Waar mag je naartoe deze zomer? Corona update

Waar mag je naartoe deze zomer?

Megan - Kids Vakantiegids
Geschreven door

Megan - Kids Vakantiegids

Er is goed nieuws voor vakantieliefhebbers! In een aantal Europese landen is het namelijk weer mogelijk om naartoe te reizen deze zomer. Ook al is het vakantie-vieren iets anders dan normaal, met de benodigde maatregelen is het wel mogelijk om er even tussenuit te gaan. Een zonnige vakantie in Italië, een bezoekje aan het zuidelijkste puntje van Europa: Portugal, een actieve in de bergen van Oostenrijk of een te gekke kidsvakantie in ons buurland Duitsland. Ben jij klaar voor de zomervakantie? 

Je leest hier per favo-vakantieland wanneer de grenzen weer opengaan en welke maatregelen worden getroffen, zodat je veilig én toch onbezorgd op vakantie kunt.

 

Op vakantie naar Italië

Kan ik op vakantie naar Italië?

Een heerlijke gezinsvakantie beleef je in het land van de pizza's, het zonnige klimaat, heerlijke ijsjes, de kust en meren en te gekke aquaparken: Italië! Vanaf 3 juni is het weer mogelijk om te reizen naar dit populaire vakantieland! Het vliegverkeer wordt opgestart en ook de Italianen zelf mogen weer door het hele land reizen. 

Wat is er geopend in Italie?

Een groot aantal winkels en openbare ruimten zijn al geopend. Denk hierbij aan supermarkten, drogisterijen, hotels, horeca, stranden en musea. De attractieparken zijn helaas nog gesloten.. maar niet getreurd, er is genoeg ander vertier op de stranden, in en op het water of in één van de leuke dorpjes. Per 25 mei zijn de zwembaden toegankelijk voor waterratjes.

Welke maatregelen treft Italië?

In Italië geldt dat er minimaal 1 meter afstand wordt bewaard. Enkele regio’s treffen strengere maatregelen, zoals in Lombardije en Toscane, waar je ook op straat een mondkapje moet dragen. Daarnaast is het verplicht om in het openbaar vervoer, in de openbare ruimtes en in de horeca een mondkapje te dragen. In enkele winkels zijn handschoenen dragen verplicht. 

Op vakantie naar Italië
Op vakantie naar Portugal

Op vakantie naar Portugal

Kan ik op vakantie naar Portugal?

In het zuidelijkste puntje van Europa ligt het leuke vakantieland Portugal. Dus kun jij niet wachten om op vakantie te gaan? Dan is Portugal de oplossing! Het land heeft de grenzen opengesteld voor buitenlands toerisme. Ga je met het vliegtuig naar Portugal? Dan wordt je getest op het vliegveld. Een autovakantie naar Portugal kan vanaf 15 juni weer. Vanaf dan zijn de Spaanse grenzen geopend en kunnen jullie lekker naar Portugal! Let op: Voor een vakantie naar de Azoren en Madeira moet je twee weken in quarantaine.

Welke voorzorgsmaatregelen treft Portugal?

Ook in Portugal worden de maatregelen langzamerhand versoepeld. Op dit moment geldt de regel dat iedereen ten minste 2 meter afstand moet houden van een ander. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer, in openbare ruimtes als winkels en supermarkt én bus, trein, vliegtuig en veerboot. Tot slot mogen er niet meer dan 10 mensen samenkomen.

Wat is er geopend in Portugal?

Naast de supermarkten en drogisterijen zijn op dit moment ook hotels, campings en stranden geopend. Evenals musea en theaters. De horeca in Portugal is tot 23:00 uur open. Attractieparken zijn helaas nog gesloten, wanneer deze weer openen is nog niet bekend. 

Op vakantie naar Oostenrijk

Kan ik op vakantie naar Oostenrijk?

Voor een actieve kindervakantie ga je naar Oostenrijk. De heerlijke bergtoppen, de schitterende meren en de mooie landschappen bieden veel mogelijkheden voor een vakantie met de kids! Vanaf 15 juni is het weer mogelijk voor Nederlanders om op vakantie te gaan naar Oostenrijk. Het land zit wel nog in een gedeeltelijke lockdown en treft benodigde voorzorgsmaatregelen. Informeer vooraf in welke regio's reizen niet mogelijk is, voordat je een vakantie boekt.

Welke voorzorgsmaatregelen treft Oostenrijk?

In Oostenrijk is het verplicht om afstand te houden en een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en in andere openbare ruimtes. Buitensportactiviteiten worden weer toegestaan, zolang er gezorgd wordt voor de 1 tot 2 meter afstand. Bij het reserveren van de horeca is het wel belangrijk om van te voren te reserveren.

Wat is er geopend in Oostenrijk?

Dierenliefhebbers opgelet! De dierentuinen zijn weer geopend, superleuk! Ook de supermarkten, drogisterijen, restaurants (maximaal 4 personen per tafel en vooraf reserveren), hotels, musea, stranden en campings zijn ook open. En niet te vergeten de zwembaden! 

Welke attractieparken zijn er geopend is Oostenrijk?

De dierentuinen mogen weer open! Wel zitten hier natuurlijk enkele maatregelen aan verbonden. Er moet vooraf gereserveerd worden om drukte te voorkomen en een mondkapje dragen is verplicht. Te gekke attractieparken zoals Famlypark, Sonnentherme Lutzmannsburg en Prater zijn ook weer geopend! Let op: het is wel belangrijk dat je voor je bezoek een reservering maakt.

Op vakantie naar Oostenrijk
Op vakantie naar Duitsland

Op vakantie naar Duitsland

Kan ik op vakantie naar Duitsland?

Een geliefd vakantieland voor Nederlandse families is Duitsland. Dé place to be voor een te gekke kindervakantie. Een veelzijdig land met veel natuur, uitgerekte stranden én te gekke pretparken. Waar is het mogelijk om nu naartoe te gaan? In het westen van het land, in deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, is de grens voor toeristen uit Europa geopend. Andere deelstaten in Duitsland zijn voor toeristen nog gesloten. Per deelstaat zijn de maatregelen verschillend. Bekijk dus goed naar welke staat je gaat om de juiste maatregelen te kunnen waarborgen. Er wordt een versoepeling van de reisbeperkingen verwacht vanaf 15 juni!

Welke voorzorgsmaatregelen treft Duitsland?

Welke maatregelen er gehanteerd worden in Duitsland kan per deelstaat verschillen. In het merendeel van de deelstaten is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare ruimtes en in het openbaar vervoer. Verder moet iedereen minstens 1,5 meter afstand van elkaar houden en is groepsvorming toegestaan tot maximaal 10 personen.

Wat is er geopend in Duitsland?

Supermarkten, winkels, horeca, musea en theaters zijn geopend in Duitsland. En voor de klauteraars zijn de speeltuinen óók weer open! Jeej! Een bezoekje aan deze faciliteiten heeft wel een aantal regels waar je je aan dient te houden, zoals het dragen van een mondkapje of er is een maximum aantal bezoekers vastgesteld. En, kampeerliefhebbers hebben geluk, want de campings zijn weer open!

Welke attractieparken zijn er open?

Ook is het weer mogelijk om te roetsjen in te gekke attracties, want een groot aantal attractieparken zijn weer toegankelijk voor publiek. Wunderland Kalkar is bijvoorbeeld sinds 29 mei weer open in de weekenden en op feestdagen. Ook Phantasialand, Europapark, Moviepark, Irrland en Legoland zijn open! Let wel op: wil je één van deze toffe pretparken bezoeken, dan moet je van te voren online reserveren en een mondkapje dragen. 

Op vakantie naar Spanje

Kan ik op vakantie naar Spanje? 

Eindeloze zandstranden, een culturele stedentrip en actieve familievakanties vind je in Spanje! Per 1 juli is reizen naar Spanje weer toegestaan. De lockdown waar de Spanjaarden op dit moment nog in verkeren, duurt waarschijnlijk tot 21 juni. Zolang het aantal besmettingen blijft afnemen zijn buitenlandse toeristen vanaf juli weer welkom. De Canarische Eilanden en de Balearen zijn vooralsnog de eerste bestemmingen die zullen openen. 

Welke voorzorgsmaatregelen treft Spanje? 

Het dragen van mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer en op plekken waar een afstand van twee meter niet altijd mogelijk is. Ook in bus, trein, vliegtuigen en veerboten is het dragen verplicht. Er geldt ook een groepsverbod van meer dan 10 tot 15 personen. 

Wat is er geopend in Spanje? 

Op veel plekken zijn de terrassen weer geopend, waarvan de helft van de normale capaciteit gebruikt wordt. Daarnaast zijn museu beperkt weer open, evenals zwembaden en hotels. Ook concertzalen, bioscopen en stranden zijn in delen van Spanje weer geopend. Supermarkten, drogisterijen en tankstations zijn open. 

 

Op vakantie naar Spanje
Op vakantie naar Frankrijk

Op vakantie naar Frankrijk

Kan ik op vakantie naar Frankrijk?

Eén van de populairste familievakantie bestemmingen voor Nederlandse gezinnen is Frankrijk. Zon, zee en strand, maar ook cultuursnuivers, sporties en pretparkfans halen hier hun hart op! Vanaf 15 juni is het naar alle waarschijnlijkheid weer mogelijk om op vakantie te gaan naar Frankrijk. Het land hoopt dan haar grenzen weer te kunnen openen voor buitenlandse toeristen. De campings en stranden gaan ook weer open. De maatregelen zijn per departement verschillend in Frankrijk. 

Welke voorzorgsmaatregelen treft Frankrijk?

Het is in Frankrijk verplicht om minstens 1 meter afstand van anderen te bewaren. Daarnaast is het niet toegestaan om met meer dan 10 mensen samen te komen. Verder geldt er een verplichting voor mensen van 11 jaar en ouder tot het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer, in openbare ruimtes en in winkels.

Wat is er geopend in Frankrijk?

Veel faciliteiten zijn weer open in Frankrijk. Supermarkten, hotels, musea, theaters zijn geopend. En daarnaast stranden voor de zandkastelenbouwers, attractieparken voor de waaghalzen en enkele campings voor kampeerliefhebbers. De heropeningen verschillen per departement. Ook de horeca gaat weer open met een regel van maximaal 10 personen en buitensportactiviteiten mogen beoefend worden. Openbare zwembaden zijn open, maar wel voor een maximaal aantal personen.

Welke attractieparken zijn er open in Frankrijk?

De meeste attractieparken mogen 2 juni weer open. De verwachte datum van de heropening van Disneyland Parijs is 21 juni.

Welke favo-landen zitten nog dicht?

Een vakantie naar Turkije, Denemarken en Zweden zit er nog even niet in, helaas. Deze twee landen hanteren nog strenge voorzorgsmaatregelen en zijn niet toegankelijk voor buitenlandse toeristen. Wanneer Turkije haar grenzen weer openstelt, is nog onzeker. Voor Denemarken geldt dat Nederlanders tot 31 augustus het land niet in mogen, mits er een urgente reden is. 

Nederlandse toeristen zijn in Griekenland vooralsnog niet welkom. Vanaf half juni gaat het land gefaseerd open voor vakantiegangers, maar Nederlanders zitten daar nog niet bij. De eerste aanpassingen worden voor 1 juli verwacht. 

Voor België geldt een verbod tot ten minste 15 juni. Er wordt gestreefd om uiterlijk deze datum toerisme weer te verwelkomen. Het is wel mogelijk om via België naar Nederland te reizen en een bezoekje hiernaartoe is alleen toegestaan met noodzakelijke reden.

Laatste artikelen
Op vakantie bij Acoya Resort Curacao

Op vakantie bij Acoya Resort Curacao

Op zoek naar een luxe vakantievilla of een appartement voor je hele gezin op Curaçao? In een tropische oase van rust? En niet te ver van de hagelwitte bountystranden op het eiland? Acoya is the place to be!

Vorstelijk kamperen met Estivo travel

Vorstelijk kamperen met Estivo travel

Vraag jij je wel eens af of kamperen en luxe wel samen gaan? Zeker weten! Je voelt je de koning(in) te rijk in de Premium Stacaravan van Estivo travel. Ideaal voor wie wel houdt van wat extra comfort op vakantie, maar toch ook de gezelligheid van de camping niet wil missen. Omdat de 35 m2 grote stacaravan beschikt over maar liefst 3 slaapkamers en 2 badkamers, is er voor iedereen meer dan genoeg ruimte. En dan is er nog de heerlijk grote veranda. Op de camping ben je tenslotte het liefst lekker buiten. Je vindt het campingpaleisje van Estivo travel op koninklijke kampeeradresjes in 'la bella Italia' en je boekt ze nu ook nog eens met mega last minute korting voor de zomer. Op naar Italië!

Inpakken & wegwezen: kamperen in Italië!

Inpakken & wegwezen: kamperen in Italië!

Inpakken & wegwezen maar! We mogen weer! Italië heeft weer kleurcode geel! Deze zomer kan je weer gaan genieten van de azuurblauwe zee, de lokale Italiaanse marktjes, de mooie stranden, de gelato en de pizza’s die in Italië altijd beter smaken dan thuis. We kunnen ons voorstellen dat er toch nog veel vragen zijn. Hoe gaat het er nu dan aan toe in Italië? Moeten we nog ergens rekening mee houden? Hoe werkt dat op de campings en kunnen we bijvoorbeeld wel zwemmen? Alle antwoorden en meer goede tips voor deze zomer lees je hieronder.

De kleinste 5 sterren camping van Nederland!

De kleinste 5 sterren camping van Nederland!

Op zoek naar een gezellige, kleinschalige familiecamping in het Overijsselse Vechtdal? Check dan Camping 't Veld in Rheeze! Camping 't Veld mag zich met minder dan 100 kampeerplaatsen de kleinste ANWB 5 sterren camping van Nederland noemen! Camping 't Veld is de ideale vakantiebestemming voor een fijne, ontspannen, en onbezorgde vakantie. Even lekker weg van de drukte maar niet in de drukte op vakantie gaan!

Beleef een vakantie vol avontuur in Tsjechië!

Beleef een vakantie vol avontuur in Tsjechië!

Voor een heerlijke vakantie met het hele gezin hoef je echt niet ver te reizen. Slechts één dagje rijden en je bent al in het mooie Tsjechië. Een land vol verrassingen. Verrassend dichtbij, verrassend betaalbaar, verrassend mooi, maar bovendien verrassend leuk. Bij Tsjecho Reizen noemen ze Tsjechië ook wel een onontdekte parel, want hoewel de ‘Gouden Stad’ Praag in overvloed wordt bezocht, barst het land van de meest prachtige onontdekte plekjes. Sprookjesachtige kastelen, beeldschone ruige natuur, schilderachtige steden en bijzondere kuuroorden. En natuurlijk bevinden er zich in het land allerlei uitstapjes speciaal gericht op kids zoals toffe waterparken, dierentuinen en klimparken. Wij helpen je met het vinden van een kindvriendelijk verblijf!

Ga je mee op natuurreis met Outdoor Center Värmland?

Ga je mee op natuurreis met Outdoor Center Värmland?

Voor jong en oud, groot en klein.. voor iedereen leuk, leerzaam én spannend! Outdoor Center Värmland heeft verschillende reizen samengesteld die onderverdeeld zijn in weekprogramma's voor gezinnen met kinderen onder de 12 jaar én weekprogramma's voor gezinnen met kinderen boven de 12 jaar. Ontdek welke themadagen jij kunt meemaken!