St Maarten

Op zoek naar Sint Maarten informatie voor een vakantie op St. Maarten met kinderen? Hier vind je de leukste tips voor een familie vakantie met kinderen op St. Maarten.

1

Sint Maarten met kinderen

Sint Maarten liedjes kennen we natuurlijk allemaal. Het eiland Sint Maarten misschien wat minder. Hoog tijd om dit schitterende eiland te verkennen! St. Maarten is een geschikt eiland voor een familie vakantie met kinderen. Er zijn voldoende kindvriendelijke hotels en resorts, waar vaak een kinderclub of speeltuin bij zit. Van oorsprong is St. Maarten Nederlands en vaak spreken de inwoners van Sint Maarten nog wel een beetje van onze taal. Toch wordt over het hele eiland voornamelijk Engels gesproken. Het eiland bestaat uit een Nederlands en een Frans deel. De reistijd naar St. Maarten bedraagt circa 9 vlieguren. 

2

Kindvriendelijke uitjes Sint Maarten

Aan de kust van St. Maarten vind je 37 stranden, rustige baaien en beekjes. Little Beach, ook wel Le Galion Beach, is populair bij familie en kinderen. De zee is kalm doordat de koraalriffen als golfbreker dienen. Simpson Bay Lagoon ligt in west Sint Maarten. Deze lagune is geschikt om kinderen te leren zeilen en heeft vlak water. Op Pinel Island relax je met de hele familie. De veerboot vanuit Cul de Sac doet er slechts 5 minuten over om naar dit beeldschone natuurgebied met tropische stranden te varen. Kindvriendelijk, want kinderen kunnen in het ondiepe glanzende water lekker en veilig hun gang gaan tijdens een vakantie op Sint Maarten.

Een bezoek aan de vlinder boerderij met kinderen op Sint Maarten is zeker een aanrader. De vlinder boerderij in Orient Bay heeft een prachtige tuin met watervallen en verschillende Japanse vissen. Ook fladderen er verschillende exotische vlinders door de tuin. Het St. Maarten Park is ook een bezoek waard. Door het hele park vind je bloemen en planten, maar ook dieren als glibberige amfibieën en bontgekleurde krijsende vogels komen langs in dit tropische park. Actievelingen stappen op het paard voor een prachtige strandrit langs de kust van Sint Maarten, of misschien wel een ritje in het water!

 

3

Klimaat Sint Maarten

Een vakantie op Sint Maarten is vakantie op een tropische bestemming. Het weer op Sint Maarten heeft een tropisch klimaat. Gemiddeld is de jaartemperatuur circa 27 graden Celsius. Ook waait er vaak een verkoelend briesje i.v.m. de noordoostpassaat. De wintertemperatuur en zomertemperatuur verschillen maximaal 5 graden Celsius. De neerslag op Sint Maarten verschilt per jaar. Meestal vallen er korte en hevige plaatselijke buien. De meeste regen op Sint Maarten valt van augustus tot en met december. De warmste maanden op St. Maarten zijn augustus, september en oktober. De watertemperatuur op Sint Maarten is gemiddeld 25 graden Celsius. Het weer op Sint Maarten tijdens het najaar gaat soms gepaard met een tropische storm of tornado.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.6 (10 reviews)

Door jou bekeken

St Maarten

Thema