Vietnam

Vietnam

Reizen door Vietnam is heel kindvriendelijk, de Vietnamezen zijn dol op kinderen! Zo stoppen ze kids constant snoep, chips en andere lekkernijen toe als je bijvoorbeeld over de markt heen loopt. De leukste bezienswaardigheden in Vietnam voor gezinnen met kinderen zijn een bezoek aan Ho Chi Minh Stad, de Mekong Delta en Nha Trang.

1

Ho chi Minh

Saigon, oftewel Ho Chi Minh stad, is de grootste stad van Vietnam en erg leuk om te bezoeken tijdens een vakantie met kinderen. Saigon is beroemd geworden door Ho Chi Minh, een verzetstrijder die tegen het Franse kolonialisme streed. Naar hem is Ho Chi Minh Stad dan ook vernoemd. De stad ademt in sommige wijken nog steeds de sfeer uit van de Franse koloniale tijd. Een goed voorbeeld hiervan is de Notre Dame Cathedral, die leuk is om te bezoeken tijdens een familie vakantie in Vietnam.

Vietnam

Kids Vakantiegids Tip: Een goede manier om de stad te bekijken tijdens een familie vakantie met kinderen is met de fietstaxi! Je gaat achterin zitten en laat je lekker rondrijden. Ideaal voor kinderen! In Saigon is vooral de Chinese wijk erg bijzonder. Hier kan je tijdens je vakantie bijvoorbeeld een mooie tempel bezoeken en zelf een lekker geurend wierookstokje branden. Wel je schoenen uit doen, anders worden de goden boos! Voor echte Vietnam vakantie souvenirs ga je naar de stadsmarkt Ben Thanh. 

2

Mekong Delta met kinderen

Buiten Saigon vind je de Mekong Delta, waar je tijdens je vakantie een mooie boottocht kan maken. Hier kan je rondkijken op de drijvende markten, bootjes met handelswaar erop. Vlakbij zit ook Kokosnoteneiland, de honingzemerij en een slangenboerderij. Je had vast geen idee dat je dat allemaal kan meemaken tijdens een vakantie in Vietnam?

Vietnam

3

Nha Trang Vietnam strandvakantie met kinderen

Een van de populaire badplaatsen voor een familie vakantie met kinderen in Vietnam is Nha Trang. Hier vind je prachtige zandstranden en een azuurblauwe zee met een kleurrijke onderwaterwereld. Voor de kust liggen kleine eilandjes waar je naartoe kan varen. Nha Trang heeft ook een haven met veel boten. De manier waarop de lokale bevolking van boot naar boot reist is ook een echte bezienswaardigheid. De Vietnamezen verplaatsen zich namelijk van boot naar boot in een mandje! Ook bijzonder en lekker om af te koelen zijn de modderbaden vlakbij Nha Trang. Je mag dus zelfs vies worden tijdens je vakantie!

Vietnam

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Vietnam

Thema