Zwarte Woud

8 Vakanties gevonden

Naar Duitsland voor een wintersport tripje met je kinderen? Dan is het Zwarte Woud een aanrader. Deze regio telt twee skigebieden, Feldberg en Belchen, die beide heel geschikt zijn voor een wintersport met kids. Zo vind je er veel blauwe pistes en leuke skischolen waar je kinderen les kunnen krijgen in het Nederlands. Verder zijn de skigebieden in het Zwarte Woud vrij rustig, zodat jullie relaxed samen kunnen skiën. En het Zwarte Woud is veel dichterbij dan de andere Alpengebieden!

1

Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een perfecte wintersportbestemming voor gezinnen die niet al te ver willen reizen en een rustige vakantie op een mooi stekje zoeken. Het gebied, dat in het zuidwesten van Duitsland ligt, staat namelijk bekend om zijn indrukwekkende bossen, bergen en kloven en je skiet er dan ook in een prachtige omgeving.

Zwarte Woud

2

Skigebied

Daarnaast zorgen de bossen er ook voor dat het er vrij rustig aan toe gaat op de skipistes; er zijn eigenlijk nauwelijks ‘snelheidsduivels’, zodat je kids er lekker relaxed hun gang kunnen gaan. De twee skigebieden in het Zwarte Woud liggen vlak bij elkaar, maar zijn erg verschillend. Zo heeft Feldberg ongeveer 25 kilometer piste en zijn er enorm veel skischolen te vinden. Belchen daarentegen heeft 7 kilometer piste, maar daar vind je naar verhouding weer heel veel stukken blauwe piste.  

Zwarte Woud

3

TIP:

Ga je naar Feldberg met kids? Check dan skischool Thoma. Hier worden twee kindercursussen aangeboden, Hopsy en Snuki, en leren kinderen spelenderwijs skiën met behulp van Nederlandse skileraren en leuke faciliteiten. Zo is er een speciaal kinderparcours, een babylift en een ‘tovertapijt’ – een lopende band voor de kleinsten. Zijn jullie juist ervaren skiërs? Dan is het Snowpark Feldberg helemaal te gek; hier kun je in de sneeuw je gaafste trucjes showen!

Zwarte Woud

4

Praktische info

* Skipistes in Feldberg: ongeveer 25 km
* Skipistes in Belchen: 7 km
* Hoogte van het skigebied: 850 - 1450 m
* Aantal skischolen: 10
* Nederlandstalige skiles: Ja

Zwarte Woud

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Zwarte Woud

Thema