La Gomera

1 Vakanties gevonden

Naar La Gomera met kinderen? Een vakantie naar de Canarische Eilanden is altijd een succes bij kids en La Gomera is geen uitzondering. Zo vind je op dit kleine eiland prachtige natuurgebieden, fijne stranden, indrukwekkende koloniale gebouwen en hartstikke leuke kindvriendelijke hotels. Je kunt in de zee zelfs dolfijnen en walvissen spotten! En wist je dat... ze hier een unieke fluittaal 'spreken'? Kinderen krijgen er zelfs verplicht les in op school! Kids Vakantiegids zet de meest kindvriendelijke highlights voor je op een rijtje!

1

La Gomera

La Gomera ligt op 5 uurtjes vliegen van Schiphol en is één van de kleinste Canarische Eilanden (alleen El Hierro is kleiner) en is vulkanisch, wat betekent dat het eiland is ontstaan door vulkanische activiteit. Vandaag de dag hoef je echter niet meer bang te zijn voor vulkaanuitbarstingen: de vulkaan van La Gomera, Alto de Garajonay, is al heel lang niet meer actief. Het is tegenwoordig zelfs een leuk uitje; heel veel toeristen huren een auto en trekken zelf naar de top van de berg. Naast Garajonay zijn er nog veel meer leuke dingen te doen op La Gomera; daarover lees je hieronder meer.

2

Excursies La Gomera met kinderen

Natuurfans mogen Nationaal Park Garajonay niet missen. Dit park, dat om de vulkaan heen ligt, bestaat uit een groot woud vol inheemse dieren en planten. Hier spot je de leukste salamandertjes, felgekleurde vogeltjes en oneindig veel insecten. Vanuit de Vueltas-haven kun je mee met een excursie voor een dolfijnen- en walvissentrip. Uit de kust van La Gomera zwemmen namelijk heel veel van deze vrolijke dieren, dus je spot er altijd wel één! Of wil je liever cultuur snuiven? Daarvoor zit je goed in de hoofdstad van La Gomera, San Sebastián. Hier zie je oude koloniale gebouwen, gezellige pleinen vol kletsende mensen en zelfs de kerk waar Christoffel Columbus ging bidden voordat hij koers zette naar Zuid-Amerika. 

3

Beste reistijd La Gomera met kinderen

Je zit in La Gomera bijna het hele jaar door goed voor een fijne vakantie vol zon, zee en strand. Het klimaat op het eiland is namelijk heel constant en ligt zelfs in januari, de koudste maand, rond de 19 graden. In de zomermaanden wordt het rond de 26 graden. Ga je voor een echte zonvakantie, dan is het echter wel verstandig om naar het zuiden van het eiland te gaan. Hier zijn de temperaturen het hele jaar door hoger dan in het noorden van het eiland en geniet je ook van meer zon-uren. Tip: het is ook mogelijk om La Gomera per boot vanaf Tenerife te bezoeken. Je hebt geen inentingen nodig voor een vakantie.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.9 (15 reviews)

Door jou bekeken

La Gomera

Thema