Balatonmeer

  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Als je voor een vakantie aan het Balatonmeer kiest, hoef je je niet te vervelen. Met een oppervlakte van 592 m2 - dat zijn heel veel voetbalvelden naast en achter elkaar, is er echt voor ieder wat wils! Omdat het verboden is voor motorboten, is het de perfecte bestemming om eens een zeilboot te huren of een surfplank. Ook staat het meer erom bekend dat het - op de meeste plaatsen - niet dieper is dan twee meter, en vaak ook pas een heel eind van de kust af. En als je even iets anders wilt dan plonsen, heeft de directe omgeving ook nog zeer veel te bieden. Maak kennis met het Balatonmeer.

Top 2 vakanties

Balatonmeer

Camping Füred

  • Direct aan het grootste meer van Centraal Europa
  • Waterpark met wel 13 glijbanen!
  • Glamping mogelijkheden
Bekijk vakantie

Camping Füred

Bekijk vakantie

Camping Aranypart

  • Direct aan het meer
  • Speeltuin, miniclub & animatie
  • Zwemparadijs naast de camping
Bekijk vakantie

Camping Aranypart

Bekijk vakantie
1

Ondiep water voor kleine waterratjes

De maximale diepte is 11 meter, maar de gemiddelde diepte bedraagt slechts 2 meter. Hierdoor is het water 's zomers relatief (snel) warm, soms wel 28 graden! Niks geen kippenvel, je kunt er meteen in rennen. En ook een heel stuk, want het Balatonmeer loopt langzaam af. Met name de zuidoever is ondiep en geschikt voor de allerjongsten. Pas na een kleine kilometer wordt het water dieper dan 1,5 meter. Echt een veilige plek voor een watervakantie met kleine waterratjes. Ook niet onbelangrijk: het is een zoetwatermeer, dus je hebt geen last van prikkende ogen!

 

2

Lekker warm

Door de aangename temperatuur van het water en het feit dat het meer niet zo diep is, is het Balatonmeer een van de belangrijkste trekpleisters van Hongarije. Het meer kent drukke en minder drukke gedeeltes, waardoor het ieder type vakantieganger wat te bieden heeft. Als je even genoeg hebt van het water, is er in de omgeving nog genoeg te zien en te doen. Wist je dat er negen verschillende landschappen zijn in een gebied? Variërend van (rode) zandsteen en vulkanisch basalt tot aan kalksteen en een moerasgebied: je vindt het er allemaal. Dus ook je laarzen niet vergeten om mee te nemen.

3

Het rustige Noorden

Ten Noorden van het meer zijn de wat stillere dorpjes en bossen waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente Alsóörs, ten Noordoosten van het Balatonmeer, ligt op de Somlyó heuvel, vanaf hier heb je uitzicht over het mooie glooiende landschap. Selfiestick mee en een mooie foto maken!

Tihany is ook een leuk dorp om te bezoeken. Het is een schiereiland met veel vogels en de natuur is er erg mooi. Naast een bekende kerk uit de 11-de eeuw, is er ook een poppenmuseum dat leuk is om te bezoeken. Funfact: Tihany staat ook bekend om zijn echo: “Wie is de burgemeester van We-zel? ….” Vergeet ook je zwemspullen niet, wat het dorpje kent heeft een fijn strand.

4

Zomerhoofdstad

Als je wat meer de drukte op wilt zoeken, is Siófok the place to be. De plek trekt veel jongeren aan, maar heeft ook voldoende te bieden voor gezinnen met (jonge) kinderen. Siófok is de meest bekende badplaats en grootste stad aan het Balatonmeer, een waar zwemparadijs voor kinderen. Ook hier kun je ver met de kinderen het water inlopen en als je eens op een surfplank wilt staan, is dit ook je kans! Met ruim vijftien kilometer strand en heel veel hotels, heeft de plaats veel te bieden. De plek is ook een belangrijk vertrekpunt naar excursies in de omgeving.

5

Viswalhalla

Denk je dat je iets voelt kriebelen aan je tenen? Dat kan. Er zijn meer dan 40 soorten vissen te vinden in het meer. Vergeet dus niet om ook je visnetje mee te nemen.

Zoetekauwen

En van al dat zwemmen krijg je natuurlijk ook lekkere trek. In de omgeving van het Balatonmeer vind je ook veel winkeltjes met gebak en ijs. Na een dagje zwemmen is er niks zo lekker als een ijsje. Voorbeelden zijn Karpati in Balatonfured, Florida ice-cream in Balatonmariafurdo en Amaretto in Balatonalmadi. Very nice ice!

6

Kidsproof uitstapjes

In de omgeving van het Balatonmeer is er genoeg te doen. Zo vind je nog meer waterpret, attracties en dieren: 

                 Bodorka Balaton Aquarium

                 Bella Animal Park Siofok

                 Annagora Elmenyfurdoes Wellness

                 Bebo Aquapark

                 Balatoni Bos Leisure Park

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (3 reviews)

Door jou bekeken

Balatonmeer

Thema