Java

Java

Java is voor gezinnen met kinderen een geweldige vakantiebestemming! Dit Indonesische eiland heeft een tropisch klimaat, dat betekent dat het op Java bijna elke dag lekker weer is! De temperatuur ligt namelijk altijd rond de 30 graden. Het regenseizoen loopt van november tot en met april. Op Java is voor families met kids zo veel te ontdekken, dat wij aanraden om hier een gezinsrondreis te maken. Je kunt op Java bijvoorbeeld samen een tocht per fietstaxi maken door Yogyakarta, een kijkje nemen bij één van de grootste boeddhistische heiligdommen ter wereld, de Borobudur, en lekker zwemmen tussen de apen bij Pangandaran. Wij beschrijven alvast de rondreis-hotspots van Java die je gezien moet hebben!

1

Java met kinderen

Java is een Indonesisch eiland ten oosten van Bali. Aan de noordkant van Java ligt de Javazee, aan de zuidkant ligt de Indische Oceaan. Op het eiland zie je een afwisselend landschap met veel vulkanen, tropische regenwouden en rijstvelden. Langs de kust liggen enkele mooie zandstranden. Hieronder tippen we je alvast de leukste en meest kindvriendelijke uitjes op Java!

Java

2

Wandelen naar de top van de Bromo-vulkaan

De echte avonturiers kunnen een wandeling maken naar de top van de Bromo-vulkaan.  ’s Ochtends sta je met de kids vroeg op en rijd je in een jeep naar een hoog uitzichtpunt. Vanaf deze plek kun je de mooie zonsopkomst over de nog steeds actieve Bromo-vulkaan bewonderen. Dan rijd je dwars door een zandzee de krater in, erg spannend voor de kids! Hier kun je met zijn allen overstappen op een paard dat jou en de kids naar een lange trap brengt. Via deze trap kom je uit bij de kraterrand. In het licht van de opkomende zon zien de kinderen vlammen en rook uit de krater komen. Het is echt een bijzonder avontuur!

Java

3

Per fietstaxi door Yogyakarta

Een leuke manier omde sultanstad Yogyakarta te ontdekken is per fietstaxi! Deze loodst jou samen met de kinderen door het hectische verkeer van de stad. Spannend! De tocht voert langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Zo kun je met de kinderen een bezoekje brengen aan Kraton, het paleis van de sultan. Hier zijn vaak dansvoorstellingen te zien. Misschien kunnen de kids zelfs nog wel een repetitie van een gamelanorkest meemaken. Dit is een orkest met slaginstrumenten zoals drums. Iedereen kan lekker meeswingen! Daarna kun je verder rijden langs de verschillende artistieke werkplaatsen in smalle straatjes. Hier kun je voor de kids een wayangpop kopen of leuke handgemaakte souvenirs voor de thuisblijvers! 

Java

4

Het grootste boeddhistische heiligdom Borobudur

Niet ver van Yogyakartakun je met de kinderen op excursie naar één van de grootste boeddhistische heiligdommen ter wereld, de Borobudur. Borobudur is een pelgrimsoord uit de negende eeuw na Christus en is opgebouwd uit verschillende terrassen. Die terrassen, bouwwerken en versieringen beelden samen de weg naar de ultieme heiligheid (het nirwana) uit. Lukt het jouw kids om één van de verstopte Boeddhabeelden aan te raken? Dan mogen ze een wens doen! ’s Middags kun je met de kinderen een optioneel bezoek brengen aan de Prambanan tempel. Deze hindoeïstische tempel stamt uit het jaar 850 en is gewijd aan de goden Brahma, Shiva en Vishnoe.

Java

5

Wandeling naar Tawangmangu

Via een mooie route langs tabak- en suikerrietvelden kom je uit bij de hooggelegen en mysterieuze Sukuh-tempel. Het uitzicht over de laagvlakte van Centraal-Java is schitterend. De kinderen zullen hier hun ogen uitkijken! Vanaf hier kun je met het hele gezin een drie uur durende wandeling maken door het woeste berggebied naar Tawangmangu. Onderweg maak je het echte leven van de locals mee. In dit ongerepte deel van Java zien zij niet veel Europeanen, dus zullen de kids veel aandacht krijgen. Aan het eind van de wandeling ben je vast wel toe aan wat verkoeling, dus kun je met de kinderen een verfrissende duik nemen bij een waterval.

Java

6

Waterpret in Pangandaran

Pangandaran is een gezellig vissersplaatsje op een schiereiland aan deIndische Oceaan. Je kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water. Bij hogere golven kun je met de kinderen ook goed surfen! Wil je even helemaal niets doen? Dan kun je kijken naar de vissers die op traditionele wijze hun vis binnen halen. Een niet onnodige waarschuwing: bij Pangandaran komen veel apen voor, dus kijk niet raar op als er plotseling een ondeugend aapje met de zonnebril van één van de kids vandoor gaat!

Java

7

Tussen de wilde dieren in Taman Safari Indonesia

Een leuke excursie voor de kinderen is Taman Safari Indonesia bij Bogor. In dit safaripark rijd je met het hele gezin in een busje tussen de wilde dieren. Leeuwen, giraffen, tijgers en olifanten zie je op enkele meters afstand. Kinderen hebben hier de dag van hun leven! Daarna kun je met de kids wandelen over hangbruggetjes, waaronder de krokodillen zitten te wachten op hun eten dat voorbij komt zwemmen. In grote volières langs het pad leven de mooiste gekleurde tropische vogels. Vervolgens glibber je met de kinderen door een stukje tropisch bos en aan het eind van de tocht wacht een hoge waterval. Voor kids die liever een spetterende zeehondenshow bijwonen of een lekkere duik nemen in het zwembad. Dat kan ook allemaal in Taman Safari Indonesia! 

Java

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Java

Thema