De reis zelf

De reis zelf

Probeer altijd vooruit te denken om ongelukken te voorkomen. Veel landen hebben een andere standaard voor wat betreft gezondheids- en veiligheidsnormen.

Neem medicatie mee als de locale beschikbaarheid beperkt of onbetrouwbaar is. Denk aan kinder-paracetamol, ORS, tabletten tegen reisziekte etc. Vergeet niet een kopie-recept mee te nemen wanneer je kind bepaalde geneesmiddelen gebruikt. Dit maakt het makkelijk om tijdens de reis de medicijnen aan te vullen. Laat de apotheek ook de stofnaam/buitenlandse namen van het product opschrijven.

Deel sterren uit!

Ik geef De reis zelf:

Score: 5 sterren uit 1 beoordeling

Lees meer ▾
Meer inspiratie
De vlucht

De vlucht

Probeer het vaste dagschema van je kind aan te houden tijdens de reis. Op normale tijden eten, dutjes tussendoor en andere activiteiten. Begin met de routine na aankomst op de bestemming, niet tijdens de vlucht. Wees voorbereid op reisziekte.

Planning

Planning

Regel alle eventueel aanbevolen inentingen/malariatabletten voor de reis ruim van te voren. Zorg ervoor dat de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma up-to-date zijn voor vertrek.

Reizen met baby of kind

Reizen met baby of kind

Terwijl het voor sommige ouders de eerste jaren echt niet hoeft, kan het voor jou misschien wel niet snel genoeg zo ver zijn: de eerste vakantie met je baby of kind. Om jullie reis en verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, kun je voor vertrek al veel regelen. Erg belangrijk hierbij zijn natuurlijk de vaccinaties. Bekijk de meest belangrijke tips op het gebied van inentingen.

Overlayer