Cruise met kinderen

  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Een cruise met kinderen is een heel goed idee! Deze bijzondere manier van vakantievieren is een unieke belevenis voor de kids. Er zijn zelfs speciale kindercruises met heel veel faciliteiten zoals kidsclubs en kinderzwembaden. En wist je dat er zelfs een speciale Disney cruise is?! Voor een goedkope cruise zijn er speciale kindercruise aanbiedingen. 

1

Waarom een cruise met kinderen?

Op vakantie met een cruiseschip is een unieke ervaring, helemaal voor kinderen. Je verblijft op een luxe boot met vele faciliteiten voor jong en oud en vaart ondertussen langs de mooiste locaties in Europa of naar verre bestemmingen zoals de Caribbean. Voor kinderen is er vaak van alles te doen aan boord. Zo zijn er kidsclubs, kinderzwembaden, speelkamers en videogames. Sommige schepen beschikken zelfs over mini-golf, een klimmuur of een Formule 1-simulator! Dat maakt een cruise met kinderen ook ontspannen voor de ouders, want die kunnen heerlijk relaxen in de bar, het restaurant of genieten in de spa terwijl de kids worden vermaakt. De meeste cruiseschepen hebben vaak wel enkele kinderfaciliteiten, maar een aantal zijn wel heel gaaf voor gezinnen met kids. Met deze schepen beleef je de allerbeste kindercruises. We tippen je de leukste hieronder!

2

Costa Pacifica

Ook de Costa Pacifica, een driesterren cruiseboot is zeer geschikt voor een kindercruise. Het Costa-animatieteam wacht alle kids vanaf drie jaar iedere dag op in Squok Club, waar ze kinderen uitgebreid vermaken met de leukste activiteiten. Het aparte kinderzwembad leent zich uitstekend voor veel gespetter. Voor jongeren tot en met 17 jaar is er de Teens Club en een Teenager discotheek en videogames.

3

AIDA Sol

De AIDA Sol is een prachtig cruiseschip vol kinderfaciliteiten. Zo is er een coole speelkamer en een kinderlounge waar de kinderen uitgebreid kunnen spelen en ravotten. Voor een verkoelende plons is er een kinderzwembad en er is zelfs een 4D-bioscoop aan boord! Regelmatig worden er speciale kinderexcursies georganiseerd. Daarnaast zijn verschillende kidsclubs gesegmenteerd naar de leeftijden 3-6 jaar, 7-9 jaar en 10-11 jaar. Voor tieners zijn er twee tienerclubs voor de leeftijden 12 en 13 jaar en 14-17 jaar.

4

Serenade of the Seas

De Serenade of the Seas is een vijfsterren schip en een waar vakantieparadijs voor gezinnen met kinderen. Er is namelijk niet één kidsclubs, maar wel zeven verschillende! Royal Babies (0,5-1,5 jaar), Royal Tots (1,5-3 jaar), Aquanauts (3-5 jaar), Explorers (6-8 jaar), Voyagers (9-11 jaar), Teens van 12-14 jaar en Teens voor de leeftijd 15-17 jaar. Kinderen vermaken zich daarnaast uitstekend in de kinderspeelkamer en voor tieners is er een tienerdisco en zijn er videogames. Natuurlijk is er ook een kinderzwembad voor de nodige verkoeling!

5

Carnival Vista

Aan kinderplezier geen gebrek op de Carnival Vista. Dit viersterren cruiseschip heeft een gave kinderspeelkamer en een kinderzwembad. Maar dat is niet de enige plek waar er geplonsd kan worden, want er is zelfs een heus Waterworks waterpark! Ook zijn er verschillende kids- en tienerclubs gesegmenteerd naar leeftijd: Pinguins (2-5 jaar), Roggen (6-8 jaar), Haaien (9-11 jaar), Cirkel C (12-14 jaar) en Club O2 (15-17 jaar). Voor tieners is er daarnaast een tienerdisco en cool videogames

6

Disney Cruise

Wist je dat wel een heel bijzonder cruiseschip rond vaart in de oceaan? De Disney Magic is een viersterren cruiseschip met heel veel Disney entertainment aan boord. Zo ontmoet je tijdens de Disney cruise al je favoriete Disney-figuren en kijk je de nieuwste Disney-films in de (3D)bioscoop! In de Disney’s Oceaneer Kids Club kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en luisteren naar Disney verhalen, videogames spelen en nog veel meer. Voor tieners is er Vibe, waar ze leeftijdgenoten kunnen ontmoeten, karaoke kunnen doen en kunnen dansen. Lekker zonder ouders! Voor verkoeling kunnen kinderen splashen in het AquaLab zwembad en Goofy’s Pool. Voor stoere kids is er een spannende waterglijbaan. De Disney Magic zorgt voor magie op zee.

7

Kindercruise aanbiedingen

Een cruise met kinderen hoeft niet duur te zijn. Er zijn vaak kindercruise aanbiedingen en ook ontvangen kinderen vaak een goede kinderkorting. Zo kun je betaalbaar een vakantie op een luxe cruiseschip ervaren met het hele gezin. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (3 reviews)

Door jou bekeken

Cruise met kinderen

Thema