Roemenie met kinderen

  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Gek op natuur, graag actief bezig zijn en wel eens wat anders willen dan de Belgische Ardennen of Frankrijk? Ga dan naar Roemenië met kinderen, een niet voor de hand liggende vakantiebestemming die je op zeer positieve wijze zal verrassen. Bezoek het beroemde Dracula kasteel, wandel door de groene bergen en dwaal door authentieke middeleeuwse dorpjes. Dit land heeft iets mysterieus en het is bijna alsof je terug gaat in de tijd. Wist je dat Roemenië ook strand heeft? Een fraai stukje kust in het oosten zorgt naast al het natuurschoon ook nog eens voor waterpret. En alsof dat nog niet te genoeg is zijn er ook een aantal leuke funparken, zoals Salina Turda, een park onder de grond in een oude zoutmijn!

1

Roemenië met kinderen

Het lijkt wellicht niet zo voor de hand liggend om naar Roemenië met kinderen te gaan, maar dit nog ongerepte land heeft veel te bieden. Vooral gezinnen die gek zijn op natuur staat een bijzondere vakantie te wachten. Het land is rijk aan natuur, met oerbossen, bergen, vlakten en ook stranden. Diep in de bossen leven de grootste populaties lynxen, wolven en beren, van heel Europa. Het land heeft iets mysterieus en het lijkt net alsof je hier met een tijdmachine naar toe reist. De dorpjes zijn middeleeuws, je ziet ambachtslieden aan het werk en de natuur is onaangetast. Neem bijvoorbeeld de Donaudelta, de grootste en nog vrijwel onaangetaste, rivierdelta van Europa waar je honderden vogelsoorten kunt spotten. 

2

Transsylvanië

Transsylvanië is de grootste regio van Roemenië en de regio die het meest wordt bezocht. Bij het horen van deze naam denk je vast gelijk aan Dracula. De legendarische vampier uit de films van Bram Stoker komt uit deze regio en zou hebben gewoond in Bran Castle, een schitterend kasteel. Misschien heb je wel de animatiefilm Hotel Transylvania gezien; het hotel uit de film lijkt heel veel op dit kasteel. Wist je dat in het echt Vlad Dracula een wrede vorst was van Walachije, waar destijds ook Transsylvanië onderdeel van uitmaakte? Tegenwoordig is Transsylvanië bekend om haar schitterende natuur, rijke historie en kun je hier in de zomer geweldig wandelen door de bergen en langs kleine idyllische middeleeuwse dorpjes.

3

Bezienswaardigheden Roemenië

Hoewel Roemenië bekend is om haar waanzinnige natuur, zijn er in het land ook leuke badplaatsjes aan het strand, historische kastelen en zelfs een aantal attractie- en waterparken te vinden. 

Kastelen

Het allerbekendste kasteel van Roemenië is natuurlijk Bran Castle, het kasteel van Dracula, vlakbij Brasov. Dit is ook gelijk de belangrijkste toeristenattractie van het land. Je kunt dit kasteel bezoeken en zelf dwalen en spoken door de torenkamertjes, geheime gangen en binnenplaatsen. Maar er zijn nog veel meer schitterende kastelen, zoals Peles Castle en het sprookjesachtige Corvin Castle, een kasteel waar Dracula jaloers op zou worden! 

Stranden en badplaatsen

Alhoewel Roemenië natuurlijk niet bekend staat om haar stranden, is er toch een mooi stukje kust in het oosten van het land. Hier is het in de zomer heerlijk vertoeven en er is in de plaatsjes vaak genoeg te doen. Bezoek bijvoorbeeld de levendige badplaats Mamaia, als je houdt van een feestje, of het meer familiegeoriënteerde Eforie Nord. Tip: eet een ijsje in de Sky View Bar in Mamaia, voor een prachtig uitzicht.

Natuurschoonheden

Roemenië staat echt bekend om haar adembenemende natuur en actieve gezinnen zullen hier dan ook volop genieten van wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden door de bergen en over de groene vlaktes. Enkele bijzondere wonderen zijn Bigar waterfalls, een waterval die zo uit een fantasiewereld lijkt te komen, Bucegi Natural Park met de natuurlijke Sfinx rotsformatie en Decebal’s Head, een enorme portret van een oude koning uit de rosten gehakt. 

Mooie steden

De meeste dorpjes en steden in Roemenië zijn middeleeuws en daarom lijkt het wel alsof je terug gaat in de tijd. Brasov wordt gezien als een van de mooiste steden van Roemenië vanwege de pittoreske ligging en een prachtig middeleeuws centrum. De historische gebouwen zijn in Saksische stijl op de achtergrond zie je de witte letters ‘Brasov’ op de groene berg. Net als in Hollywood! Constant is ook een prachtige oude stad aan de kust met het beroemdste verlaten gebouw van Roemenië: een oud casino. Zeker even een foto van maken!

Attractie- en waterparken

Aan de kust vind je twee leuke waterparkjes, het Eforie Nord Aquapark in de gelijknamige plaats en Aqua Magic in Constanta. In Neptun kun je naar Paradis Land, een superleuk adventurepark met klimmuur, boogschieten en een mega klimparcours in de bomen. Arsenal Park is ook een bezoek waard. Dit is het enige militairen themapark in Europa, compleet met bunkers en tanks. Hier kun je van alles doen zoals paintballen en legertraining. Last but not least: Salina Turda. Deze oude zoutmijn is nu een museum én een funpark diep onder de grond! Met onder andere een theater, minigolf, tafeltennis, pooltafels en bootjes. Bovendien lijkt geheel wel uit een sci-fi film te komen!

4

Beste reistijd Roemenië met kinderen

Roemenië kent twee klimaten. Aan de kust is er een zeeklimaat, met warme zomers en zachte winters. In de rest van het land heerst er een landklimaat, waarbij de zomers ook warm zijn, maar de winters heel koud kunnen worden met temperaturen van -10℃. In sommige gebieden valt er dan ook genoeg sneeuw om in de wintermaanden te kunnen wintersporten, zoals in de Prahova Vallei. De beste reistijd voor een vakantie naar Roemenië met kinderen hangt af van wat voor soort reis je wilt maken. Ga je alleen naar de kust dan is, dan zijn de zomermaanden zeer geschikt. Het is dan warm, maar aan zee heb je een aangenaam briesje, kun je verkoeling zoeken in zee en bovendien valt er dan de minste neerslag. Met een megadruk hoogseizoen hoef je geen rekening te houden, want Roemenië kent nog weinig toeristen. Landinwaarts, en in de steden, kan het heter worden. In het voorjaar is er meer kans op neerslag en stromen bij hevige regen de rivieren soms over. Daarom is voor deze gebieden september de perfecte reistijd.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 4.4 (7 reviews)

Door jou bekeken

Roemenie met kinderen

Thema