REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost

Weekendje weg
REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Door Linda

PONYALERT: Dit weekend logeren detectives Noortje en Tess op het paarden- en ponyparadijs van FarmCamps De Verloren Kost in Zuid-Limburg. De activiteiten op deze paardenboerderij staan helemaal in het teken van paarden en pony's. Ponypret, ponyrijden, pony's pimpen, paardrijden, paardrijles, bosrit met paarden en pony's en natuurlijk mag een heuse Pony Pimp Parade over de glamping ook niet ontbreken. Daarnaast knuffelen de meiden nog heel veel andere boerderijdieren. En na een lange dag buiten spelen is er niets zo fijn als opwarmen in het grote ligbad in je eigen BarnTent, spelletjes spelen in je pyjama bij de pelletkachel, marshmallows roosteren bij de houtkachel en relaxen op de Hooi Hooi zolder die is omgetoverd tot een 'verboden voor ouders chillzone' van de dames.


1

VAKANTIEMODUS ON: Warm welkom in Limburg!

Direct uit school vertrekken detectives Tess en Noortje (allebei 11) op vrijdagmiddag naar Gulpen in Zuid-Limburg. Eindelijk is het zover. De meiden kunnen niet wachten tot we op de paardenboerderij van FarmCampes De Verloren Kost zijn. En eerlijk gezegd, ik ook niet. Als we de foto's mogen geloven, kijken de glampingtenten uit over een prachtig Limburgs heuvellandschap. Nu met al die herfstkleuren is het nog mooier! Via een doodlopend kronkelend weggetje komen we uit bij de boerderij van boer Sherman en boerin Annemarie. Vanaf de weg zien we al enkele paarden en alpaca's in de weilanden staan en boerderijhond Mexx komt even kijken als we de auto parkeren bij de kinderboerderij. "Mama kijk, kei cute! Ik zie babykonijntjes!", roept Noortje, terwijl Tess meteen Mexx aait. Onze boerderijvakantie is begonnen!

Glampingtent met ligbad en warme pelletkachel

Nadat we welkom zijn geheten door boerin Annemarie, lopen we met onze koffers in een kruiwagen naar onze luxe 6-persoons Barntent met... een pelletkachel. De kachel brandt al, dus als we tent Blacky openen, is het overal lekker warm. De meiden gaan meteen op zoek naar de Hooi Hooi zolder; een extra ruimte boven het stapelbed met twee matrassen, een nachtlampje, een eigen raampje en genoeg bergruimte voor hun eigen koffers... en vele knuffels. De plek wordt meteen omgetoverd tot 'verboden voor ouders chillzone' compleet met allerlei spelletjes uit de spelletjeskist die naast het stapelbed staat. Het grote ligbad in de tent wordt ook met een 'wauw' ontvangen door de dames. "Kunnen we straks samen badderen." Verder zit alles erop en eraan; een knusse zithoek bij de pelletkachel, een keuken, een eethoek, ouderslaapkamer... en een fijn overdekt terras met barbecue, houtkachel en twee luie stoelen. Ook staat er nog een picknicktafel en een hangmat en... staat onze Barntent direct naast een trampo. Helemaal top volgens de detectives!

Herfsttip: BarnTent met pelletkachel, houtkachel en barbecue

NIEUW: Sinds oktober zijn er drie tenten met een pelletkachel op De Verloren Kost. Hiermee kun je 24/7 je tent warmstoken, wel zo fijn nu de dagen weer korter worden en de temperatuur 's avonds daalt. Daarnaast liggen er ook nog dekens en kruiken in de tent en kun je heerlijk opwarmen in een fijn ligbad. Wil je ook nu nog lang buiten zitten? Dat kan! Stook de houtkachel op het overdekte terras aan, maak marshmallows en bereid je eten op de barbecue. Kruip onder een deken op de hangmat of in de fijne stoelen, pak een spelletje uit de spelletjeskist en kijk samen naar de sterren en luister of je nog een bosbewoner hoort. Er is ook voldoende verlichting buiten bij de tent.

2

KNUFFELMODUS ON: Van babykonijntjes tot varken

Nadat we onze koffers hebben uitgepakt is het tijd om voor het donker wordt nog even kennis te maken met de dieren op de kinderboerderij. Gehuld in de rode Hooi Hooi overalls van FarmCamps - tip: deze beschermen niet alleen de kleding van de kids, ze zitten ook lekker warm - gaan de meiden naar de dieren. Buiten spotten we al enkele konijnen, een paar kippen en eenden en een snurkend varken in het grote hok. Maar er is ook nog een kleinere knuffelschuur... met babykonijntjes. Tess en Noortje ploffen in een hoek neer. Al snel hupsen de konijntjes op de benen van de detectives en vinden ze het niet erg om geaaid en geknuffeld te worden. Als het zo tegen 18.30 uur donker begint te worden, gaan we terug naar de BarnTent. Terwijl de meiden badderen in het ligbad, bakt Harm pannenkoeken! Daarna spelen we nog een spelletje bij de pelletkachel en gaan de meiden chillen op hun Hooi Hooi Zolder.

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost

3

BOERENKNECHTMODUS ON: Boerin Annemarie helpen

Op vakantie bij de boer betekent vroeg opstaan... als je de boer en boerin wilt helpen. Dat vinden de dames geen probleem. De volgende ochtend staan we om 8.15 uur klaar bij de kinderboerderij. Als eerste op het programma vandaag staat het voeren van alle dieren. Nadat boerin Annemarie uitleg heeft gegeven over het eten voor de verschillende dieren, mogen alle kids zelf de dieren voeren. Noortje en Tess krijgen een bakje met konijnenvoer. De dieren weten goed dat het weer voedertijd is, dus ze komen graag naar alle kids toe. De konijntjes en kippen eten uit je hand en het varken eet het liefst uit zijn eigen bakje. Nadat al deze dieren zijn gevoerd, lopen we naar de alpaca's in de wei. De detectives vinden het reuze interessant en staan overal klaar met hun voederbakjes. Als alle buiken van de dieren zijn gevuld, is het tijd om de stallen schoon te maken.

Dieren knuffelen en poep scheppen

De kids pakken een eigen kinderkruiwagen en vormen een treintje. Boerin Annemarie schept de kruiwagens dan vol met poep die de kids bij de mesthoop mogen legen. Vele handen maken licht werk, binnen 10 minuten is dit klusje geklaard.

4

TIP: Paarden- en ponyparadijs in Limburg

En dan is het om 9.30 uur tijd voor de volgende boerenactiviteit: Ponypret. Alle kids die willen zijn welkom in de rijbak om kennis te maken met enkele pony's van De Verloren Kost. De dames kunnen niet wachten, eindelijk naar de pony's. Nadat boerin Annemarie uitleg heeft gegeven over de dieren, is het tijd dat de kids en pony's aan elkaar kunnen wennen. Ze wandelen met de dieren een rondje in de rijbak en leren op een speelse manier op de muziek van 'Hoofd, schouders, knie en teen' hoe ze op een pony moeten zitten en hoe ze hun balans kunnen houden. Daarna is het tijd voor een welkomstrondje in de rijbak. Tess zit al een tijdje op rijles, maar Noortje heeft nog nooit op een paard gezeten. Ze vindt het dan ook best een beetje spannend, maar al snel zie ik dat ook zij het heel leuk vindt. Na het welkomstrondje mogen de kids als ze willen in de middag terugkomen voor een rijles. Dat willen de detectives wel! 

Pret bij de Pony Pimp Parade

Later op de dag staat er behalve de rijles ook nog pony's pimpen op het programma. De kids worden in groepjes onderverdeeld en versieren samen een pony. Dat kan met kleurige veren, vlechtjes, staartjes, paardenkettingen en vingerverf. Zolang de muziek speelt, mogen de kids de dieren pimpen op de billen en in de haren. Noortje en Tess maken hartjes met hun duimen en vlechtjes in de manen. Daarna is het tijd om alle creaties; van een unicornpony tot een indianenpony te showen aan de gasten op de glamping met een heuse ponyparade. Met de volumeknop op 10 loopt de stoet langs alle tenten, waar vooral de papa's klaarzitten om te applaudiseren. Daarna is het activiteitenprogramma voor die dag klaar. Tess en Noortje gaan meteen weer door naar de knuffelschuur.

Later in de middag rijden we naar Valkenburg voor een ritje met de kabelbaan en de rodelbaan, een uurtje klimmen en klauteren bij Bounce Adventure en aansluitend eten we een hapje op een verwarmd terras in het centrum. Tip: Maastricht en Vaals zijn ook dichtbij. Later in de avond maken we het weer gezellig in de tent met de spelletjeskist bij de pelletkachel.

 

Activiteiten op De Verloren Kost

Sommige activiteiten op De Verloren Kost zijn bij de boeking inbegrepen, zoals het dieren voeren, het welkomstrondje, Het BoerenPaspoort of de Tour de Boer. Maar er zijn ook activiteiten waar je je voor moet inschrijven en waar een meerprijs aan verbonden is. Deze kosten variëren van € 5,50 tot € 20.

5

HERFSTZON ON: 19 graden!

Op onze laatste dag, de zondag, schijnt de zon in de ochtend al volop. Het belooft een stralende dag te worden met temperaturen rond 19 graden. Dat is boffen, want de meiden gaan in de ochtend een bosrit maken met een paard of pony. Maar eerst hebben we onszelf getrakteerd op een ontbijtje van de ontbijtservice. We vinden het boerenmandje op ons terras. Uit de wind is het op ons terras al heerlijk warm, dus we eten lekker buiten een broodje op 16 oktober! Daarna is het tijd om weer naar de stallen te gaan voor de boswandeling. Nadat de kids in een treintje achter elkaar hebben verzameld en op de rug van een pony of paard zitten die past bij hun niveau vertrekt de stoet richting de bossen. Iedere pony of paard heeft zijn eigen vaste begeleider. Papa's en mama's mogen meewandelen, maar een begeleider let op paard/pony en kind. We maken een prachtige bosrit van een kilometer of drie door het aangrenzende bos. Boerderijhond Mexx wandelt gezellig mee.

16 oktober: IJsje op het boerderIJSterras

Na de tocht zijn we nog lekker de hele middag buiten, het lijkt wel zomer. We lunchen aan de picknicktafel, chillen in de hangmat en de schommel, trappen een balletje en knuffelen nog een allerlaatste keer met alle boerderijdieren. Aan het einde van de middag sluiten we de mini-vakantie af met een Italiaanse ijs op het BoerderIJSterras van de glamping. Een knuffel voor Bibi, een aai voor Skittle, en een highfive poot voor Mexx. Het was Farmtastisch! 

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost

6

Herfsttip: er zijn nog tenten beschikbaar bij FarmCamps

Wil jij in de herfstvakantie ook nog genieten van een weekendje of een midweek naar De Verloren Kost? Dat kan, er zijn nog enkele tenten vrij. Op zoek naar een Farmcamps adresje ergens anders in Nederland? Je vindt de FarmCamps boerderijvakanties door heel Nederland. Nog tot en met eind oktober kun je terecht, daarna sluiten de glampings tot maart/april 2023. 

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 49

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

REVIEW: Naar de kleinste 5-sterren camping van Nederland met je kleintje

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

Nu nóg meer luxe bij Het Hof van Saksen

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

Nieuwe spectaculaire droneshow bij Disneyland Paris

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

Landal opent nieuw park: Landal Landgoed Bourtange!

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

In APRIL: Nieuwe MEGA speeltuin opent bij Camping De Pallegarste!

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

Nieuwe accommodaties op De Leistert nu boekbaar

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

NIEUW bij Slagharen: accommodatie Rancho Grande tot 8 personen!

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

W(r)auw! DinoGlow Adventure bij Wunderland Kalkar

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

Lego evenement tijdens Dreumesweken bij Kampeerdorp de Zandstuve

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

BoekUwBuitenhuis: 3 toffe vakantieparken midden in de natuur

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

REVIEW: Camping 't Veld, weekendfun XL

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Vier de zomer in het hart van Drenthe op Vakantiepark Witterzomer

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

Dormio resort Maastricht nieuwe verandawoningen

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

Feest mee op het Slagharen Festival op 27 mei!

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Natuurrijk genieten op deze vier TopParken in Nederland

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Joie de Vivre met BoerenBed in La France

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

NIEUW: Spring! in Attractiepark Slagharen

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Ontdek wat groen kan doen bij Landal GreenParks

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

REVIEW: Hoe 'tienerproof' is Preston Palace?

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Heerlijk ertussenuit met de leukste Voordeeluitjes!

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

Check de NIEUWE Marvel droneshow in Disneyland Paris

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

SKI YOU in Winterberg: dichtbij en sneeuwzeker!

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

KERSTVAKANTIETIP: Wunderland Kalkar Walk-In

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

NIEUWE chalets op Strandpark de Zeeuwse Kust

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

NIEUW ZWEMBAD Etsi Pool bij Lake Resort Beekse Bergen

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

NIEUW: FarmCamps De Bonte Fries

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

NIEUW: Racen als Verstappen bij Recreatiepark De Boshoek

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Partytime bij Preston Palace

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

NIEUW: gamevilla's & bikepark op Kasteeldomein de Cauberg

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

VIVA HOLLANDIA: Vier de zomervakantie op deze toffe plekken in Nederland

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

YI-HAA! Nieuwe Western Circus Show in Slagharen

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

It's movietime bij Center Parcs deze zomer!

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

Logeer nu ook in luxe op FarmCamps boerderij Hoeve Luyterheyde

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

REVIEW: 5-sterrencamping 't Veld

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

Ga op avontuur in nieuwe Rangerlodge op Vakantiepark Sallandshoeve

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

Vakantiepark Beekse Bergen heet voortaan Lake Resort Beekse Bergen

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

REVIEW: Zon, zee, strand én achtbanen aan de Belgische kust

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Even simpeler leven bij BoerenBed

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Zeelandvibes bij Camping De Vogel

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Top 6 kindercampings in België

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Nieuws

Drie nieuwe Landal GreenParks in Nederland

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

REVIEW: Landal Landgoed 't Loo: kidsparadijs op de Veluwe!

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Lentekriebels in de meivakantie

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Kleinschalig, maar groots genieten

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

REVIEW: Center Parcs Erperheide

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

YI-HAA! Super Sunny Fundays in Slagharen

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Genieten: herfst op Resort Maastricht!

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost
Blog

Maart = MEGAPRET maand!

Thema's 4

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost

Weekendje weg

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost

Glamping in Nederland

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost

Boerderijvakantie

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost

Glamping bij de boer

Door jou bekeken

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost

Blog