Eenoudervakantie op Cyprus

Eenoudervakantie op Cyprus

Eenouder gezinnen vakantie op Cyprus, met als topper een bezoekje aan het waterpark van Paphos!

Eenouder gezinnen vakantie op Cyprus, met als topper een bezoekje aan het waterpark van Paphos!
Cultuur, avontuur, zon, zee en strand. Dat zijn dé ingrediënten voor een geslaagde eenoudervakantie. Voeg deze ingrediënten samen en je belandt op het zonnige eiland Cyprus!
Begin mei proefden een groep eenouder gezinnen van dit heerlijke vakantie menu. Samen met hun kinderen gingen ze op eenouder vakantie met Cirkel Vakanties en zo ontdekten elf eenouder moeders en één vader de mooiste plekjes van het eiland Cyprus.

Appartementencomplex Damon in Paphos
Na een lange reis arriveert de groep eenoudergezinnen op het vakantieadres: het appartementencomplex Damon in het oude centrum van Paphos. Het is nog rustig in het vakantie complex. Maar als achttien kids het zwembad bestormen is het gedaan met de rust. Gelach, gegiechel, gespetter en zwembadspelletjes brengen leven in de brouwerij. De kinderen lijken elkaar al snel gevonden te hebben en hebben in elk geval één ding gemeen: ze zijn dol op zwemmen!

De eerste dag op Cyprus staat volledig in het teken van kennismaking. Het vrolijke Sun & Fun team neemt het voortouw. Achnes, Nienke en Pieter-Jan zullen deze week de kids meenemen naar de leukste plekjes van Cyprus en voor leuke spelletjes naar het strand of in het zwembad. Tijdens de strandspelletjes, zoals beachvolleybal en knotshockey leren de kinderen elkaar goed kennen. Maar na veel zweten en zwoegen tijdens deze spelletjes staan de kids te popelen om een duik te nemen in het zwembad. Zonnen op een van de ligbedden langs het zwembad is er voor de ouders niet bij: de kinderen slepen iedereen in het water. Uiteindelijk doen zelfs een paar ouders mee aan de waterbeddenrace.

Op funsafari met Cirkel Vakanties
Een funsafari is met de grappige Engelsman Nick als buschauffeur niet alleen avontuurlijk, spannend en cultureel. Nee, een safari in de knalgele bus is vooral hilarisch! Terwijl de zomerse muziek uit de speakers van de knalgele bus galmt vertelt Nick over de hotspots van het schiereiland Akamas. De kinderen zingen luidkeels mee met de muziek en Nick weet de hele bus non-stop te entertainen. Onderweg wijst Nick de passagiers al op de bananenplantages langs de weg, de loslopende schapen, mooie stranden en andere bezienswaardigheden langs de route.

De eerste stop is bij de Avakas Gorge. Hier maakt de groep eenouder vakantie gangers een wandeling door een kloof met wanden van wel dertig meter hoog. Voor de kids is deze wandeling een groot vakantie avontuur: de kinderen springen over beekjes, wandelen over smalle bergpaadjes en tussen de bomen en planten worden zelfs hagedissen en salamanders gespot.

Ook stopt de fun-bus bij het bad van Adonis en Aphrodite, de god en de godin van de schoonheid en liefde. Hier storten watervallen van een megahoge rots naar beneden. De kids mogen zelfs een duik nemen in het water. Pieter-Jan van het Sun & Fun team zet als eerste zijn voet in het steenkoude water maar al snel volgen er meer.

Waterpark Aphrodite in Paphos
Voor de waterratten onder de kids is het Aphrodite Waterpark in Paphos één groot vakantie paradijs. Oneindig glijden van de pijlsnelle glijbanen, klimmen op de watertoestellen en het scubadiven in het zwembad zorgen voor een dag non-stop waterplezier. Veel ouders blijven bij het appartement achter om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Maar voor de kinderen maakt dat niet uit. Ook zonder ouders hebben de kinderen de tijd van hun leven. Want waar water is, is plezier!

Op de stranddag bezoekt de groep het mooiste strand van de omgeving: Coral Bay. Hier krijgen de kids de kans om een ritje te maken op een knalgele opblaasbanaan! Terwijl de ouders op het strand toekijken scheuren de kinderen gillend over het water. Een van de banaanvaarders kan zich niet langer vasthouden en belandt in het water. De rest van de kinderen haalt wel droog het strand. Uitgelaten en vol enthousiasme keren de kinderen terug naar hun ouders. Wat een avontuur!

Jeepsafari op Cyprus
Een jeep, een knotsgekke chauffeur en de wildernis van het Trodosgebergte. Wat is nog meer nodig voor een avontuurlijke jeepsafari? Ook tijdens de tour door het Trodosgebergte is de Engelsman Nick als chauffeur weer van de partij. Met de muziek loeihard aan rijdt Nick over de smalle bergwegen de wildernis van het Trodosgebergte in. Tijdens de rit vertelt Nick spannende verhalen. Er liggen leeuwen, tijgers en andere gevaarlijke wilde dieren buiten op de loer. Maar de kinderen hebben al snel door dat het een grapje is en durven rustig uit te stappen. Boven op de berg stopt de jeep bij het klooster Kykko. Met de grote goudschatten is dit klooster het rijkste klooster van Cyprus. In de kerk zie je gouden lijsten, talloze kroonluchters en antieke beelden. Omdat de eenoudergroep een te korte broek aan heeft moeten ze een lang, paars gewaad aan om de kerk binnen te stappen. Tussen alle monniken vallen de gasten nog maar nauwelijks op. Ook toert Nick met de jeep langs een oud verwoest Turks dorp, zien ze de rots van Aphrodite en komen ze op een oud marktje waar je heerlijke Cypriotische snoepjes kunt kopen!

Eenouder gezinnen in Paphos
Er wordt gedanst, gezongen en gedronken tijdens de stapavond voor de ouders op deze eenouder vakantie. De ouders maken deze avond kennis met het bruisende uitgaansleven van Paphos. Met een heerlijke cocktail of een Cypriotische koffie wordt de vakantie goed gevierd! Het oude centrum van Paphos bruist van gezelligheid. Met de vele barretjes en cafeetjes, de haven en de mooie stranden is Paphos een grote toeristentrekpleister. Ook de markt in het hoge gedeelte van de stad is al een toeristische attractie op zich. Hier struin je langs allerlei kleine souvenirkraampjes, leuke winkeltjes en gezellige eettentjes. Tijdens een bezoekje aan de markt met het Sun & Fun team komen de kids terug met leuke souvenirtjes voor thuis. Een leuk aandenken aan deze superreis!

Boeken?
Kijk hier voor leuke eenoudervakanties van Cirkel!

Deel sterren uit!

Ik geef Eenoudervakantie op Cyprus:

Score: 3 sterren uit 8 beoordelingen

Lees meer ▾
Meer inspiratie
Met papa of mama op vakantie met Eénoudervakantiegids

Met papa of mama op vakantie met Eénoudervakantiegids

Eenoudervakanties zijn zorgeloze vakanties voor alleenstaande ouders. Of het nu gaat om een actieve groepsreis of een ontspannende zonvakantie, de reisleiding zorgt te allen tijde voor jou en je kind(eren). 

Animatieteam Estifun voor eenoudergezinnen

Animatieteam Estifun voor eenoudergezinnen

Estivant organiseert kampeervakanties voor uitsluitend eenoudergezinnen. Vervoer mag je zelf regelen, maar je kunt ook kiezen voor een bus of het vliegtuig. Estivant regelt het vervoer tot aan de deur van je kant en klaar ingerichte tent. Terwijl de ouders uitrusten, worden de kinderen gratis vermaakt door het Estifun animatieteam.

Eenoudervakantie naar Argeles sur Mer in Frankrijk

Eenoudervakantie naar Argeles sur Mer in Frankrijk

Een beetje gespannen wacht ik op de bus die ons straks vanuit Utrecht naar onze vakantiebestemming Argelès sur Mer gaat brengen. Gespannen, omdat het de eerste keer is dat ik met een eenoudervakantie mee ga. Nick en Tessa hebben er heel veel zin in...

Eenoudervakantie naar Bitez in Turkije

Eenoudervakantie naar Bitez in Turkije

M'n eerste kennismaking met Turkije. Voor het eerst maakte ik vorige zomer deel uit van het Estivant-team. Even geen colleges en tentamens meer, maar een bezoek aan de hammam en aan Aquapark met de kinderen van onze gasten.

Animatieteam Sun & Fun van Cirkel Vakanties

Animatieteam Sun & Fun van Cirkel Vakanties

Zie jij jezelf al enorme golven trotseren op een bodyboard, de zeilen hijsen richting zee of lekker chillen op het strand? Top! Want bij Cirkel vakanties kan het. Samen met het team Sun & Fun dat Nederlands spreekt!