Ierland met kinderen

2 Vakanties gevonden

Ierland is een kindvriendelijk land dat veel te bieden heeft voor een vakantie met kinderen. Het land kent een rijke geschiedenis, prachtige kastelen waar je eigen kleine ridder of prinses zich prima kan uitleven, een groener dan groen landschap om te wandelen of actief bezig te zijn en bruisende steden vol vermaak. Ierland kent een prettig klimaat voor een actieve vakantie of autorondreis en het is maar anderhalf uur vliegen vanaf Schiphol. Veel plezier in Ierland. 

Ierland met kinderen

Top 1 vakanties

Korte familiereis langs de kliffen in Ierland

  • Ring of Kerry kustroute
  • Bezoek de mooiste kastelen
  • Ga kanoën of kajakken
Bekijk vakantie

Korte familiereis langs de kliffen in Ierland

Bekijk vakantie

Ierland met kinderen

1

Ierland autorondreis

Ierland is één grote speeltuin voor kinderen. Het weidse landschap, de kilometerslange zandstranden, de mooie meren en hoge kliffen bieden veel afwisseling voor kids. Tijdens een Ierland autorondreis kun je helemaal je eigen tijd indelen, ideaal met kids. Laat de kleintjes tussendoor even rondrennen in een weids veld, dorpje of op een strand, picknick onderweg en laat je oudere kinderen meebeslissen in de stops tijdens de route. Geniet in je eigen tempo van de mooie uitzichten die allemaal Instagramwaardig zijn tijdens je Ierland autorondreis. Een mooi voorbeeld is de Wild Atlantic Way.
Afhankelijk van je vakantieduur, reistempo en of je rondtrekt of op één plek verblijft (want ook dat is heel goed mogelijk), kun je je eigen plan trekken in Ierland. Iedere streek heeft zijn eigen mooie gebieden en steden. Vergeet niet om regenkleding mee te nemen, want de kans op een regenbui is in Ierland heel groot.

Tip: Een Ierland autorondreis is geschikt voor alle leeftijden. Gun je tieners hun schermmomentje in de auto en als je je rit een beetje goed uitkient, kunnen de allerkleinsten tussendoor een powernap doen.

2

Ierland steden

Je kunt vanuit Nederland op diverse Ierland steden vliegen, zoals Dublin en Belfast. Dublin is een prachtige stad waar je uren kunt rondlopen om te genieten van de gezellige straatjes en wijken. Voor kids tot acht jaar is het leuk om een bezoek te brengen aan het Imaginosity Children’s Museum. De toegang gaat in sessies van twee uur. Kids kunnen hier supermarktje spelen en met treinen en poppen spelen. Ook leuk zijn de dierentuin in Phoenix park, de winkelstraat Grafton Street met veel straatartiesten en een Disney shop. In Howth, dorpje dat tegen Dublin aanligt, kun je zeehonden spotten en voel je een echte Viking in het vikingmuseum Dublinia. Met een echte vikingboot kun je ook vanaf het water de oude vikingenstad bekijken. Schip ahoy!

Wist je dat de Titanic is gebouwd in Belfast? Tijdens The Titanic Experience wordt het complete verhaal verteld en kids kunnen met een quiz meedoen (papa en mama moeten dan ook opletten, want de quiz is niet in het Nederlands). Verder heeft de stad een rijke geschiedenis, waardoor een bezoek indrukwekkend is. Maak een selfie met het beeld van Queen Victoria voor de City Hall, die je overigens ook van binnen moet bekijken als je er bent. En wat ook altijd een leuke foto oplevert is de scheve Albert Memorial Clock Tower. Kun je hem recht duwen voor de foto?

Tip: Een kinderstoel is niet altijd aanwezig. Neem een TotSeat mee tijdens je reis, die kun je gewoon dubbelvouwen en in een tas opbergen. Ook handig in een restaurant of pub, zo heb je je schoot en handen vrij om zelf ook te genieten.

Tip: Uiteten met kinderen is leuk en betaalbaar in Ierland. Ze hebben overal wel een kindermenu en voor de allerkleinsten is er de babybowl: een kommetje met aardappelpuree, groente en een beetje jus. 100% relaxt uiteten met het hele gezin.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (2 reviews)

Door jou bekeken

Ierland met kinderen

Thema