Graubunden

4 Vakanties gevonden
Graubunden

In het Zwitserse vakantiegebied Graubünden liggen verschillende skigebieden die geschikt zijn voor een vakantie met kinderen en familie. Met kinderen op vakantie in Graubünden? Een aantal bestemmingen in Graubünden heeft het Families Welkom-keurmerk.

1

Graubunden met kinderen

In Graubunden zie je op veel plaatsen het Keurmerk Families Welkom. Hiermee behoren deze plaatsen tot de Zwitserse vakantieplaatsen die bijzonder geschikt zijn voor een familievakantie. De bestemmingen in Graubünden met het speciale keurmerk hebben hun aanbod specifiek afgestemd op de wensen en behoeften van kinderen, ouders en begeleiders. Tijdens een vakantie voor de hele familie in vakantiegebied Graubünden worden in de wintermaanden veel (gratis) activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Veel bestemmingen hebben een speciaal familieprogramma, een kinderclub en een kids village in een ski resort. 

Graubunden

2

Activiteiten Graubunden

De gecertificeerde ‘Families-welkom’ vakantiebestemmingen hebben veelzijdige activiteiten. Savognin heeft behalve het familiecertificaat ook het predicaat van de ADAC van beste familieskigebied van de Alpen. Met het belevenispark Madrisaland voor lichamelijk en visueel gehandicapten maakt skioord Klosters het aanbod compleet. Schat zoeken met een gps, Geo-Caching, kan ook in de rest van Zwitserland, maar skidorp Brigels heeft dit innovatieve idee verder uitgebreid. Met een mobiele telefoon of geleende gps ga je als familie tijdens een sneeuwschoentocht op zoek naar een sleutelwoord. Wie dit vindt, krijgt een verrassing!

Graubunden

3

Skiën met bosvriendjes

Laax heeft onlangs eveneens het predicaat ‘Families welkom’ van Zwitserland Toerisme behaald. In de sneeuwwonderlanden is veel nieuws te ontdekken. Laax heeft samen met Linard Bardill, kinderboekenschrijver en liedjesauteur, een nieuw concept ontwikkeld rond Ami Sabi. Hij is de vriend van het bos, de bergen en de dieren. De kinderen beleven de bergwereld van Graubünden en leren daarnaast ook nog skiën. Met de Ami Sabi sneeuwwonderlanden is dit gebied ook heel geschikt voor een vakantie met familie en kinderen. 

Graubunden

Graubunden geschikt voor gehandicapten

In augustus is in Klosters, midden in het skigebied Madrisa in Graubünden, een nieuw belevenispark geopend. De stichting ‘Erlebnis mit Herz-Madrisa’ heeft zich ten doel gesteld door de aankoop van de speel infrastructuur visueel en lichamelijk gehandicapten te ondersteunen. Bezoek deze winter dit race- en sneeuwpark in Graubünden.

5

Arosa: wintersport voor het hele gezin

Arosa is een compact skigebied voor volwassenen, maar de bestemming vergeet ook de kinderen niet. Het is bij uitstek geschikt voor een volledige familie. Opa en oma kunnen lekker wandelen (60 km winterwandelpaden)in de sneeuw en genieten van de omgeving, vaders en moeders staan op de ski’s en de kinderen vermaken zich op een slee parcours. Er is in Arosa geen doorgaand verkeer, het is een auto vrij dorp, en door de ligging is het er altijd zeer zonnig en staat er geen sterke wind. Arosa heeft een speciale kidsclub met junior-pipe en junior kidspark.

Graubunden

6

Lenzerheide: familiepret verzekerd

Lenzerheide is bijzonder omdat er aan twee kanten van het gebied skipistes zijn, waardoor er altijd aan de zonzijde geskied kan worden. Het is een groot ski-gebied (155km) met veel mogelijkheden. De Heidsee is een groot meer waarop veel wordt gelanglauft en geschaatst, ideaal voor familie activiteiten. Lenzerheide heeft een van de mooiste rodelbanen van Zwitserland, familiepret verzekerd!
Het Globi familie programma biedt alles wat kinderen wensen; poppenshows, magische shows, sprookjes uren, maar bijvoorbeeld ook iglo bouwen. De Snowli kids club is een aantrekkelijke kinder opvang service die alles doet om het de kinderen naar de zin te maken. 

Graubunden

7

Savognin

Savognin is nog redelijk onontdekt. Het dorp heeft 8 kinderspeelplaatsen en 9 km aan slee route. Middenin het dorp bevindt zich de Pinoccioclub, een kinderclub met veel activiteiten.
Het skigebied Savognin met het kinder ski paradijs ‘La Nars’ werd door ADAC tot beste familieskigebied 2008/ 2009 van de Alpen verkozen. Probeer het uit: het langste tovertapijt van Zwitserland, de rotondo-carroussel, Magicparc en veel meer. Vergeet ook zeker de natuurlijke schaatsbaan in Savognin niet: maar liefst 3 km lang en 3 meter breed! 

Graubunden

8

Snow tubing in de sneeuw

Het kleine plaatsje Bergün is in de winter een waar sprookje. Bovendien is hier ook nog eens veel te doen. Naast de beroemde sleebaan kun je ook op een van de drie snow-tubingbanen naar beneden suizen. Snow-tubing is een echt familie uitje waarbij je met banden naar beneden roetsjt. 

Graubunden

9

Heidi

Graubünden is onlosmakelijk verbonden met Heidi, het meisje uit de Bündner bergen dat door de roman van Johanna Spyri wereldberoemd is geworden. Maienfeld is de geboorteplaats van Heidi en hier bevinden zich het Heidi Huis en het Heidi Hotel. Vanuit Maienfeld start bovendien een interactieve Heidi Tour die met de Rhätische Bahn door het kanton Graubünden voert. Schellen-Ursli is de mannelijke tegenhanger van Heidi, geïllustreerd door Alois Carigiet en geschreven voor Selina Chönz. Schellen-Ursli is misschien niet zo beroemd als Heidi, maar het verhaal behoort zonder twijfel tot de bekendste Zwitserse kinderboeken. Schellen-Ursli is een klein Engadiner boerenjongetje dat met zijn ouders in het bergdorpje Guarda in Graubünden woont en daar allerlei dingen beleeft. De Schellen-Ursli-weg in Guarda laat de traditie herleven. Deze weg het Zwitserse Graubünden is met interactieve posten uitgerust – ‘bespijker’ je schoenen, lees de sporen, luid de bellen en nog veel meer – een perfecte onderbreking van het skiën. 

Graubunden
10

Graubunden algemeen

Het kanton Graubünden heeft 187.800 inwoners (Zwitserland 7,3 miljoen). Met een oppervlakte van 7.106 km2 is Graubünden het grootste kanton van Zwitserland (17,2% van de totale oppervlakte van het land) en met 26 inwoners/km2 ook het dunst bevolkte. Ter vergelijking: in het kanton Zürich wonen 736 inwoners per km2, in Tirol 53 inwoners per km2. De kantonshoofdstad Chur, de oudste stad van Zwitserland, heeft 32.400 inwoners.

Graubunden

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Graubunden

Thema