Oud & Nieuw tips voor het hele gezin

Blog
Oud & Nieuw tips voor het hele gezin
Door Linda

Het is bijna weer Oud en Nieuw. Met deze Kids Vakantiegids tips worden het dit jaar heel bijzondere feestdagen. Wil jij dit jaar om klokslag twaalf uur toosten in een (vuurwerkvrij) vakantiehuisje, op de latten staan in de sneeuw, een bezoek brengen aan de kerstman, in je korte broek in de zon, hard gaan in een attractiepark of 'happy newyear' roepen in een wereldstad en de volgende ochtend meedoen aan een ijskoude of tropische Nieuwjaarsduik? Check onderstaande tips voor een geweldige oudjaarsavond!


1

Oud en nieuw bij Landal

Vakantie vieren op een vakantiepark met de kinderen is altijd een goed idee. Er worden geen complete vuurwerkshows georganiseerd, maar je kunt wel zelf bij je huisje vuurwerk afsteken. Gezellig met de kids sterretjes aansteken. En als de kids moe zijn, kunnen ze naar bed of in de bungalow lekker luieren op de bank. En zelf heb je nul reistijd, dus geniet extra van je champagne en oliebol. Verder heb je op de parken alles bij de hand: zwembad, kidsclub, restaurants en toffe (winterse) activiteiten.

Vuurwerk vrije vakantieparken Landal

Houden jullie - of de hond - helemaal niet van vuurwerk? Dan nog kun je terecht bij Landal. Er zijn in Nederland ook een aantal vuurwerkvrije vakantieparken waar het ten strengste verboden is om vuurwerk af te steken. Vier hier Oud en Nieuw en geniet van een heerlijke jaarwisseling zonder knallen en angst, maar mét heel veel gezelligheid, oliebollen en champagne!

2

Oud en nieuw vuurwerkvrij op Center Parcs

De parken van Center Parcs zijn allemaal vuurwerkvrij. Vier Oud en Nieuw op een van de vakantieparken en beleef een heerlijke tijd met het hele gezin. Iedereen kan tot de late uurtjes genieten, want niemand hoeft naar huis te rijden. Maak het in je eigen cottage gezellig met het Table Cooking Arrangement. Ideaal met kleine kids: die kunnen gewoon naar bed of lekker in het huisje spelen. En op 1 januari kun je aanschuiven voor een Nieuwjaarsbrunch: lekker en makkelijk!

Subtropisch genieten in de Aqua Dome

Als je vakantie viert bij Center Parcs dan ben je je verzekerd van zwempret bij de Aqua Dome op het vakantiepark. Lekker warm en oudere kids kunnen zelf naar het zwembad gaan. Check de zwembaden, wildwaterbanen, Water Playhouse en snorkel tussen de visjes.

Winteractiviteiten Center Parcs

Doe met het hele gezin mee met de Family Winter Quiz Night, kijk een film in de Winter Cinema en neem een kijkje bij de Winter Wonderland Fotospot. Kids kunnen meedoen aan de Kids Workshop.

3

Magisch vuurwerk in Disneyland Paris

Voor een mooie vuurwerkshow moet je zeker in Disneyland Paris zijn. Dat kan het hele jaar door :), maar met Oud en Nieuw is het wel extra magisch! Kaartjes voor de Disney New Year’s Eve Party - die vindt plaats na de reguliere openingstijden tussen 20.30 en 2 uur - zijn helaas al uitverkocht, maar niet getreurd; overdag is er meer dan genoeg te beleven in de beide parken. En... met kleine kids is het wel zo fijn als je al eerder van een mooie vuurwerkshow op het Kasteel van Doornroosje kunt genieten.

Disney Parken in kerstsfeer

De Disney Parken zijn nog tot en met 8 januari helemaal in de kerstsferen. Geniet van de prachtige kerstparades, maak een selfie met je favoriete Disneyfiguur in zijn beste kerstoutfit, kijk je ogen uit bij de versieringen en geniet van alle attracties. En... in de late avond kun je gezellig toosten in je Disney Hotel met je eigen gezinnetje of vrienden. Tip: In Disney Village - voor de ingang van de Disney parken - kun je ook genieten van een mooie vuurwerkshow.

>> Maak oud en nieuw extra magisch met een verblijf in een van de Disney Hotels. Wacht niet te lang, want er zijn nog maar een beperkt aantal kamers beschikbaar. Kijk anders bij de partnerhotels van Disneyland. Vaak kun je met een shuttle naar de pretparken en zijn de prijzen voordeliger.

4

Firework in New York, baby!

Altijd al eens een gave vuurwerkshow willen zien in een wereldstad? The place to be is Time Square in New York. Maar jullie zijn niet de enigen die op dat idee zijn gekomen, dus het kan heel druk worden. Toffe vuurwerkspot met kids: Ga naar Central Park. Om 24.00 uur wordt er vuurwerk afgestoken vanaf Bow Bridge-Cherry Hill, middenin Central Park (tussen 71st en 74th Street). Dit is vanaf veel plekken in het park zichtbaar. Een andere tip is om een boottocht te boeken met de kids, dan zie je het vuurwerk in de stad vanaf het water. Tip: boek tijdig, zodat je zeker bent van een ticket voor de boot.

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin

5

Sparkle bij het Noorderlicht

Willen jullie graag in de sneeuw toosten op het nieuwe jaar? Kies dan voor sneeuwzekere Oud en Nieuw bestemmingen zoals Zwitserland, Oostenrijk of Tsjechië. Extra Sneeuw Tip: in Finland kun je tijdens de kerstvakantie ook op bezoek bij de kerstman met de kinderen. Misschien krijgen jullie zelfs een 'gratis vuurwerkshow' van het Noorderlicht. Dat zou helemaal cool zijn. Wat is er nu gaver dan in een dik pak sneeuw samen met de kids - en een glühwein en warme chocomel - te toosten op het nieuwe jaar. En, doe net als de Finnen: ga lekker in de warme sauna zitten op oudjaarsavond.

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin

6

Nieuwjaarsduik in je korte broek op Curaçao

Op Curaçao kun je in je korte broek toosten op een nieuw jaar en genieten van een mooie vuurwerkshow. Ideaal met kleine kids: Voor kids die nog niet zo lang kunnen opblijven, is er overdag al heel veel vuurwerk te zien. Vanaf 13.00 uur verzamelen gezinnen zich bij Pietermaai. Rond 14:30 of 15:00 uur knalt het feest los, letterlijk. Er worden miljoenen rotjes afgestoken om de boze geesten te verjagen. Na het vuurwerk is er overal muziek en oliebollen en voor middernacht gaan de locals naar huis om in besloten kring feest te vieren. Er zijn wel feestjes op meerdere plaatsen, maar de locals zelf gaan op tijd naar bed. Op 1 januari vindt er een Nieuwjaarsduik plaats met na afloop heerlijke erwtensoep. Bij 30 graden is dat een makkie.

Bekijk hier alle kerstvakantie-aanbiedingen voor een onvergetelijke kerstvakantie, met en zonder vuurwerk.

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 10

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin
Blog

Maak kennis met Club Med Magna Marbella

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin
Blog

REVIEW: Acoya Resort Curacao, op vakantie met privé zwembad

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin
Blog

REVIEW: Kamperen met een dreumes bij de kleinste 5-sterren camping van Nederland

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin
Blog

REVIEW: luxe kamperen bij TerSpegelt met Estivo Travel

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin
Blog

REVIEW: Wunderland Kalkar opent nieuwe speeltuin

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin
Blog

Week van het geld - Meivakanties voor elk budget

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin
Blog

Net als in de film

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin
Blog

EUROCAMP stapt in de sneeuw

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin
Blog

NIEUW: Wakker worden in de Woodland Cabin op Lake Resort

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin
Blog

W(r)auw! DinoGlow Adventure bij Wunderland Kalkar

Door jou bekeken

Oud & Nieuw tips voor het hele gezin

Blog