Kinderparadijs in de Zuid-Tiroolse bergen Midden in de natuur

Kinderparadijs in de Zuid-Tiroolse bergen

Nikki - BuroSix
Geschreven door

Nikki - BuroSix

Verspreid door het Italiaanse Zuid-Tirol vind je de 1.600 boerderijen van Roter Hahn (Rode Haan). Dé perfecte vakantiebestemming in ieder seizoen en voor alle leeftijden. Verstoppertje spelen in de wei, ravotten op het erf of de dieren in de stal voeren – tijdens een vakantie op de boerderij kan het allemaal. Het recept is simpel: men neme vakantie, twee tot drie kinderen, een rugzak vol avonturenzin, verfijn dit met een snufje nieuwsgierigheid, stop alles in de auto, pak deze in Zuid-Tirol weer uit en geniet van de natuur, de vakantiepret en de hartelijke gastvrijheid. Terwijl de kleintjes met de konijnen spelen, hooi opladen of frambozen plukken, kunnen de volwassenen zich heerlijk ontspannen, gewoon helemaal niets doen of genieten van de tijd met de kinderen. Dat klinkt heel aantrekkelijk, toch?!

Een dag op de boerderij

Na een goede nachtrust in de frisse berglucht is het afwachten tot het stevige boerenontbijt wordt geserveerd. Het ontbijt bestaat uit allerlei verse boerenproducten als melk, honing, brood, zelfgemaakt gebak en jam en is een heerlijk begin van een nieuwe dag. Daarna kunnen er plannen gemaakt worden voor de dag. Wandelen, fietsen, of toch zwemmen in één van de verkoelende bergmeren? Een ding is zeker: je kunt direct vanaf de boerderij met de activiteit beginnen. De boerderijen zijn omgeven door prachtige wandel- en fietsroutes die je naar de mooiste plekjes in Zuid-Tirol leiden. Vraag ook zeker de boer om tips! Met een beetje geluk verruilt hij zijn schort en laarzen voor wandelschoenen om met jullie mee op pad te gaan en al zijn goed bewaarde geheimen met jullie te delen!

Terug op de boerderij is het tijd voor de dieren. De kinderen helpen de boer met het voeren, verzorgen en vertroetelen van de dieren, terwijl je als ouders tijd hebt om te genieten van de rust en prachtige natuur.

’s Avonds kan er gekookt worden in het appartement, kun je uit eten bij een van de typisch Zuid-Tiroolse boerencafés van Roter Hahn, of ga je samen met de boer, zijn gezin en de andere gasten aan tafel voor een gezellige barbecue.

De boerderijen

De boerderijen

Er zijn zo’n 1.600 boerderijen aangesloten bij Roter Hahn. En ze zijn er in allerlei soorten en maten. De boerderijen liggen in het dal, maar ook op meer dan 1.500 meter hoogte. Van traditioneel tot heel modern. Met veeteelt, fruitteelt en wijnbouw. Zo is er voor ieder type vakantievierder een boerderij te vinden. Wat de boerderijen gemeenschappelijk hebben, is dat er nooit massa’s toeristen te vinden zijn. Alle boerderijen hebben maximaal vijf appartementen of acht kamers in het aanbod, waardoor het aantal mensen beperkt blijft. Tijdens de vakantie doen de boer en zijn gezin er alles aan om ervoor te zorgen dat jullie je thuis voelen op de boerderij. Comfort gaat hand in hand met de oorspronkelijke boerenlevensstijl, waardoor stress als sneeuw voor de zon verdwijnt. En voor de kinderen is er geen ruimte om zich te vervelen in dit kinderparadijs. Er is altijd wel iets te zien of beleven op de boerderij.

Laatste artikelen
Sprookjes bestaan op Resort Kaatsheuvel

Sprookjes bestaan op Resort Kaatsheuvel

Een weekendje nazomeren bij het sprookjesachtige EuroParcs Resort Kaatsheuvel in de Brabantse natuur. Dat klinkt magisch! Samen met mijn Kids Vakantiegids detectives Abel van 5 en Reza van 3 ben ik uitgenodigd om een paar dagen te komen logeren op het gloednieuwe park van Beau & Bloem. En die uitnodiging nemen we natuurlijk graag aan. Op naar Kaatsheuvel! 

Top 10 Landal GreenParks met WAUW-factor

Top 10 Landal GreenParks met WAUW-factor

Met de top 10 Landal GreenParks met WAUW-factor beleef je met het hele gezin een toffe najaarsvakantie of herfstvakantie. Elk van deze top tien Landal vakantieparken heeft veel te bieden voor jong en oud. Hof van Saksen is bijvoorbeeld giga geschikt voor waterratjes. Hier vind je namelijk een waanzinnig waterwalhalla. Liefhebbers van de Veluwe zitten midden in de natuur op hun plek bij Landal Coldenhove en voor volop indoor speelplezier zit je goed op het vernieuwde zwem- en speelparadijs van Landal Het Vennenbos. Met deze leukste Landal adresjes willen jullie nóóit meer naar huis!

Top 6 Last Minute NAZOMER Deals

Top 6 Last Minute NAZOMER Deals

Nog zin in een paar daagjes weg met het lekkere weer komende week? Ga nog even genieten voordat de koude winterdagen er weer aan komen. In deze blog vind je de lekkerste last minute vakanties met de beste deals. Kies voor een avontuurlijke trip of juist meer een relaxende vakantie aan het strand. Met temperaturen oplopend tot 30 graden kan je nog heerlijk een (mid)weekje vakantie meepakken! 

Genieten: herfst op Dormio Resort Maastricht!

Genieten: herfst op Dormio Resort Maastricht!

Willen jullie er even lekker tussenuit in de herfstvakantie? Het Zuid-Limburgse Maastricht is het hele jaar door een geweldige vakantiebestemming. Voor een leuke stedentrip in combinatie met een prachtige natuur, hoef je dus niet de grens over! Vanaf Dormio Resort Maastricht sta je binnen 10 minuten met de fiets op het gezellige Vrijthof. De bruisende binnenstad met haar rijke historie, sfeervolle winkelstraten, mooie parken, historische gebouwen en bijzondere winkeltjes staan garant voor een heerlijke vakantie. Tel hier de bourgondische gastvrijheid, gezellige terrassen en leuke restaurants bij op en je hebt alle ingrediënten voor een onbezorgd verblijf. 

VakantieVibes aan het Veluwemeer

VakantieVibes aan het Veluwemeer

De Kids Vakantiegids Detectives zijn een weekendje weg naar Resort Zuiderzee in Flevoland geweest. Daan, Gijs en Noortje hebben zich geen seconde verveeld op het vakantiepark. Noortje heeft maar liefst vier keer (!) gedanst en geknutseld met mascottes Beau en Bloem van de Fun Club met als absolute hoogtepunt een foto met het vrolijke duo. Daan is non-stop van de superlange waterglijbaan afgeweest en geeft het verwarmde peuterbad een 10 voor de perfecte watertemperatuur. En Gijs heeft op het Veluwemeer gesupt en gevist vanuit een bootje. Let's play bij Resort Zuiderzee!

September = Herfstfun XL

September = Herfstfun XL

De hele maand september kom je bij Kids Vakantiegids álles te weten over de 16 magisch mooie water- en speelparadijzen van EuroParcs. Verspreid door heel Nederland vind je de super kindvriendelijke luxe vakantieparken van EuroParcs op A-locaties in waterrijke omgevingen midden in de natuur met volop rust en ruimte. Vaar met een bootje door het natuurgebied van de Biesbosch of wandel over de Utrechtse Heuvelrug. Dans en spring met mascottes Beau en Bloem in de Kids Club en splash in de zwembaden! September betekent een super smile op je gezicht met Herfstfun XL - powered by EuroParcs.