Wallis

1 Vakanties gevonden

Wallis is de meest hooggelegen ski regio in de Alpen. Gebieden die echt geschikt zijn voor kleine kinderen zijn Belalp, Crans-Montana en Grächen.

1

Wallis met kinderen

In Wallis vindt iedereen zijn ideale skigebied. De gevorderde skiërs in de familie kunnen hun hart ophalen in skigebied Crans Montana en in skigebied Les Quatre Vallees. Skigebied Nendaz is geschikt voor zowel gezinnen met kleine kinderen als de gevorderden. Voor kids zijn er in al deze wintersport gebieden skischolen met Nederlandse skileraren. Echt kindvriendelijk zijn de dorpen Nendaz en Grächen. Zo vind je in Grächen bijvoorbeeld een heel kinderparadijs in de sneeuw en in Nendaz vind je vooral de hele dag uitgebreide wintersport kinderopvang voor baby’s, peuters en kleuters.

2

Skigebied Nendaz

Skigebied Nendaz biedt ruim 400 kilometer aan pisten aan, gelegen op de 3330 meter hoge Mont-Fort. Het beste aan Nendaz is de veelzijdigheid: er zijn hellingen voor gevorderde skiërs, voor jonge skiërs en voor beginners. Ook hier is het zo dat je er prima kunt wandelen met kinderen; er is voor 100 kilometer aan winterwandelwegen! Deze winterwandelwegen voeren je door de prachtige bossen en landschappen van Nendaz. Onderweg is er van alles te ontdekken voor kids. In de kindvriendelijke wintersport plaats Nendaz kan je Nederlandstalige skilessen krijgen en ook is er een Mini-Kids club, een kinderdagverblijf, een skicréche, mogelijkheid tot babysitting en een animatieprogramma voor de kinderen!
 

3

Skigebied Grächen

Skigebied Grachen is eveneens ideaal voor jonge gezinnen met kleine kinderen.Met haar 40 kilometer aan pisten heeft skigebied Grächen een beperkte omvang. Ook is het er niet druk, dit is voordelig als je een beginnende skiër bent. De gevorderde skiër zal hier echter geen uitdaging vinden. In de gelijknamige en zeer kindvriendelijke wintersport plaats Grächen is een heel kinderparadijs gebouwd met een spooktunnel, een avonturentoren, een iglodorp en nog veel meer! Ook vind je er een professionele kinderopvang en kan je diverse baby- en kinderartikelen huren. Het kindvriendelijke wintersportdorp Grächen is bovendien grotendeels autovrij en de wandelpaden zijn toegankelijk voor kinderwagens.

4

Skigebied Belalp

Belalp is een kindvriendelijk skigebied met 60 kilometer aan pisten. Drukte kom je hier amper tegen, want de pisten zijn erg breed. Erg fijn voor families die nog beginnende skiërs zijn en voor jonge gezinnen met kleine kinderen! In Belalp vind je bovendien een hele kindvriendelijke skischool met Nederlandstalige skileraren. De skischool biedt skiles aan kinderen vanaf 4 jaar, waarbij kinderen tot 6 jaar kunnen beginnen met een proefles. Peuters en kleuters op wintersport kunnen terecht in het Snowli Kids Village, met allerlei leuke obstakeltjes en een oefenlift. Voor kinderen vanaf 7 jaar zijn er ook snowboardlessen mogelijk. Extra leuk voor alle kids: ook vind je in Belalp een 7 kilometer lange sleebaan naar het dalstation van Blatten!
 

TIP: Hexenabfahrt Rothwald - Belalp

Elk jaar in januari is er traditioneel een Heksenfeest, genaamd Hexenabfahrt. De Belalp is de huisberg van de heksen. In 2010 is de 28e editie van de Hexenabfahty van 10 januari tot en met 16 januari. Kijk voor meer informatie op de website van de Hexenabfahrt.

5

Skigebied Crans Montana

Crans Montana is een skigebied in de Alpen dat vanwege haar brede en open pisten zeer geschikt is voor beginners en jonge gezinnen met kleine kinderen. In het skigebied van Crans Montana ligt voor 140 kilometer aan pisten. Boven de boomgrens zijn de pisten breed en open, ideaal voor beginnerspogingen! Gevorderde skiërs vinden hun uitdaging bij de stoeltjeslift La Toula.
 

6

Skigebied Les Quatre Vallees

Skigebied Les Quatre Vallees heeft voor 338 kilometer aan pisten. In skigebied Les Quatre Vallees liggen de plaatsen Nendaz, Veysonnaz, La Tzoumaz, Thyon, Verbier en Le Châble. De pistes voor kinderen liggen bij La Tzoumaz en Verbier.

TIP: Familieplaats Thyon
In Thyon in skigebied Les Quatre Vallees kan je met je familie de besneeuwde omgeving gaan ontdekken met sledehonden! Je leert dan echt met honden om te gaan. De ritten zijn werkelijk fantastisch en ze gaan ook een heel eind ver! Wat erg prettig is aan Thyon is dat het totaal verkeersvrij is. Er is een kinderskischool aanwezig met Nederlandse leraren.
 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 4.4 (5 reviews)

Door jou bekeken

Wallis

Thema