Bloemenriviera

10 Vakanties gevonden

Naar de Bloemen Riviera met kinderen? Dit gebied in Noord-Italië heeft alles in huis voor een fijne familievakantie; van gezellige strandjes vol palmbomen tot indrukwekkende oude kastelen en dorpen en een relaxt Mediterraan sfeertje. Ga bijvoorbeeld op een onvervalst ridderavontuur in de kastelen van het Ligurische binnenland, wandel langs de steile kliffen en rotsen aan de kust en check de prachtige bloemen waar de riviera om bekend staat. Zie je een vakantie vol cultuur, avontuur en Italiaanse ijsjes wel zitten? Kids Vakantiegids zet de leukste kindvriendelijke uitjes in de Bloemen Riviera voor je op een rijtje.

1

Bloemen Riviera met kinderen

De Bloemen Riviera is een mooi groen stukje kust in de Noord-Italiaanse streek Ligurië. Het gebied staat bekend om zijn mooie stranden, oude dorpjes en natuurlijk zijn bloemen en planten! Je vindt langs de kust van de Riviera vooral palmbomen, maar verder het binnenland in spot je onder andere wilde rozen en orchideeën.  

Check hier de kindvriendelijke vakanties naar de Bloemen Riviera.

2

Highlights Bloemen Riviera met kinderen

  • Cultuur snuiven doe je in Cinque Terre, vijf typisch Italiaanse dorpjes die met elkaar zijn verbonden door wandelwegen. De kustlijn vol groene kliffen, statige oude herenhuizen en felgekleurde vissersbootjes is echt een prachtig uitzicht! Niet gek dus dat Cinque Terre op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
  • Waterratjes kunnen eigenlijk niet naar huis gaan zonder een duik te hebben genomen in de Ligurische Zee. Leuke kindvriendelijke stranden aan de Bloemen Riviera zijn Camogli (bij Genua) en Taggia (bij Imperia). Dit zijn schone, brede zandstranden waar kids makkelijk een balletje kunnen trappen of een zandkasteel kunnen bouwen zonder in iemand anders zijn ‘personal space’ te zitten. En natuurlijk zijn er kraampjes aanwezig waar jullie een ijsje kunnen eten!
  • Dol op Flipper? Stap dan op de boot voor een gave dolfijnentrip over de Ligurische Zee; hier spot je hele groepen van je grijze vriendjes! De boten vertrekken vanuit de havens van Imperia en San Remo.

3

Beste reistijd Bloemen Riviera met kinderen

Het voorjaar en de zomer zijn de beste reistijd voor een vakantie naar de Bloemen Riviera met kinderen. In principe heeft het gebied het hele jaar door een fijn klimaat, maar vanaf april loopt het kwik op tot een graad of 20 en wordt het echt lekker weer voor een kindervakantie. Ga je in de zomermaanden naar de Bloemen Riviera, dan wacht je vooral veel zon en temperaturen van rond de 27 graden. Het wordt dus nooit echt bloedheet in het gebied, waardoor je prima met de kids op pad kunt.

4

Weer Noord-Italië

Het voorjaar en de zomer zijn de beste reistijd voor een vakantie naar de Bloemen Riviera met kinderen. In principe heeft het gebied het hele jaar door een fijn klimaat, maar vanaf april loopt het kwik op tot een graad of 20 en wordt het echt lekker weer voor een kindervakantie. Ga je in de zomermaanden naar de Bloemen Riviera, dan wacht je vooral veel zon en temperaturen van rond de 27 graden. Het wordt dus nooit echt bloedheet in het gebied, waardoor je prima met de kids op pad kunt. En met de auto sta je in een goede 12 uur rijden in Genua. Tip: het is ook een mooie regio om te stoppen op doorreis naar Toscane of het nog zuidelijkere deel van Italië, maar ook als je richting Venetië en/of Kroatië wil, is het een prima minibreak.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.2 (17 reviews)

Door jou bekeken

Bloemenriviera

Thema