Gambia

Op zoek naar een tropische vakantie met kinderen? Het West-Afrikaanse Gambia is een veelzijdige vakantiebestemming op ongeveer zes uur vliegen en kent maar een tijdsverschil van 1 à 2 uur. De zonovergoten stranden van Gambia bieden urenlang zwem- en snorkelplezier, je vindt er heerlijke hotels waar je kunt chillen en voor sportievelingen zijn er veel mogelijkheden voor watersporten. Bezoek ook het binnenland en de prachtige natuurparken van Gambia. De kinderen - en de ouders zelf - zullen hun ogen uitkijken. Geniet met het hele gezin in Gambia.

1

Gambia klimaat

Gambia heeft een tropisch klimaat met een droog (half oktober/half juni) en een nat seizoen (half juni-half oktober). De temperaturen zijn het hele jaar hoog tussen de 31 en 38 graden en de nachten zijn de in zomer zwoel. De hotels zijn hier prima op ingesteld met airco, volop verkoelende drankjes en zwembaden, maar bedenk dat het overdag tijdens een excursie of uitstapje heel warm kan worden. Neem dus voldoende drinkwater mee. Juli, augustus en september zijn de natste maanden in Gambia. De helft van alle regen valt in augustus, het zijn vaak korte buien die vooral ’s nachts en ’s morgens over het land trekken. De hoogste luchtvochtigheid, tot wel 95%, wordt in augustus gemeten. De watertemperatuur van de Atlantische Oceaan varieert van 20 tot 27°C.

Wist-je-dat: Gambia kent de 'linker-/rechterhand regel'. De linkerhand is in Gambia voor onhygiënische handelingen, dus iemand met de linkerhand iets aanreiken wordt als een belediging gezien.

2

Gambia eten en drinken

Gambia is een vruchtbaar land dat rijk is aan pinda’s, bananen, mango’s, meloenen en citrusvruchten. De traditionele Gambiaanse gerechten worden meestal bereid met de belangrijkste producten van het land, zoals pinda’s, rijst, couscous en kip en veel vis. De lokale specialiteiten zijn de 'Lady Fish' en de ‘Snappers’. De vis wordt opgediend met geurige rijst en groenten, maar ook friet is verkrijgbaar. Probeer ook eens een lokaal gerecht als domodah, een lekker rijstgerecht met een Gambiaanse pindasaus. Het eten in de hotels is kidsproof. Voor echt kleine kids is het verstandig om zelf melkpoeder en fruit- en groentepotjes mee te nemen. Dan speel je altijd op safe.

Tip: Wissel geen geld op straat. Dit is illegaal en strafbaar. Pinnen in Gambia is mogelijk met een VISA card bij de pinautomaten van de GT Bank Senegambia Junction Branch. Vaak kun je een maximumbedrag pinnen van zo'n 3.000 dalasi (iets meer dan 50 euro). In het binnenland van Gambia kun je alleen met contant geld betalen.

3

Gambia resort

Je kunt er met je gezin ook voor kiezen om gedurende jullie verblijf in Gambia in één Gambia hotel of resort te verblijven. De hotels bieden volop vermaak voor ouders en kinderen. Vanuit jullie Gambia resort is het ook mogelijk om excursies te doen naar het binnenland of andere plaatsen.

4

Gambia rondreis

Gambia wordt niet voor niets de Smiling coast of Africa genoemd. De cultuur, de nationale parken, de dorpjes en de prachtige stranden maken dit land een geliefde bestemming voor een Gambia rondreis met kinderen. Aan de kust vind je het vissersdorpje Tanji. Erg leuk is het om in de namiddag - dan is het ook niet meer zo warm - te kijken hoe de vissers terugkomen van een dag vissen.

De grootste stad van Gambia is Serrekunda. Er wonen naar schatting 300.000 mensen. Het is erg leuk om de lokale markt te bezoeken. Het is een leuke, kleurrijke activiteit en je leert zo ook veel over de lokale bevolking en gebruiken.

Voor de natuurliefhebbers is een bezoek aan Kiang West National Park een aanrader tijdens je Gambia rondreis; hier vind je vele kleurrijke vogelsoorten en andere diersoorten zoals antilopen, slangen, reuzenhagedissen en wilde varkens en apen. Vergeet niet om je verrekijker in je koffer te stoppen tijdens je Gambia rondreis met kinderen. In het park zijn bijna alle vormen van natuur die in Gambia voorkomen te zien, zoals mangroven met nijlpaarden, hagedissen, waterslangen en krokodillen, zoutvlakten, savanne en ondoordringbare bosrijke gebieden. Ook Kunta Kinteh eiland, het voormalige slaveneiland, en de steencirkels van Gambia (een beetje vergelijkbaar met Stonehenge) zijn de moeite waard om te zien. Check wel vooraf goed wat de reistijd van de excursie is als je met kleine kinderen gaat.

Na een dagje zwemmen, dieren spotten in een nationaal park of cultuur snuiven in een stad, kun je in het Gambia rondreis hotel heerlijk genieten van het zwembad, lekker eten en entertainment.

Tip: Als je van een local een foto wilt maken, vraag dan altijd vooraf om toestemming. Het kan zijn dat er om een vergoeding gevraagd wordt.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.7 (3 reviews)

Door jou bekeken

Gambia

Thema