Supergave snorkelspots

Ga je mee op snorkel vakantie?

  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

'Toe ga mee naar Snorkelland, hier in de diepe zee'... Hoe leuk is het om tijdens de vakantie te snorkelen met kinderen op thé snorkeling spots van je favoriete vakantieland! Samen de onderwaterwereld ontdekken, speuren naar gezonken scheepswrakken en kleurrijke visjes. Met deze top 5 supergave snorkelspots op Curaçao, Bonaire, Tenerife, Gran Canaria en in Egypte kan jullie snorkel vakantie 'figuurlijk' niet meer in het water vallen! Vergeet je onderwatercamera niet voor een super snorkelselfie!

1

Snorkelen op Curaçao

Op zoek naar een snorkel vakantie om heerlijk te snorkelen met de kinderen? Ga snorkelen op Curaçao! Op het Caribische eiland barst het van de tropische bountystrandjes, maar de áller-állercoolste snorkeling spots vind je aan de noordwestkust.

Bij Playa Lagun - ten zuiden van Westpunt - dobber je rond tussen gigantische schildpadden en scholen felgekleurde visjes! Zie jij Nemo al ergens? Ook megagaaf is een ontdekkingsreis tussen kleurrijke koralen van het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Staat de zeeschildpad hoog op jouw must see-lijstje tijdens de snorkel vakantie? Dan is Playa Grandi - eveneens bij Westpunt - the place to snorkel. Vissers gooien de restjes van hun schoongemaakte vis terug in de zee, en daar zijn de schildpadden dol op! Of wacht dacht je van snorkelen bij de gezonken sleepboot, Tugboat. Deze vind je zo'n zes kilometer ten zuiden van Willemstad.

Met de watertaxi naar de Blauwe Kamer

Of ga met watertaxi Captain Goodlife op excursie naar de Blauwe Kamer: een mysterieuze snokelspot diep in de grotten! Misschien ontdek je wel een gezonken piratenschip of lang verloren schat. Je kunt deze grot per watertaxi bereiken, maar het is ook mogelijk om er te voet (denk aan waterschoenen), per waterscooter of met een kano te komen. Het is maar net hoe avontuurlijk je wilt snorkelen op Curaçao!

Eens iets anders? Ga op Aquafaritour!

Ben jij niet zo'n held in het ademen door een snorkel, of wil je wel eens op een andere manier de onderwaterwereld verkennen? Boek dan een aquafari tour bij Boka Sami Beach bij Sint Michiel. Je neemt plaats op een soort van onderwaterscooter en krijgt een ruime helm op die voorzien is van zuurstof. Hierdoor kun je optimaal genieten van de rondleiding door de gids.

2

Snorkelen op Bonaire  

Voor de tweede snorkel vakantie gaan we naar Bonaire. Een van de bekendste snorkeling spots is 1000 steps, aan de midwestkant van Bonaire, negen kilometer ten noordwesten van het historische centrum van Kralendijk. Tip: kom op tijd, want er zijn hier niet zo heel veel parkeerplaatsen. Er is hier verder bijna geen strand, dus je moet hier echt naartoe komen als je wilt snorkelen met de kinderen. Een andere toffe snorkelplek is vlakbij Salt Pier in het zuiden van Bonaire. De kans is groot dat je hier ook een schildpad spot en rondom de palen van de zoutpier zwemmen scholen vissen. En het Bari Reef is te vinden ter hoogte van het grote Chogogo Beach Resort. Vooral bij de rotsblokken zijn veel visjes te vinden. Wie neem jij mee als je gaat snorkelen op Bonaire?

Leuk weetje over... 1000 Steps

Wist je dat... de trap met de naam '1000 steps' in werkelijk helemaal geen 1000 traptredes heeft? Het zijn er maar iets van 70. Maar na een intensieve duik voelt deze trap wel als 1000 tredes wanneer je met de complete duikuitrusting weer naar boven moet.

3

Snorkelen in Egypte 

Voor de derde snorkel vakantie nemen we je mee naar de onderwaterwereld van Egypte. Dit land van de farao is hét walhalla voor snorkelaars! Zet koers naar de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zeekust, zwem mee met toffe tuimelaars en spot zeesponzen zoals SpongeBob in alle soorten en maten. In Makadi Bay bij Hurghada wacht je een waanzinnig rif, boordevol grappige, kleurrijke vissen. Of ga voor Brayka Bay bij Marsa Alam. Hier is het meestal niet zo druk, dus je kunt ultra relaxed snorkelen met de kinderen naar de meest bijzondere vissen. En bij Dahab -ongeveer 100 kilometer boven Sharm el-Sheikh- vind je ondiepe koraaltuinen en onderwater canyons. Tip: genoeg van het gespetter? Vanuit Dahab kun je ook de droogte van de woestijn verkennen.

FunFact: dorp gebouwd van materiaal uit zee

FunFact: het authentieke vissersdorpje El Quseir - zo'n 103 km ten noorden van Marsa Alam - is gemaakt van aangespoeld hout, palmbomen en -bladeren. Maar vergeet hier ook zeker niet te snorkelen want je spot hier kleurrijk koraal, tropische vissen en een prachtig rif. 

4

Snorkelen Tenerife  

Voor een snorkel vakantie in Europa zit je helemaal goed in Tenerife. Wist je dat... Tenerife tot Europa’s beste bestemmingen behoort als het om snorkelen gaat? Tenerife heeft een prachtige onderwaterwereld waar je wel 600 verschillende vissen spot, zoals de gekke trompetvis, zeeduivels of de kogelvis? Rond Tenerife komen ook veel dolfijnen en walvissen voor. Tip: als je dolfijnen wilt spotten, kun je het beste heel vroeg in de ochtend gaan snorkelen op Tenerife. Of wat dacht je van scheepswrakken? 

Beste snorkeling spots op Tenerife

De beste snorkeling spots op Tenerife zijn El Puertito de Adeje en Montana Amarilla (Las Galletas) aan de zuidkust, Alcála (Los Gigantes) aan de westkuns en Punta Teno in het noord-westen. Op deze afgelegen plek ben je (bijna) verzekerd van schildpadden, zeeslakken, zeesponsen, pijlstaartroggen en zeeduivels voorbij ziet zwemmen. Wie krijgt als eerste de onderwaterbingokaart vol :)

Snorkelen met kinderen op Tenerife

Tip: als je op winterzonvakantie gaat naar Tenerife is het verstandig om met een wetsuit te snorkelen. Het water is dan wat kouder dan in de zomerperiode.

Wat is La Calma op Tenerife?

In de maanden september, oktober en november spreekt men van 'La Calma'. In deze periode is er geen wind. Deze omstandigheden maken het zeer gunstig om te snorkelen. Helemaal top dus voor als je wilt snorkelen in de herfstvakantie!

5

Snorkelen Gran Canaria

Snorkelen op Gran Canaria is een feest, want in het water leven andere dieren dan bij de meeste andere Europese snorkelplekken. Met een beetje geluk kom je hier roggen of verschillende soorten octopussen tegen. Bij Playa de El Cabrón, in het noorden bij Las Palmas, snorkel je tussen kogelvissen, juffertjes en papegaaivissen. Let op: de plek is lastig bereikbaar en er zijn nauwelijks voorzieningen. Met kleine kids is het leuk om bij El Puertillo - eveneens bij Las Palmas - te gaan snorkelen. Het water is hier rustig en binnen een minuut vanaf het strand spot je vele visjes. Het strand van El Puertillo is eenvoudig te bereiken met de auto en er zijn meerdere faciliteiten. Voor 'het grotere werk' moet je naar Sardina del Norte in het noorden. Hier spot je misschien wel grote roggen, engelhaaien en misschien zelfs de grote walvishaai. 

Tip bij snorkelen op Gran Canaria

Het is verstandig als je gaat snorkelen om goed op de vlaggen te letten bij de stranden. Als de rode vlag is gehesen moet je het water niet betreden en zelfs bij een oranje vlag is het door de scherpe rotsformaties niet verstandig om te gaan snorkelen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere snorkelspots.

6

5x tips voor beginnende snorkelaars

Snorkelen is, als je je gezonde verstand gebruikt, in principe een redelijk veilige activiteit en onderwatersport die je samen met de kinderen kunt doen. Toch is het handig om deze 5 tips in je achterhoofd te houden als je op snorkel vakantie wilt en bent.

Tip 1: Snorkel nooit alleen. Samen snorkelen is niet alleen gezelliger, het is ook veiliger. Laat altijd weten waar je bent en zorg dat je in het zicht blijft.

Tip 2: Blijf dicht bij de oever/strand, kust of boot, zodat je altijd terug kunt.

Tip 3: Weet waar je snorkelt. Let op weersvoorspellingen, stromingen, rotsen onder water. Denk aan hand- en waterschoenen en een wetsuit tegen onderkoeling en verbranding. Smeer je anders goed in!

Tip 4: Blijf overal met je handen vanaf en kijk uit waar je gaat staan. Er kunnen gevaarlijke dieren zwemmen en scherpe zee-egels en koraal zijn.

Tip 5: Verdeel je energie en ga niet te lang snorkelen. Je kunt beter vaker iets korter gaan, dan een keer lang. 

Waarom spugen we in een duikbril?

Een beetje spuug helpt tegen het beslaan van je duikbril, maar hoe dan? Wees gerust, spuug is voor 99 procent water; de 'anti-beslaan truc' komt dus van de overige 1 procent. Daar zitten eiwitten in die er voor zorgen dat je bril niet beslaat.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (3 Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Supergave snorkelspots

Thema