Porto Santo

Vele zonuren, een lang zandstrand en een subtropisch klimaat. Porto Santo is het onbekende zusje van Madeira en een van de beste geheimen van Portugal! Dit bijzondere eiland is een geweldige vakantiebestemming voor gezinnen die willen genieten van rust en ruimte. Lekker relaxen op het strand terwijl de kinderen een zandkasteel bouwen! Ook ideaal te combineren met een vakantie naar Madeira!

1

Porto Santo met kinderen

Porto Santo is het best bewaarde geheim van Portugal! Dit bijzondere eiland ligt ten westen can Marokko, net boven de Canarische Eilanden. Naast Porto Santo ligt Madeira. Waar Porto Santo  nog redelijk onbekend is, is Madeira een populaire vakantiebestemming. De twee eilanden zijn uitstekend te combineren zodat je het beste van beide hebt! Porto Santo wordt ook wel het ‘het Gouden Eiland’ genoemd door de goudgele kleur van het landschap en strand en vanwege de vele zonuren. In tegenstelling tot het zustereiland Madeira vind je hier wel een natuurlijk zandstrand, van maar liefst negen kilometer. Dit en het subtropische klimaat maken het eiland een ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand. 

2

Porto Santo klimaat en beste reistijd

Porto Santo is het eiland met de eeuwige lente! Het kent namelijk een constant klimaat met het hele jaar milde temperaturen. In de zomer wordt het vaak iets warmer. Er heerst een subtropisch klimaat en daarom is er aan zon geen gebrek. De beste reistijd is van mei tot en met september, want dat kent het eiland de meeste zonuren en heb je de minste kans op regen. 

3

Porto Santo leuke feitjes

* Port Santo is zo onbekend dat de meeste Nederlanders helemaal niet weten waar het ligt! Een unieke bestemming voor een relaxte gezinsvakantie dus!

* Columbus is op Porto Santa getrouwd en woonde hier ook een aantal jaren voordat hij Amerika ging ontdekken. En wist je dat Cristiano Ronaldo op Madeira geboren is? Hij komt daarom regelmatig vakantievieren op Porto Santa en heeft hier zelfs een stuk land gekocht!

* Het zand van Porto Santa bevat veel mineralen zoals magnesium, calcium en zwavel. Het heeft daarom geneeskrachtige werkingen die door zuur worden geactiveerd en veel mensen komen hier voor een speciale zandkuur!

4

Porto Santo bezienswaardigheden en activiteiten

Alhoewel de meeste mensen hier komen om te relaxen zijn er ook een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden op het eiland te doen en te zien.

Strand

Het goudgele zandstrand van Porto Santo is zo’n negen kilometer lang en de belangrijkste trekpleister van het eiland. Op Madeira zijn er namelijk geen zandstranden te vinden en dit maakt het extra bijzonder. Kinderen kunnen hier lekker zandkastelen bouwen, terwijl ouders relaxen en genieten van de zon.

5

Wandelen en fietsen

Porto Santo is een klein eiland, nog kleiner dan de helft van Texel. Dat maakt het ideaal om te verkennen met kinderen. Fietsen en wandelen zijn de beste manieren, want openbaar vervoer is er niet. Bovendien is het hoogste punt van het eiland slechts 500 meter, waardoor het geschikt is voor kinderen. Ook gaaf: het eiland te paard verkennen!

Vila Baleira

De hoofdstad van Porto Santo is het kleine stadje Vila Baleira. Het bestaat voornamelijk uit witgeschilderde gebouwen met een paar winkels, restaurantjes en het voormalige huis van Columbus. Dit is nu een museum. Een leuke plaats om een middagje doorheen te slenteren. 

6

Porto Santo hotels

Er zijn een aantal leuke en kindvriendelijke hotels op Porto Santo, ideaal voor een gezinsvakantie. Hotel Torre Praia is een viersterrenhotel centraal gelegen en daarom een ideaal vertrekpunt om het eiland te verkennen. Vanaf het hotel heb je een prachtig uitzicht over de baai. Het centrum van Vila Baleira ligt op slechts 500 meter. Porto Santo Hotel & Spa is een lust voor het oog. Dit schitterende hotel beschikt over een nieuw wellnesscentrum en ook stap je zo het strand op. Terwijl ouders genieten van uitgebreide wellness kunnen kinderen tafeltennissen, minigolf spelen en het kinderbad in plonsen! Wil je all inclusive verblijven op Porto Santo? Dat kan ook, bijvoorbeeld in het vijfsterren Hotel Pestana Colombos. Hier is heel veel inclusief, van een à la carte diner tot yoga en zumba. Kinderen kunnen hier terecht in de leuke kidsclub. Hotel Pestana Porto Santo is ook zo’n fijn all inclusive hotel met kidsclub. En niet één, maar twee: Pestana Kids Club en Pestana Teens club. Tieners vervelen zich hier daarom ook niet! Ideaal is de gratis shuttlebus naar Vila Baleira!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (2 reviews)

Door jou bekeken

Porto Santo

Thema