Madagaskar

Zijn jullie als gezin echte natuurliefhebbers? Dan is een vakantie naar Madagaskar met kinderen wel een heel unieke ervaring. Hier vind je namelijk landschappen en diersoorten die je nergens anders ter wereld ziet! Spot bontgekleurde kameleons, wel vijftig verschillende soorten maki-aapjes en gifgroene kikkertjes. Waan je door een kraterlandschap, vind je weg door de jungle en sluit je reis af met relaxen op de mooiste hagelwitte stranden vol wuivende palmen!

1

Madagaskar met kinderen

Madagaskar ken je natuurlijk van de beroemde animatiefilm. Maar wist je dat dit ook een geweldige vakantiebestemming voor gezinnen is? Madagaskar is een groot eiland ten oosten van het continent Afrika, gelegen naast Mozambique. Madagaskar is misschien wel een van de meest bijzondere plekken op aarde, met duizenden diersoorten, waarvan je sommige nergens anders tegenkomt en landschappen die uniek zijn in de wereld. Het eiland is compleet anders dan andere Afrikaanse landen en de buureilanden zoals Reunion en Mauritius. Madagaskar met kinderen is vooral voor avontuurlijke gezinnen met iets oudere kinderen, vanwege de hete temperaturen, lange tochten en het ruige landschap. Maar vooral ook omdat je er zeker van wilt zijn dat deze once-in-a-lifetime ervaring ze altijd zal bijblijven!

Madagaskar bezienswaardigheden

Madagaskar mag dan misschien een eiland zijn, maar het is heel groot. Het is namelijk het op drie na grootste eiland ter wereld en net zo groot als België en Frankrijk samen! Er zijn daarom tal van bezienswaardigheden en er valt veel te beleven voor ouders met actieve kinderen en tieners. Hieronder tippen wij je de leukste bezienswaardigheden op Madagaskar!

3

Back to nature

Het Andasibe National Park is een van de meest bekende natuurreservaten van Madagaskar. In dit park heb je verschillende routes die je te voet met een gids kunt afleggen, wisselend van een uur tot vijf uur. Dit park is de woonplaats voor de indri, de grootste lemuur aap. Kun jij hem spotten? Een ander te gek natuurpark is Lemuur Eiland. De kans dat je de lemuur aapjes in het nationale park spot is groot, er zijn er namelijk heel veel. Maar je kunt vast geen genoeg van deze superschattige beestjes krijgen en daarom is een bezoekje aan Lemuur Eiland, onderdeel van de Vakona Forest Lodge, een aanrader. Hier wonen lemuren, waaronder ringstraatmaki’s, die redelijk tam zijn en daarom kun je ze aaien en voeren! 

Kids Vakantiegids Tip: Een van de meest unieke plekken van Madagaskar is Baobab Alley, aan de westkust. Wandek tussen de wonderlijkste bomen die je ooit in je leven gezien hebt en die je nooit meer zal vergeten. 

4

Prachtige stranden

Madagascar is een groot eiland en heeft daarom maar liefst 5.000 kilometer aan kust. Genoeg stranden dus om uit te kiezen. Ifaty, aan de zuidwestkust is een dorpje met een schitterend zandstrand met een koraalrif waar je goed kunt snorkelen. Ook kun je hier een opvangcentrum met landschildpadden bezoeken. In Madagaskar kun je uitstekend kanoën over de rivieren en vanaf het water dieren en lokale bevolking in hun dorpen aanschouwen. Ook kun je kajakken op zee en zelfs naar kleine verlaten eilandjes varen. 

Kids Vakantiegids Tip: Nosy Be is een populaire snorkel- en duikbestemming. Dit eiland ligt in het noorden van Madagaskar, niet ver van de kust. Hier kun je luieren op het strand, maar ook fietsen tussen de suikerrietvelden of proberen ’s werelds kleinste kikker en ’s werelds kleinste kameleon te ontdekken in het Lokobe Reservaat. Ook andere Nosy eilandjes, namelijk Nosy Komba en het onbewoonde Nosy Tanikely zijn leuk om te bezoeken als dagtrip. 

5

Actieve uitjes

Madagaskar is een avontuurlijk eiland met een ruige en afwisselende natuur. Een ideale manier om een deel van het eiland te verkennen is met een jeepsafari. Alleen voor kids die tegen een stootje kunnen, want je moet je goed vasthouden op de ruige wegen. Op zoek naar nog meer actie? Tsingy is een hele coole rotsformatie dat lijkt op een buitenaards landschap. Bezoek de Petit Tsingy, in plaats van de Grand Tsingy, omdat deze plek makkelijker te bereiken is. Via een kort pad en een touwbruggen en ladders kom je bij deze unieke rotsen aan. Je kunt hier ook regelmatig lemuren spotten!

6

Dieren spotten

In Madagaskar leven maar liefst de helft van de soorten kameleons die er ter wereld bestaan. Met al deze soorten is de kans vrij groot dat je er eentje of meer in het wild spot, maar je kunt ook naar het Peyreiras Reptile Park waar je zelf sommige reptielen kunt vasthouden. Wist je dat... je op Madagaskar uitstekend walvissen kan spotten. Aan de noordoostkust van Madagaskar ligt nog een eiland: Île Saint Marie. Dit eiland beschikt niet alleen over mooie stranden, het is ook een van de beste plekken ter wereld om walvissen te zien. Tussen juli en oktober komen bultruggen hier langs op zoek naar een partner. 

7

Rondreis Madagaskar

Een rondreis Madagaskar met kinderen is een reis voor echte natuurliefhebbers. De flora en fauna van het eiland is als nergens anders ter wereld. Je zult er de meest adembenemende landschappen tegenkomen en unieke diersoorten spotten. Met een rondreis weet je zeker dat je alle hoogtepunten van het land zult aanschouwen.

8

Beste reistijd Madagaskar met kinderen

Je kunt in de periode van november tot en met maart beter niet naar madagaskar reizen. Dit is niet alleen de regentijd, maar ook het orkaanseizoen, waarbij er kans is op cyclonen en hele heftige regenbuien. Dit zorgt er daarentegen wel voor dat de periode hierna schitterend is vol bloeiende heuvels en rijstvelden in alle tinten groen. In de periode van april tot en met september is een blauwe lucht veelal gegarandeerd. Het is dan koeler, maar droog en je hebt geen last van onbegaanbare wegen vanwege overstromingen. Aan de kust in plaatsen als Ifaty en of op de eilanden zoals Nosy Be en Saint Marie is het altijd tropisch warm. In de hooglanden in het binnenland kan het in de maanden juli en augustus afkoelen met name tegen de avond. Extra warme kleding is daarom aan te raden voor een reis naar Madagaskar met kinderen. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.9 (14 reviews)

Door jou bekeken

Madagaskar

Thema