Japan met kinderen

Japan is het land van Hello Kitty, Playstation, Pokémon en supergave gadgets (voor coole tieners), maar ook van uitgestrekte rijstvelden, nationale parken, duizenden tempels, prachtige paleizen, houten vissersbootjes, tropische eilanden, besneeuwde pistes en heel grote, moderne steden (’s avonds zijn er gave neonlichten). Als je afwisseling zoekt, dan vind je die zeker in Japan. Het land ligt op 11 uur vliegen vanaf Schiphol en het is er acht uur later. Maar het is de jetlag waard! Japan is cool!

Tip: Probeer wat basisbeginselen van de taal onder de knie te krijgen, zodat je je een beetje verstaanbaar kunt maken.

Japan met kinderen

Japan met kinderen

1

Japan rondreis

Een georganiseerde Japan rondreis wordt in wisselende lengtes, variërend van 10 dagen tot ruim drie weken, aangeboden. Daarin reis je volgens een vaststaand programma langs de highlights van Japan. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen Japan rondreis samen te stellen. Japan is een strak georganiseerd land, dus als je het avontuurlijker vindt om echt alleen met het eigen gezin op pad te gaan, is dat zeker mogelijk. Je kunt met een Japan Rail Pass onbeperkt reizen, ook met de Shinkansen - een comfortabele, supersnelle trein die wel 320 kilometer per uur kan rijden. Je sjeest dan door het landschap van Japan.

Enkele hoogtepunten die terugkomen in het reisaanbod zijn: Mount Fuji, de hoogste berg van Japan is een echte trekpleister voor toeristen en zichtbaar vanuit Tokyo. Sportievelingen kunnen hiken naar de top. Natuurliefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan de Japanse Alpen op het eiland Honshu. De natuur is meer dan prachtig met ongerepte bossen en veel dieren als je goed zoekt.

Het eiland Okinawa biedt juist weer spierwitte stranden waar je perfect kunt duiken en zwemmen. En op het eiland Miyajima vind je heel veel tempels. Een bezoek aan Deshima kent een Nederlands tintje, het was een Nederlandse VOC handelspost. Verder zijn de Japanse tuinen, tempels en kastelen echte must sees tijdens je Japan rondreis. Zie jij de verschillen met de Europese kastelen?

Tip: De Usuki Green Tourism Association is een vereniging van een dertigtal families die hun deuren openstellen voor gasten uit binnen- en buitenland. Erg leuk om met kids te doen. Maak vriendjes in Japan.

Wist je dat: Japan staat vol met mooie tempels? In Kyoto vind je er al meer dan duizend.

2

Japan steden

Als je in Japan bent, moet je zeker ook een bezoek brengen aan Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan. Je vindt hier verschillende UNESCO beschermde gebouwen en locaties. Als je even iets anders wilt zien dan een tempel; Kyoto heeft ook leuke dierentuinen en pretparken. Everybody happy!

De hoofdstad Tokyo mag ook zeker niet ontbreken aan je to see lijst van Japan steden. Je valt hier van de ene verbazing in de andere. Nezu is een dorpse wijk, heel anders dan de giga wolkenkrabbers van de kantorenwijk Shinjuku. Het drukke kruispunt Shibuya Crossing is met zijn diagonale zebrapaden en gigantische videoschermen een attractie op zich. In Ginza kun je nog even de allernieuwste elektronische snufjes uitproberen in het Sony gebouw, leuk voor tieners! Andere grote hits in Tokio met pubers zijn de duizelingwekkende neonlichten van de winkel- en uitgaanswijken Shibuya en Shinjuku (vooral in de avond), en het hippe winkelgebied Harajuku. En als je toch in Tokyo bent, mag een bezoek aan Disneyland Tokyo niet ontbreken. In Osaka vind je de Universal Studios Japan.

3

Japan wintersport

Voor wintersportliefhebbers die eens wat anders willen zien dan de Europese pistes, is Japan ook een aanrader. Japan kent meer dan 600 skipistes. Dat kan onder andere in Niseko, dit is een gebied op het eiland Hokkaido of het dorpje Nagano dat bekend is van de Olympische Winterspelen uit 1998. Geen fan van skiën of snowboarden? In Saporro kun je de meest prachtige sneeuwsculpturen zien. Shiawasena ky?jitsu! Happy holiday!

Tip: Als je je hoofdmaaltijd tijdens de lunch nuttigt, kan je dat veel geld besparen. De prijzen voor het avondeten zijn vele malen hoger. Noodle bars en take-out bento-boxen zijn ook betaalbaar.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (1 reviews)

Door jou bekeken

Japan met kinderen

Thema