GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

All-inclusive genieten bij familiehotel Preston Palace
GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Door Esley

Deze maand openden Preston en Alice de deuren van het vernieuwde All-inclusive Family Resort Preston Palace. Nóg meer eetgelegenheden, meer service op maat, meer entertainment voor gezinnen én een splinternieuwe GastenApp. Dat klinkt veelbelovend, maar hoe is dat nou: vakantie vieren in een all-inclusive hotel in coronatijd? Onze Abel en Esley mochten een nachtje komen logeren en namen de proef op de som. 


1

Warm weerzien met Preston de Beer

Het is vrijdagmiddag, iets voor 12 uur. Abel is al dagen in de ban van het Preston Palace-effect - iets wat iedere ouder die ooit eerder in het all-inclusive hotel in Almelo is geweest zal herkennen. Al dagen lang kijkt hij uit naar de hereniging met zijn grote berenvriend, en vandaag is het eindelijk zover. Lichtelijk gespannen en nieuwsgierig naar wat we zullen aantreffen beantwoorden we de Corona-checklist van de parkeerwacht - nee we zijn niet verkouden, we hebben geen koorts en niemand in ons huishouden is in de afgelopen weken ziek geweest. We mogen doorrijden naar P1. We stappen uit de auto, pakken onze koffer en nog voor de deur in het slot valt horen we iemand roepen: 'Aaaabel!' Preston de Beer staat ons al voor het hotel op te wachten. Met een knuffel-Preston in zijn arm zet Abel een sprint in naar de entree, waar hij met een sprong in de armen van de grote bruine beer belandt. Wát een welkom! Met Preston aan zijn hand en een grote grijns op zijn gezicht stapt onze kleine Detective de draaideur van het hotel binnen. Dit belooft een mooi weekend te worden!

Voor Preston de Beer geldt, net als voor alle gasten en medewerkers van het hotel de 1,5 meterregeling. Kinderen mogen gelukkig wel met de beer knuffelen.

2

Handige nieuwe Gastenapp

De incheck bij het hotel gaat al meteen een beetje anders dan we gewend zijn. Er zijn grote stickers op de vloer geplakt, die ervoor moeten zorgen dat gasten bij de check-in voldoende afstand bewaren en er is een speciaal ‘wachtvak’ gecreëerd, maar het is nog rustig dus we kunnen meteen doorlopen naar de balie. Een vriendelijke dame checkt ons in, en legt uit dat we vanaf dit moment met ons reserveringsnummer kunnen inloggen in de splinternieuwe Gastenapp. Superhandig, want hier zien we in één oogopslag wat er allemaal te doen is, en stellen we gemakkelijk ons ideale dagprogramma samen. We reserveren vast voor de lunch in hotelrestaurant Ribbleton en gaan op zoek naar onze Royal hotelkamer op de eerste verdieping. Zodra we de deur van kamer 1120 openen wacht ons opnieuw een verrassing: het tweepersoonsbed is helemaal versierd met kleurrijke slingers en ballonnen. Wat een feestje! Tijd om lang op de kamer te blijven hebben we niet, want we worden over een paar minuutjes in Ribbleton verwacht. Om ervoor te zorgen dat er niet té veel mensen tegelijk in de restaurants zijn, en iedereen toch lekker rustig kan eten, moet er tegenwoordig voor iedere maaltijd in elk restaurant gereserveerd worden. Voor ontbijt en lunch kun je vervolgens een uur blijven zitten, voor het diner kun je 1,5 uur de tijd nemen. 

De hotelkamers worden voor aankomst uiteraard grondig gereinigd. Tijdens je verblijf wordt er niet meer schoongemaakt. Iedere dag hangen er schone handdoeken en toiletpapier aan de deur en de vuile handdoeken kun je zelf in de waskar bij de lift doen.

3

Een beetje anders maar net zo lekker!

In het restaurant gaat het er natuurlijk ook een beetje anders aan toe. Als we ons melden bij de entree krijgen we een tafeltje in de roze zone toegewezen. Het restaurant is verdeeld in verschillende vlakken en er is een looproute op de vloer getekend om te voorkomen dat mensen kriskras door elkaar lopen - wat bij een buffetrestaurant toch best gebruikelijk is. Waar we voorheen gewend waren met een dienblad langs het buffet te lopen en ons bordje zelf vol te scheppen met allerlei lekkers, staat het uitgebreide aanbod nu op de placemat die al op onze tafel klaarligt. Ook staan er verschillende broodjes en kleine gerechtjes ter illustratie bij het ‘buffet’ uitgesteld. We wijzen aan waar we zin in hebben, en krijgen dit keurig uitgeserveerd. Bij de fruit- en saladebar hebben de grote schalen plaats gemaakt voor voorverpakte porties, zoals ook verschillende sapjes, smoothies, yoghurt en kwark al in bekers zijn klaargezet. De keuze - én smaak - is er overigens niet minder om! Het enige grote verschil is dat alles in porties is verpakt, of dat het wordt uitgeserveerd in plaats van dat je het zelf op je bordje schept. Eigenlijk net zo gemakkelijk, maar vooral een stuk hygiënischer. Super om te zien hoe het buffetrestaurant op een klantvriendelijke manier is omgetoverd tot een fijne plek om lekker, gezellig en helemaal coronaproof van je eten te genieten!

4

Wennen aan 'het nieuwe gewoon'

Na het eten gaan we op verkenning in het hotel. Over het algemeen lijkt er niet zo gek veel veranderd. De looproutes, 1,5 meter afstand-stickers en desinfectie spots vallen tegenwoordig al niet eens meer op, en alle faciliteiten zijn (al dan niet in aangepaste vorm) geopend. Het grootste verschil is dat het een stuk rustiger is. En dat is niet zo gek, want sinds de heropening op 1 juni zijn alle faciliteiten alleen toegankelijk voor hotelgasten en mogen er maximaal 160 kamers bezet zijn. Vanaf 1 juli kunnen alle 318 kamers weer worden geboekt. Dag- en avondgasten moeten voorlopig helaas nog wel even wachten. 

Handig om te weten, per verblijf kun je: 

  • 1x 45 minuten bowlen
  • 1x naar de bioscoop
  • 1x per dag 45 minuten midgetgolf
  • 1x per dag 45 minuten snooker of biljart
  • 4x per dag 1 uur naar het subtropisch zwemparadijs
  • 4x per dag 1 uur naar de indoor kermis
GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

5

Gaaf: bowlen in een mijnwerkersstad

Toegegeven: we kunnen ons voorstellen dat je als gast een beetje de sfeer en gezelligheid mist die voor Preston Palace zo kenmerkend zijn, maar aan de andere kant zijn we inmiddels ook wel gewend aan 'de nieuwe situatie' waarin wat meer ruimte en rust gebruikelijk zijn. En eerlijk is eerlijk, dat is ook hier best wel lekker! We hebben een bowlingbaan gereserveerd, dus gaan op zoek naar de ‘Mijnwerkersstad’ waarin de bowlingbanen verscholen liggen. Onderweg passeren we Black Rock: de vernieuwde koffiecorner. We zien dat je hier tegenwoordig ook kunt ontbijten, en besluiten meteen in onze App te reserveren voor morgenochtend. Handig! Tijd voor Abel om de eerste strike ooit te gooien op de gave bowlingbaan die eruit ziet alsof je in een oude maar kleurrijke mijn bent beland. Hoewel, dat doel blijkt al snel een béétje hoog gegrepen. Sterker nog, we moeten de vriendelijke dame van de speluitgifte er geregeld bij roepen omdat een bal halverwege onze baan tot stilstand is gekomen. (Opnieuw een voordeel dat het niet zo druk is ;-)). Zonder succes, maar mét veel plezier ronden we ons potje af. Precies op tijd voor de Meet & Greet met Preston óf Alice.

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

6

Knutselen met 'de roze meisjes'

'Kijk mama, de beer is wakker!' gilt Abel. We willen net bij het Berenhuisje naar binnen gluren als de grote roze Alice naar buiten komt, wat een geluk! Tien dikke berenknuffels, en minstens zo veel foto's rijker, laat Abel Alice even later bij de hotelreceptie achter waar de roze beer nieuwe gasten verwelkomt. Wij gaan lekker rennen, spelen, klimmen, glijden en springen in de Spelotheek – éigenlijk voor kinderen tot een jaar of 7, maar omdat het rustig is laat ik het kind in mij ook een keer lekker gaan ;-) Met een rood hoofd en lichtelijk buiten adem trekken we een klein uurtje later onze schoenen weer aan. In de App hadden we al gezien dat er ‘knutselen met strijkkralen’ op het programma staat bij het animatieteam. Op naar – zoals Abel ze vanwege hun herkenbare truien noemt – ‘de roze meisjes’!

Sommige activiteiten van het animatieteam zijn vrij toegankelijk, voor anderen is het nodig te reserveren. Dit staat duidelijk in de GastenApp aangegeven. Ouders zijn in principe welkom in de kidsclub zolang het niet te druk is. Uiteraard geldt ook hier weer: voldoende afstand houden. Ik heb vanmiddag geluk; ik kan lekker mee knutselen! Ook dat gaat helemaal coronaproof: de meiden van het animatieteam zoeken met handschoentjes aan de goede kleurtjes uit de kralenbak, die Abel vervolgens vanuit zijn eigen bakje op het plateautje kan zetten. En die luxe vindt hij natuurlijk hélemaal niet erg! 

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

7

Dansen en dromen met Alice

Cliché maar waar: time flies when you’re having fun! Het is alweer tijd om te gaan eten, want we willen natuurlijk wel op tijd zijn voor de Kids Disco vanavond! We weten inmiddels hoe het werkt; we zoeken ons tafeltje in Ribbleton en kiezen wat lekkers van de menukaart op onze placemats. De keuze is opnieuw enorm. Wat voor Abel overigens niet zo heel veel uit maakt, want zijn feestmenu bestaat steevast uit patat met kipnuggets. Maar: ‘Deze zijn echt véél lekkerder dan thuis!’ Na het eten gaan we op zoek naar het Preston Theater, of beter gezegd: we volgen de swingende muziek tot we bij de Kids Disco belanden. We swingen en dansen er op los met ‘de roze meisjes’, en zelfs Alice komt nog even een dansje meedoen. Wát een feest! We sluiten de disco – en onze dag – af met een voorleesverhaal met Alice. Ik weet al wel waar onze Detective van gaat dromen vannacht!

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

8

Afzakkertje op het balkon

Éigenlijk hadden we vanavond nog een bezoekje aan de kermis gepland, maar na het volle en vrolijke programma van vandaag heeft onze Detective – zoals ze dat hier in Almelo zeggen – ‘de knollen op’. Onderweg naar onze hotelkamer pik ik nog een chipje en wat te drinken mee in de nieuwe Snack Counter. Sinds de heropening van het hotel mag je je eten en drinken ook meenemen naar de hotelkamer. Ideaal, want als Abel helemaal in (beren)dromenland verzonken is geniet ik nog even lekker na met een boek op het balkon.

Zwemmen onder de sterrenhemel

Dag 2: Rise and shine! We zijn lekker optijd uit de veren en maken ons klaar voor een ontbijtje in Black Rock. Op het menu: een Engels, Nederlands, Gezond of Kinder ontbijt. We gaan voor de laatste twee, krijgen een tafelnummer en wachten buiten het restaurant tot we worden opgehaald om aan de gedekte tafel plaats te nemen. Altijd genieten wanneer je zó voor het ontbijt kunt aanschuiven! Terwijl we met een kopje koffie en ranja nagenieten, reserveren we een uurtje in het Subtropisch Zwemparadijs. De kleedkamers bij het zwembad zijn niet geopend, dus we kleden ons om op de hotelkamer en wandelen in onze badjas (TIP: neem een badjas of grote handdoek mee) naar het zwemparadijs. Toegegeven: dat voelt een béétje gekkig, maar zodra we in het fantastische zwembad springen zijn we dat al weer vergeten. We zwemmen onder de sterrenhemel, spetteren in het kinderbad, belanden in een tropische onweersbui en bubbelen tot onze vingers verrimpeld zijn. Heerlijk!

9

Coronaproof op vakantie

We vroegen ons af: hoe is dat nou om vakantie te vieren in een all-inclusive hotel in coronatijd? En het antwoord is dat we ontzettend positief verrast zijn. We hebben wáánzinnig genoten van alle faciliteiten en activiteiten die het hotel te bieden heeft. Het is duidelijk te merken en zien dat er bij alles en overal is nagedacht hoe de noodzakelijke maatregelen kunnen worden toegepast, zonder dat dat ten koste gaat van het plezier in de activiteiten. En dat is wat ons betreft meer dan gelukt! Wil je nog meer weten over de Corona maatregelen, kijk dan even op de website van Preston Palace.

Tot de volgende keer! Want als je het Preston-virus eenmaal te pakken hebt, kom je er niet meer vanaf ;)

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 39

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

REVIEW: Preston Palace mini vakantie met kleuters

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

All-inclusive genieten bij De Bonte Wever in de voorjaarsvakantie!

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Partytime bij Preston Palace

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

REVIEW: FarmCamps De Oostermaat

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

REVIEW: Terhills Resort, tropisch paradijs in Vlaams Limburg

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Preston Palace opent NIEUWE WATERGLIJBAAN Monkey Rush

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

REVIEW: Preston Palace met een dreumes

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Zeelandvibes bij Camping De Vogel

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Meivakantie onder de Franse zon

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Paasweekend op De Boshoek, wat een feest!

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

The Preston P(a)lace to be met tieners!

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Op minivakantie bij Preston Palace

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

REVIEW: Center Parcs Erperheide

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

GECHECKT: Als een Viking op avontuur in Zweden!

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

100% Kidsgeluk in de Achterhoek

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Op vakantie bij ACOYA Curacao Resort Villas & Spa

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

YI-HAA! Super Sunny Fundays in Slagharen

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

REVIEW: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Sprookjes bestaan op Resort Kaatsheuvel

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

VakantieVibes aan het Veluwemeer

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Vette FamilyFUN aan het Gardameer

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Naar het strand in Stalis, met NIEUW AQUAPARK!

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

GECHECKT! 2 Toffe campings in Bella Italia

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Op kindervakantie in Oostenrijk

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Coronaproof GENIETEN op Gran Canaria

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Coronaproof vakantie in Beautiful Bulgarije

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Met kids op avontuur in de Achterhoek in de zomer

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

REVIEW: Spelen, spetteren en op sprookjesavontuur

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Februari-fun Op Curaçao

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Logeren op De Boshoek in de Veluwe

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

GETEST: Een nachtje logeren bij Preston Palace

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

REVIEW: Landal Village l'Eau d'Heure

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

'De zwarte parel' van de Canaries

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Getest en 100% goedgekeurd: Catalonië

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Dolgelukkig in Zuid-Denemarken

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace
Blog

Safariresort Beekse Bergen is open!

Thema's 5

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

All-inclusive genieten bij familiehotel Preston Palace

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

Weekendje weg naar Preston Palace

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

De leukste kinderhotels in Nederland

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

All inclusive Nederland met kinderen

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

Detectives on Tour

Door jou bekeken

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

Blog