Educatieve vakantie

Educatieve vakantie

Wil je dat de kinderen niet alleen een hele leuke vakantie hebben, maar ook gelijk wat opsteken? Dan is een educatieve vakantie een hele geschikte keuze. En die zijn helemaal niet saai, want er zijn genoeg coole opties voor kinderen van alle leeftijden. Een educatieve vakantie is leuk en leerzaam!

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een educatieve vakantie. Zo zijn er bijvoorbeeld jeugdkampen voor oudere kids en tieners, zoals een gaaf surfkamp, een sciencekamp of een Spaans kamp waarbij de jeugd Spaans leert spreken in het zonnige Spanje. Liever met het gezin op educatieve vakantie? Dan kun je bijvoorbeeld naar de Zweedse provincie Värmland, waar Outdoor Center Värmland actieve en leerzame outdoor en survival reizen voor het hele gezin organiseert. Boerderij vakanties zijn een vorm van educatieve vakanties die heel leuk zijn voor jonge gezinnen en lekker dichtbij huis in eigen land, waarbij kinderen alles leren over het leven op de boerderij. 

Boerderij vakantie

Een leuke en zeer educatieve vakantie is een boerderij vakantie. Slapen bij de boer is niet alleen heel gezellig, maar ook leerzaam voor de kids. Zo kunnen ze de boer en boerin helpen, kennismaken maken met de vele dieren en alles leren over het reilen en zeilen van een boerenbedrijf. FarmCamps biedt hele gave boerderij vakanties aan op verschillende plekken in Nederland. Bij aankomst krijgen kinderen een BoerenPaspoort met allerlei opdrachten, zoals het voeren van de lammetjes en koeien melken. Als alle opdrachten voltooid zijn, krijgen ze het enige echte BoerenKnecht Diploma. De boerin kan ook hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij het versieren van hoefijzers of het maken van vers boerenijs. Kinderen leren tijdens deze educatieve vakantie waar melk nu eigenlijk vandaan komt en leren ook zorgzaam omgaan met dieren als koeien, maar vaak ook paarden, honden, kippen, schapen en konijnen. Natuurlijk kan er op de boerderij ook volop gespeeld worden, bijvoorbeeld in de Hooi Hooi Speelschuur, op de Tractor Banden Toren of in de Water Pret Weide. Tijdens deze boerderij vakantie slaap je in een echt glampingverblijf, bijvoorbeeld een luxe Safaritent, Lodgetent, Barntent of Ranchtent. 

Educatieve jeugdkampen

Heb je leergierige kids en tieners die graag op avontuur gaan met leeftijdsgenootjes? Dan vinden ze de educatieve jeugdkampen van Vinea vast heel gaaf. Tijdens deze kampen leren ze alle samenwerken in een team, sportactiviteiten zoals boogschieten en daarnaast specifieke activiteiten die horen bij het thema van het kamp. Er zijn vier thema’s: Zeil- en Surf, Beachlife, Smart Camps en Outdoor Adventure. Zeil- en Surf heeft onder andere een Watersportkamp, een Zeilkamp, een Surfcamp en een Instructeursopleiding en onder Beachlife vallen kampen als Meiden zomerkamp by Tina, Atlantic surf en watersports, Young Rider, Scuba Zeeland en Platja de Aro Scuba diving. In de categorie Smart Camps kun je kiezen uit onder andere Young Engineers, Explorer camp by Zo Zit Dat, English Summercamp, UvA Sciencecamp, WNF-Rangerclub Zomerkamp of Español in Spanje, waarbij jongeren Spaans leren. De actieve jeugd kan kiezen voor Outdoor Adventure met kampen als Ardennen Mountainbiking, Sweden Lake Trail, Paard en Strand, Sweden Horse Trail en Snowcamps. De jeugdvakanties zijn onderverdeeld naar leeftijden zoals 7 tot 10, 10 tot 12 jaar, 13 tot 15 en 15 tot 19 jaar. Natuurlijk is er ook heel veel tijd voor cool vermaak zoals gezellige (strand)feestjes, spannende spellen en bonte avondprogramma’s.

Educatieve gezinsvakantie 

Wil je een leuke en leerzame vakantie voor het hele gezin? Dan helpt Outdoor Center Värmland (OCV) je graag verder. OCV verzorgt actieve en leerzame outdoor en survival reizen voor het hele gezin in de Zweedse provincie Värmland. Deze schitterende regio is een echte wildernis met oorverdovende stiltes, ruige natuur en wilde dieren zoals elanden en beren. De speciale kinderprogramma’s zijn speciaal voor gezinnen met avontuurlijke kids die het liefst de hele vakantie in de buitenlucht doorbrengen. Samen met professionele begeleiding gaan jullie van alles leren, zoals vuurtjes maken, kaart en kompas lezen, vlotten bouwen, dieren en bijbehorende sporen en bijvoorbeeld welke planten, bessen en paddestoelen je kunt eten. Kortom: na deze avontuurlijke outdoor en educatieve vakantie weet je net als de gids alles van de natuur! 

Deel sterren uit!

Ik geef Educatieve vakantie:

Score: 5 sterren uit 3 beoordelingen

Lees meer ▾
Top 1 Educatieve vakantie
FarmCamps De Geele Bosch

FarmCamps De Geele Bosch

  • Boerderijterras
  • Friese Meren dichtbij
  • Avonturenbos op het erf
1

Bekijk locatie op google maps

Meer inspiratie

Een boerderij vakantie is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens leerzaam. Je leert tijdens zo'n educatieve vakantie namelijk alles over het reilen en zeilen van een boerderij en jij mag de boer en boerin natuurlijk uitgebreid helpen!