Reuzengebergte

Reuzengebergte

Als jij houdt van outdoor adventure en een giga natuurliefhebber bent, dan is het Reuzengebergte dé plek waar je moet zijn. Dit gebergte ligt in het noorden van Tsjechië en grenst aan Polen. Het is een fantastische bestemming voor een heerlijk actieve outdoor vakantie!

1

Reuzengebergte met kinderen

In het Reuzengebergte vind je te gekke wandelroutes met prachtige watervallen. Klim naar de top van de Snezka (die is ruim 1.600 meter hoog!), de hoogste berg in Tsjechië, of pak de mountainbike. In de zomer zijn er geweldige activiteiten te doen en in de winter ligt er vaak een pak sneeuw. Dit maakt het Reuzengebergte tot een populaire wintersportbestemming voor families.

Reuzengebergte

2

Actieve vakantie in het Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is een ideale bestemming voor een actieve vakantie met kinderen, want er zijn tal van activiteiten te doen. Van activiteiten waarbij je de prachtige omgeving kunt ontdekken tot activiteiten waarbij het hart je in de keel klopt van de adrenaline! 

Zo zijn er verschillende wandelroutes die ook voor kinderen makkelijk te doen zijn. Er een berenroute, een route langs houtsculpturen of loop naar de bron van de rivier de Elbe. Natuurlijk is je vakantie niet compleet zonder te raften, te rodelen of op het paard te klimmen. Superveel fun vind je in klim- en klauterpark Harrachov, waar je een 9 meter hoge klimwand vindt. Cool!

Echte waaghalzen kunnen een supergave canopy trail doen. Hangend aan een stalen kabel slinger je tussen de boomtoppen, wandel je over wiebelende hangbruggen en zoef je met een zipline van het ene platform naar het andere. Dit is niet voor kids met hoogtevrees want soms is dit wel vijftig meter boven de grond! In het Tsjechische Reuzengebergte barst het van de canopy trails en klimparken, zoals het Monkey Park in Pec pod Sně¸kou. 

Voor wie verkoeling zoekt kan spetteren in het meer Dolce vlakbij Trutnov of één van de vele zwembaden. In Spindleruv Mlyn is er een aquapark en zijn er drie glijbanen waar je af kan roetsjen.

Reuzengebergte

3

Culturele uitstapjes Reuzengebergte

Een leuk cultureel uitstapje is het mijnmuseum in Harrachov. Je krijgt hier een spannende ondergrondse rondleiding door de mijngangen. Een liefhebber van treinen? Neem dan een kijkje bij het voormalige Korenov treinstation. Tsjechië is bekend vanwege haar kristalglas. Dit wordt gemaakt in Bohemen en de productie van deze prachtige glazen kan je bewonderen in het glasmuseum in Harrachov. Tip! Bezoek de druipsteengrotten in Boskov.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Reuzengebergte

Thema