Wintersport Oostenrijk weer mogelijk!

Nieuws

De wintersportmogelijkheden in de kerstvakantie in Oostenrijk lijken nu weer mogelijk! Vanaf zondag 12 december gaat het wintersportland uit de lockdown, tenminste voor mensen die zijn gevaccineerd en/of kunnen aantonen dat ze het coronavirus hebben gehad. Overal geldt (minimaal) de 2-G-regel. Voldoe je daar aan als Nederlanders; dan ben je van harte welkom om te genieten van de sneeuw en de prachtige skigebieden! 


1

Oostenrijk: 12 december grenzen weer open!

Na 20 dagen in algemene lockdown voor gevaccineerden bijna weer voorbij. Op zondag 12 december opent Oostenrijk weer haar grenzen. Let op: voor ongevaccineerden is er nog wel steeds een lockdown en deelstaten hebben de bevoegdheid om nog extra regels boven op de landelijke regels toe te voegen. Maar het belangrijkste voor de wintersporter: een skivakantie in Oostenrijk is (weer) mogelijk voor Nederlanders.

Vanaf zondag 12 december zijn de onderstaande ‘minimale’ maatregelen van kracht in Oostenrijk voor iedereen vanaf 12 jaar. Afstand houden is niet verplicht, maar een afstand van minimaal 2 meter tot anderen wordt aanbevolen. Het dragen van een FFP2-mondkapje is verplicht in alle gesloten ruimtes, dus ook in gondels en gesloten stoeltjesliften (met weerkap).

2

LET OP: overal geldt (minimaal) de 2-G-regel

Hotels, accommodaties, skiliften en restaurants mogen gasten ontvangen op basis van de 2G-regel. Dat betekent dat je moet kunnen aantonen dat je genezen of gevaccineerd bent om toegang te krijgen. In gemeenschappelijke ruimtes moet een FFP2-mondkapjes gedragen worden. Bij de toegang tot skiliften word je gecontroleerd bij de verkoop van de skipassen aan de kassa. Er geldt geen maximum voor de capaciteit voor de skiliften. Ook geldt er een registratieplicht en het dragen van FFP2-mondkapjes als je niet zit. De horeca moet om 23.00 uur sluiten. Staande horeca is verboden, evenals het aan de bar zitten.

Uitzonderingen van de 2-G-plicht gelden voor bedrijven die dienen als basisvoorziening zoals supermarkten, apotheken, tankstations en drogisterijen. Hier geldt wel de plicht van het dragen van het FFP2-mondkapje.

 

 

3

Regionale verschillen qua maatregelen

De bovengenoemde coronaregels in Oostenrijk gelden als ‘minimumregels’. Per deelstaat kunnen aanvullende maatregelen verschillen. Zo heeft Wenen al besloten de horeca en hotellerie pas een week later te openen. Burgenland, Tirol en Vorarlberg hebben al aangegeven deze maatregelen van de staat één op één over te nemen. In Steiermark, Niederösterreich en Salzburg openen de horeca en de hotellerie op 17 december de deuren, de rest van de maatregelen nemen ze over. Oberösterreich blijft helemaal nog in lockdown tot 17 december. In Karinthië worden de te nemen maatregelen donderdag 9 december besproken.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 10

Nieuws

In APRIL: Nieuwe MEGA speeltuin opent bij Camping De Pallegarste!

Nieuws

Nieuwe accommodaties op De Leistert nu boekbaar

Nieuws

NIEUW bij Slagharen: accommodatie Rancho Grande tot 8 personen!

Nieuws

NIEUW: Arcade Games XL bij De Leistert

Nieuws

Nieuwe indoorspeeltuin "De Boerderij" op Landal Orveltermarke geopend!

Nieuws

NIEUW: 8x griezelen bij Halloween in Slagharen

Nieuws

Tweede Kerstdag TIP: The Streamers live vanuit de Winter Efteling

Nieuws

Lego evenement tijdens Dreumesweken bij Kampeerdorp de Zandstuve

Nieuws

HAPPY NEWS(YEAR) vanuit Disneyland® Paris

Nieuws

Beleef de magie van de spectaculaire Stuufmusical!

Door jou bekeken

Wintersport Oostenrijk weer mogelijk!

Nieuws