de mooiste witte pistes, sneeuwschoenwandelen door een dik pak sneeuw, een sneeuwpop bouwen voor je vakantiehuis en knuffelen met husky's! TIP: Begin maar vast te oefenen met I'm dreaming of a white Christmas, want Kids Vakantiegids tipt je de TOP 10 van COOLSTE sneeuwzekere vakantieadresjes in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Finland, Frankrijk en Canada! Wauw, wat een waanzinnige winterwonderland wannabe's!  

Top 6 Winterzon DEALS #creatingmemories

Top 6 Winterzon DEALS #creatingmemories

Op zoek naar de winterzon en wil je niet te ver vliegen met de kids? Op max 5 uur vliegen vind je twee topbestemmingen: Gran Canaria en Egypte! Met gemiddelde (zeewater)temperaturen rond de 20-22 graden en 7-10 zonuren per dag is het hier volop genieten van de zon, zee en strand tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie! Kids Vakantiegids tipt 6 spetterende Sunweb familiehotels in Gran Canaria en Egypte voor een splashtastische holiday! En... de hele maand november geeft Sunweb ook nog eens 100 euro korting per boeking op deze fijne adresjes!  

Op minivakantie bij Preston Palace

Op minivakantie bij Preston Palace

“Wanneer mag ík nou een keer naar Preston Palace?” vraagt Reza regelmatig met een zucht als hij voor de zoveelste keer ziet hoe zijn grote broer dolgelukkig bij Preston de beer in zijn armen valt. Hij heeft de foto’s en filmpjes zo vaak bekeken, dat hij al bijna kan dromen hoe het hotel er van binnen uitziet. Maar nu is het éindelijk zover. Vlak voor de start van de herfstvakantie gaat Reza op bezoek bij het all-in Family Resort in Almelo. En hij gaat niet alleen, hij neemt zijn beste vriend Fedde mee. Dat kan alleen maar één groot feest worden.