Bali

Bali is een super vakantiebestemming voor gezinnen met kids! Het Indonesische eiland heeft een tropisch klimaat, de temperatuur ligt altijd rond de 30 graden. Het regenseizoen loopt van november tot en met april. Kuta Beach is het populairste vakantie adres op Bali, maar op dit eiland is zoveel te zien dat wij je aanraden om hier een rondreis met de kinderen te maken. Je kunt op Bali geweldig snorkelen bij de koraalriffen in Lovina, een fietstocht maken door de rijstvelden van Ubud, rondkijken bij het Besakih-tempelcomplex en nog veel meer! Wij beschrijven alvast dé rondreis tips op Bali voor gezinnen met kinderen!

1

Kuta Beach

Kuta Beach, in het zuiden van Bali, is het bekendste strand van het eiland! Het schitterende brede witte zandstrand en hoge golven zorgen ervoor dat veel gezinnen met kinderen naar Kuta Beach komen om te zwemmen, te surfen en te snorkelen. Bij het strand kun je ook leuke (water)excursies boeken. Hebben de kids even genoeg water gezien? Naast Kuta Beach ligt een groot winkelcentrum waar je de leukste souvenirs kunt kopen!

2

Aquafun in Waterbom Bali

Voor nog meer waterpret met de kids kun je naar Waterbom Bali. Dit aquapark bij Kuta Beach heeft voor kinderen een echte wow!-factor. Zo kunnen ze met zeventig kilometer per uur loodrecht naar beneden glijden in de Smashdown. Ook kunnen ze de lol verdubbelen in de Raft River. In een tweepersoons band racen ze door het circuit naar beneden, terwijl ze onderweg de scherpe bochten trotseren. Of misschien willen ze het liefst in een vrije val in de Boomerang! Voor de allerkleinsten is er het ‘Kiddy Park’ met kleine waterglijbanen en andere waterspeeltoestellen.

3

Snorkelen en spelen op een zwart vulkaanzandstrand

In Lovina vind je een supermooi strand met zwart vulkaanzand, en het is hier ook nog eens niet druk! Het water is kristalhelder en voor de kust liggen kleurige koraalriffen waar nog feller gekleurde vissen en zelfs schildpadden rondzwemmen. Je kunt hier geweldig duiken en snorkelen met de kids. Het is een echt tropisch aquarium! Je kunt ’s ochtends samen met de kinderen op een boottochtje om dolfijnen te spotten. Grote kans dat je hier de schattige grijze dieren ziet. ’s Avonds mag je vooral de prachtige zonsondergang niet missen!

4

Fietsen door de rijstvelden van Ubud

Ubud is het kunstenaarsdorp op Bali en ligt midden tussen de rijstvelden (sawa’s). Gezinnen met kinderen kunnen hier prachtig fietsen! Je wordt met een bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht en je kunt hier genieten van het mooie uitzicht! Vanaf hier ga je met z’n allen fietsen. Voor de kinderen is deze tocht niet te zwaar, want je fietst bergafwaarts. Lekker makkelijk dus! De tocht voert je mee over kleine weggetjes dwars door het binnenland van Indonesië. Misschien zien jouw kids nog wel kleine aapjes! ’s Middags krijgt iedereen een lekkere lunch en de gids kan jou en de kinderen dan van alles vertellen over het traditionele Balinese leven. Terug in Ubud kun je samen langs handwerkplaatsen lopen om de kunstenaars bezig te zien of naar een Balinese dansvoorstelling. Als de kinderen bij Ubud nog geen aapjes in het wild hebben gezien, kun je een bezoekje brengen aan Monkey Forest, waar zij de apen kunnen voeren en bewonderen.

5

Bali Treetop Adventure Park

Bij Bedugul ligt het Bali Treetop Adventure Park. Kinderen kunnen in dit survivalpark slingeren, vliegen en klimmen boven de boomtoppen. Ze kunnen kiezen uit vijf verschillende ‘adventure circuits’ en 65 uitdagingen als ‘Spinnenwebben’, ‘Tarzan Sprongen’, ‘Vliegende Vos’ en ‘Vliegende Schommel’. Soms zitten de kinderen wel twintig meter boven de grond! Ondanks de hoogte is deze activiteit heel veilig: de kids zitten vast aan een touw en er loopt altijd begeleiding rond. Kinderen vanaf vier jaar kunnen hier al de hoogte opzoeken.

6

Besakih-tempelcomplex

Wil je met de kids wat cultuur snuiven? Dan kun je op excursie naar het Besakih-tempelcomplex. Dit is de grootste en belangrijkste tempel van Bali en ligt ook nog eens op zo’n duizend meter hoogte tegen de heilige Agung-vulkaan. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over heel Bali. In de 22 tempels is het bijna altijd druk met gelovigen, de kans is daardoor groot dat jij en de kids hier een echt offerfeest meemaken. Je kunt de tempel prima op eigen gelegenheid bekijken.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.9 (14 reviews)

Door jou bekeken

Bali

Thema