Stedentrip Boedapest met kids

  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Op stedentrip met kinderen naar Boedapest? Doen! De Hongaarse hoofdstad is niet alleen een leuke stad voor volwassenen, ook voor kinderen is er meer dan genoeg te zien en te doen in de stad. Check het wetenschapsmuseum, het Tropicarium, Miniversum en maak een rondvaart over de Donau die de stad in tweeën splitst in deel Boeda en deel Pest.

1

Boedapest Highlights

De stad Boedapest bestaat uit twee delen, Boeda en Pest, die worden gesplitst door de rivier de Donau. Liefhebbers van kunst en cultuur zitten goed in Boedapest, wandel zeker door het oudste deel van de stad Óbuda. Unieke plekken zijn de Turkse Baden en het Parlementsgebouw. Van bijna overal in Boedapest zie je de Burchtheuvel met het Koninklijk Paleis met uitzicht over de Donau. Ook een mooie bezienswaardigheid is de Sint Stephanuskerk, de een na grootste van heel Hongarije. Boedapest is ook bekend om zijn negen bruggen. De bekendste - en mooiste - is de Kettingbrug, de eerste brug die de stadsdelen Boeda en Pest met elkaar verbond.

 

2

Boedapest met kinderen

Voor kinderen is er ook meer dan genoeg te doen en zien in Boedapest. Check het park Margaretha Eiland. Je vindt hier ook het Palatinus zwembad en ruïnes van een klooster. Wist je dat… er onder de stad een labyrint van wel dertig kilometer aan grotten verborgen ligt? Twee daarvan zijn toegankelijk voor het publiek. Treinliefhebbers moeten naar het grootste openluchtmuseum voor treinen van Europa in Boedapest. Je vindt hier historische locomotieven en kids mogen zelf ritjes maken op de treinen. Dierenliefhebbers kunnen terecht bij de dierentuin of Tropicarium met haaien! En in het magische wetenschapsmuseum gebeuren bijzondere dingen met routes voor verschillende leeftijden.

 

3

Boedapest strand

In Boedapest kan het in de zomer heel warm worden met temperaturen van 30+. Het centraal gelegen Palatinus Strand op het Margaretha-eiland werd in 2013 tot een van de mooiste buitenbaden uitgeroepen, maar het kan hier op warme dagen heel druk zijn. De zwembaden en baden van Palatinus Strand worden gevuld met thermaal bronwater. Als je een minder toeristische plek zoekt, probeer Csillaghegyi Strand of Romai Furdo Strand aan de Buda zijde van Boedapest of Paskal Strand in District XIV (niet ver van het stadspark van Boedapest Zuglo District). Vlakbij Boedapest ligt ook het 2 kilometer lange Lupa meer.

 

4

Boedapest eten en drinken

Denk je aan Hongarije, dan denk je aan goulash, vlees en stoofpotten. Maar je vindt in de hoofdstad ook andere internationale keukens, zoals Italiaans, Thais, Mexicaans of Spaans. Dus er is voor ieder wat wils te vinden. IJstip met kids: Op een van de hoeken van het plein voor de Sint-Stefanus Basiliek is een ijssalon waar ze ijsjes in de vorm van een bloem verkopen. Een andere aanrader is de chimney cake: warm krokante deeg met vulling.

 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (2 Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Stedentrip Boedapest met kids

Thema