Avontuurlijke autorondreizen door Zweden

Ontdek Zweden in de meivakantie met Buro Scanbrit

14 Vakanties gevonden
Avontuurlijke autorondreizen door Zweden
  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Wist je dat... vanaf begin mei de dagen in Scandinavië langer zijn dan in Nederland! Het is al vroeg licht en de zon gaat ietsje later onder dan in Nederland, dus kids kunnen heerlijk lang buitenspelen! Maak samen mooie wandelingen en fietstochten speurend naar rendieren en elanden. Tip: de eland laat zich het beste zien in de schemering. Grill worstjes op een van de vele barbecueplekken, klauter in een klimbos, rodel of daal af in een mijn. Ga op avontuur in de meivakantie met deze autorondreizen van Buro Scanbrit.

1

Combireis van binnenland en kust in West-Zweden

De 10-daagse autorondreis Meivakantie in West-Zweden start vanuit de haven van Kiel in Duitsland. Hier vaar je met een overnachting aan boord met Stena Line naar Göteborg in Zweden. Tijdens de autorondreis verblijf je op twee vakantieparken in huisjes. Bij de reis zijn verschillende excursies en activiteiten inbegrepen, speciaal geselecteerd voor families. Let op: de activiteiten zijn toegankelijk vanaf 6 jaar. Klauter tussen de bomen in een klimbos, rodel door de prachtige natuur en speel een potje minigolf.

Scherenkust in Zweden

Vanaf je tweede vakantieadres staat klimmen op de rotsen bij de scherenkust op je to-do-lijst. Deze kust staat bekend om z'n duizenden eilandjes. In je vrije tijd is er ruimte om zelf de omgeving te verkennen. Tip: maak een 'sneeuwschoenwandeling' door het moeraslandschap van het grootste nationale park van Zweden ten zuiden van Lapland, Store Mosse Nationaal Park. Of breng een bezoek aan de vissersdorpjes en maak onderweg een koffiestop in Alingsås. Dit is dé 'hoofdstad' van de Zweedse fika: koffie met iets lekkers erbij. Ook typisch Zweeds: onderweg kan je overal stoppen bij een barbecueplaats en je eigen worstjes grillen. Zó lekker!

>> Je boekt de 10-daagse rondreis Meivakantie in West-Zweden nu voor 4 personen voor € 2.681,50.

Tip: ook met de elektrische auto zijn de rondreizen in Zweden heel goed te doen. 

Avontuurlijke autorondreizen door Zweden
2

Ontdek de scherenkust en het binnenland van Zweden

Ook de 13-daagse autorondreis Op avontuur in Zweden in de meivakantie start in de haven van het Duitse Kiel en brengt je - met een eerste overnachting - naar Göteborg. Voordat je autorondreis echt gaat beginnen is het zeker de moeite waard om deze op een na grootste stad van Zweden te bezoeken. Tip: kids tot 7 jaar reizen gratis met het openbaar vervoer. 

Leuke dagjes uit vanuit Kungshamn

De komende 5 nachten verblijf je in Kungshamn, gelegen aan de kust en omgeven door granieten rotsen. Hier ga je met een gids mee en leer je klimmen op de rotsen. De minimumleeftijd is 6 jaar. Ook ga je een middag met een gids op pad de natuur in. Vanuit Kungshamn kun je in je vrije tijd leuke dagjes uit plannen. Breng een bezoek aan het (schier)eiland Smögen. Dierenliefhebbers vermaken zich prima in dierenpark Nordens Ark of het zee-aquarium Havets Hus in Lysekil. Altijd leuk: ga picknicken met worstjes op een van de vele barbecueplaatsen. 

Bekijk rotstekeningen in Frediksberg in Zweden

Op weg naar je tweede vakantieadres in Fredriksberg kan je in Vitlycke rotstekeningen bekijken. Deze tekeningen komen uit de Bronstijd en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er is een klein interessant meuseum bij. De entree hiervoor is gratis. Tussen de bomen en vlakbij een meer kom je op deze logeerplek helemaal tot rust. Misschien spot je wel een eland? Op het park zelf is een speeltuin met natuurmaterialen waar de kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren. Je gaat een dag op avontuur in de mijn - heel avontuurlijk met fakkels - vlakbij Borlänge. Tip: neem goede wandelschoenen mee en draag laagjes in de mijn.

>> Je boekt de 13-daagse rondreis Op avontuur in Zweden in de meivakantie nu voor 4 personen voor € 2.801,50.

Avontuurlijke autorondreizen door Zweden
3

Ontdek de provincie Dalarna

Als je het Zweedse buitenleven wilt beleven, dan is de 13- of 14-daagse Meivakantie in Dalarna rondreis een aanrader. Verblijf in knusse vakantiewoningen in Dalarna en wandel door uitgestrekte bossen en langs kristalheldere meren. Misschien spot je nog wel een eland of rendier. Hier vind je veel pittoreske rode huisjes en de bijbehorende roodversierde wereldberoemde Dalapaardjes in het dorpje Nusnäs. Breng een bezoek aan een werkplaats om te zien hoe ze worden gemaakt. Tip: Kinderen kunnen hier een eigen paardje schilderen: een leuk souvenir uit Zweden.

Hoge bergen en ruige natuur bij Idre in Zweden

Bij Idre wordt de natuur ruiger en de bergen hoger. De bergtoppen rondom Idre zijn meer dan 1.100 meter hoog. In de meivakantie kan er zelfs nog sneeuw liggen. Vet cool! Idre is het meeste zuidelijke deel van Sápmi, het land van de Sami. Je kan hier meer leren over de oorspronkelijke bewoners Zweden. Breng zeker ook een bezoek aan Fulufjället Nationaal Park om de gemarkeerde wandelroute te volgen naar Njupeskär Vattenfall, met 93 meter de hoogste waterval van Zweden. Ook vind je in dit park Old Tjikko: de oudste boom ter wereld.  En net over de grens in Noorwegen kan je het mijnstadje Røros bezoeken dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

>> Je boekt de 14-daagse rondreis Meivakantie in Dalarna nu voor 4 personen voor € 1.593,50.

Avontuurlijke autorondreizen door Zweden
4

Via de Kungslyftan kloof naar de mijn van Falun

De 13-daagse autorondreis Lente in Zweden start ook na een boottocht met Stena Line in Göteborg. Optioneel is het mogelijk om eerst de stad te verkennen. Tip: kids tot 7 jaar reizen gratis met het openbaar vervoer. Vanuit Göteborg vervolg je de rondreis naar vakantiepark Tanum Strand in de kustplaats Grebbestad. Op het vakantiepark zelf is een binnenzwembad met glijbaan. Ook is er een heerlijke sauna met de mogelijkheid voor een verfrissende duik in zee. Deze faciliteiten zijn tegen betaling. Op steenworpafstand van het park vind je de rotstekeningen van Vitlycke, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Maak een wandeling langs de rotstekeningen, wandel door het vissersdorp Fjällbacka en de indrukwekkende Kungslyftan kloof.

Bezoek de mijn in Falun in Zweden

Op weg naar Falun maak je een stop bij het Dalslands kanaal voor een kijkje bij de sluizen. Ook ga je naar het mijngebied, net naast het centrum van de stad. Dit gebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Samen met een gids daal je af in de mijn en hoor je mooie verhalen over de geschiedenis van de mijn. Ook leer je waar de typische rode kleur van de Zweedse huizen vandaan komt. Vervolgens breng je nog een bezoek aan het mijnmuseum, wat ook erg leuk is voor kinderen. Daarna volgt er nóg een activiteit. Je stapt op de fiets en je verkent met een lunchpakket de omgeving rondom de mijn.

Dalarna museum

Alle andere dagen tijdens je verblijf kan je zelf invullen. Wandel in het natuurreservaat Lugnet, breng een bezoek aan het Dalarna Museum, maak een dagtocht richting het Siljanmeer en bezoek in Nusnäs de werkplaats waar de Dalapaardjes met de hand worden geschilderd. De keuze is reuze!

>> Je boekt de 13-daagse rondreis Lente in Zweden nu voor 4 personen voor € 2.393,50

Avontuurlijke autorondreizen door Zweden
5

We want MEER: van het Vätternmeer tot het Siljanmeer

Vanuit Kiel in Duitsland vaar je met Stena Line naar Zweden. Je komt de volgende ochtend aan in Göteborg. Tijdens de 13- of 14-daagse autorondreis Meivakantie in Midden-Zweden verblijf je allereerst op vakantiepark Isaberg Mountain Resort - vlakbij natuurpark Store Mosse - omgeven door bossen en meren. Tijdens je verblijf klim en klauter je tussen de bomen in het klimbos op het park, ga je hard op de rodelbaan en speel je een potje minigolf. Voor een mooie wandeling ga je naar Store Mosse Nationaal Park. Dit park is net zo groot als 10.000 voetbalvelden. Ook leuk is een bezoek aan het lucifermuseum in de stad Jönköping.

Autorit langs het Vättern meer

Onderweg naar Falun rijd je langs het grote Vättern meer. Onderbreek de reis in Örebro en breng een bezoek aan het gelijknamige slot. Ook heel tof is een bezoek aan een mijn en een mijnmuseum, net naast het centrum van de stad. Dit gebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Samen met een gids daal je af in de mijn en hoor je mooie verhalen over de geschiedenis van de mijn. Ook leer je waar de typische rode kleur van de Zweedse huizen vandaan komt. Daarna volgt er nóg een activiteit. Verken de omgeving op de fiets inclusief lunch.

Alle andere dagen tijdens je verblijf kan je zelf invullen. Wandel in het natuurreservaat Lugnet, breng een bezoek aan het Dalarna Museum of maak een dagtocht richting het Siljanmeer en bezoek in Nusnäs de werkplaats waar de Dalapaardjes met de hand worden geschilderd. Zweden is supertof!

>> Je boekt de 10-daagse rondreis Meivakantie in Midden-Zweden nu voor 4 personen voor € 2.241,50.

Copyright hoofdfoto: Lukasz Warzecha/Westsweden.com 

Avontuurlijke autorondreizen door Zweden

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Avontuurlijke autorondreizen door Zweden

Thema