De Elzas

1 Vakanties gevonden

De Elzas is een regio in het noordoosten van Frankrijk, aan de westoever van de rivier de Rijn. Dankzij de vele wijnvelden, talloze wijnkelders en de eigen wijnsoorten is deze streek vooral bekend onder wijnliefhebbers, maar het is ook een perfecte bestemming voor een gezinsvakantie. Het is niet ver rijden, de natuur is supermooi, het heeft een rijke geschiedenis en er is van alles te beleven. Van indrukwekkende kerken tot leuke kidsmusea en boomklimparken, en natuurlijk mag een bezoekje aan hoofdstad Straatsburg niet ontbreken. 

1

De Elzas met kinderen

Als je de kaart van Europa bekijkt zie je dat de Elzas het meest oostelijke puntje van Frankrijk is. Dankzij deze ligging hebben Duitsland en Frankrijk jarenlang een touwtrekgevecht gevoerd over wie de Elzas mocht ‘hebben’. Wist je dat het gebied zelfs een aantal keer bij Duitsland heeft gehoord? Maar de Fransen wisten het steeds opnieuw te veroveren. Deze geschiedenis heeft er voor gezorgd dat er veel Fransen én Duitse invloeden te vinden zijn en dat de Elzas veel waarde hecht aan de eigen oude tradities. 

2

Eropuit in de Elzas

Hoewel de Elzas een van de kleinste regio’s van Frankrijk is, is er van alles te doen voor jong en oud. Vooral wanneer je houdt van alles wat de natuur te bieden heeft. Bergen, dalen, laagvlakten, bossen, moerasweiden en wijngaarden. Er zijn weinig regio’s in Frankrijk die zo’n gevarieerde en afwisselende natuur kennen als de Elzas. Als je graag buiten bent en dol bent op  de natuur kom je hier zeker niks te kort. Zeker wandelaars halen hun hart op, want de Elzas kent wel 12.000 kilometer aan wandelpaden langs pittoreske dorpjes, uitgestrekte wijnvelden en mysterieuze kastelen. Ook leuk: in het Nationaal Park van de Vogezen kun je een wandeling maken met een ezel! 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.2 (10 reviews)

Door jou bekeken

De Elzas

Thema