21 Vakanties gevonden

Ben jij een echte Harry Potter fan? Trek dan naar Noord-Engeland en Schotland en bezoek alle locaties uit de film. Zo maak je een heuse Harry Potter tour! Dwaal door de gangen van Zweinstein, maak een magische rit in een stoomtrein net als de Zweinstein Express en duik in de toverboeken in de Harry Potter bibliotheek. Wil jij op je vakantie een Harry Potter tour maken? Check dan deze gave Harry Potter reizen en tips voor een vakantie vol toverkracht! Alohamora!

1

Harry Potter Tour

In Engeland en Schotland kun je een te gekke Harry Potter tour doen langs alle locaties uit de Harry Potter films. Je kunt ze natuurlijk allemaal bezoeken, maar je kunt ook je favoriete scènes en locaties kiezen en daarmee je eigen Harry Potter tour samenstellen! We zetten hieronder de verschillende locaties voor je op een rijtje. Wil je liever niet te veel rondreizen, lees dan nog even door en check de info over de Harry Potter tour in Londen; hier kun je bij de Warner Bros Studio een kijkje nemen achter de schermen van de film!

2

Harry Potter Zweinstein

De eerste stop van je Harry Potter tour is Alnwick Castle in de Noord-Engelse plaats Alnwick. Grote kans dat je dit kasteel herkent, want dit is de Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus waar Harry Potter en zijn vrienden in de films worden opgeleid tot tovenaar! Vier grote tovenaars uit de geschiedenis hebben de school opgericht: Goderic Gryffindor, Salasar Slyterin, Helga Hufflepuff en Rowena Ravenclaw. Harry Potter krijgt hier les in waarzeggerij, vliegles, toverdranken, kruidenkunde, de geschiedenis van de toverkunst en zelfs ‘dreuzelkunde’! In de film is de hogeschool Zweinstein met zoveel toverkracht omgeven dat alleen echte tovenaars het kunnen vinden, maar jij kunt dit kasteel natuurlijk gewoon een bezoekje brengen.

Accommodatietip! Hotel Hallow and Crux ligt op slechts 2 minuten loopafstand van Alnwick Castle; ideaal voor een Harry Potter vakantie! Slaap in betoverend mooie familiekamers en ga op ontdekkingstocht in de prachtige omgeving. 

3

Zweinstein Express

Ken je de schooltrein waarmee Harry, Ron en Hermelien naar Zweinstein gaan? De Zweinstein Express is in het echt het Glenfinnan spoorwegviaduct in Lochaber, Schotland. Jij kunt hier zelf een magische treinrit maken! Het King Cross station in Londen is gebruikt als het verstrekstation van de Zweinstein Express. Hier springen Harry Potter en zijn vrienden door de muur om het geheime perron 9¾ te bereiken. Je kunt dit prachtige treinstation bezoeken, maar probeer maar niet door de betonnen muur te gaan!

Accommodatietip! Ontdek de meest wereldberoemde filmlocaties tijdens deze 8-daagse rondreis door Schotland! Waan je in de betoverende wereld van Harry Potter en stap aan boord van de Hogwarts Express.

4

Andere Zweinstein locaties

Wil jij je Harry Potter tour helemaal compleet maken? Duik dan met je neus in de toverboeken in de Bodleian Library in Oxford! Deze mooie bibliotheek is gebruikt als de bekende Zweinstein bibliotheek in de Harry Potter films. Misschien leer je nog wel een coole toverspreuk! Ook de kloostergangen van de kathedraal van Gloucester zijn de moeite waard; deze gangen hebben namelijk decor gestaan voor de prachtige gangen van Zweinstein. Hier hangt de Harry Potter-magie nog in de lucht! En herinner je je de mega eetzaal waar de leerlingen van Zweinstein gezamenlijk eten? Deze scènes zijn gefilmd in het mooie historische gebouw Christ Church van de Universiteit in Oxford. Ook de trap waar professor Anderling alle nieuwe studenten begroet is hier te bewonderen. Gaaf!

Accommodatietip! Op 2 kilometer afstand van Warner Bros Studio Tour London vind je Hotel The Grove. Dit kindvriendelijke adresje beschikt onder andere over een prachtif binnen- en buitenzwembad, een heleboel sport- en spelfaciliteiten en een leuke speeltuin. 

5

Harry Potter tour Londen

Naast de Harry Potter tour langs alle filmlocaties in Noord Engeland en Schotland kun je ook een Harry Potter tour Londen doen. In Londen vind je namelijk Warner Bros Studio. Hier kun je de "Harry Potter tour: the making of Harry Potter" doen! Je krijgt een kijkje achter de schermen en leert hoe special effect worden toegepast. Zo zie je tijdens de Harry Potter tour Londen bijvoorbeeld hoe de vechtscènes worden gemaakt! Een unieke kans om in de magische wereld van Harry Potter te stappen!

Accommodatietip! Het Georgian House Hotel in Londen is dé ideale uitvalsbasis voor een Harry Potter vakantie in Engeland. Slaap in magische familiekamers en ontdek de te gekke Harry Potter hotspots in de stad. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Harry Potter tour

Thema