Le Grand Domaine

  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Het kindvriendelijke skigebied Le Grand Domaine in Frankrijk bestaat uit de plaatsen Saint Francois Longchamp en Valmorel. Doordat overwegend het grootste deel van de pistes blauw en groen zijn, is Le Grand Domaine een skigebied dat geschikt is voor de allerkleinsten.

1

Le Grand Domaine

Zowel in het dorp Saint Francois Longchamp als Valmorel zit een kinderopvang en een skischool voor kinderen. De pistes aan de kant van Saint Francois Longchamp zijn overwegend meer open en ruim en de afdalingen van Valmorel zijn ook wel bosachtig en slingerend, maar niet altijd moeilijk. Desalniettemin kunnen kids in Le Grand Domaine heerlijk skiën en kunnen de beginnende kinderen de bergtop naar het volgende dorp oversteken zonder ook maar een rode piste gezien te hebben. Terug skiën tot in de dorpen Valmorel en Saint Francois Longchamp is ook mogelijk.

2

Skischool Valmorel

De skischool van het dorp Valmorel is wat groter dan de skischool van zijn buurman Saint Francois Longchamp. Hier is kinderopvang voor de allerkleinsten mogelijk. Er zijn uitgebreide speelkamers, uitrustkamers en verschoningsmogelijkheden. Vanuit de kinderopvang loop je zo de kinderspeelweide op, waar de kids spelenderwijs leren skiën. Deze speelweide is groter dan degene in Saint Francois Longchamp. Hier oefenen kinderen op de lopende band of gaan via een kunststof grasmat naar boven. Er is veel ruimte voor fun, maar ze leren bijvoorbeeld ook slalommen of gewoon hoe ze moeten remmen. De skischool van Valmorel zit vlakbij het dorp en is, op een paar meters na, vanaf de piste te bereiken. Een enkele skileraar spreekt Nederlands, elke skileraar spreekt in elk geval Engels.

Tip: Op zoek naar een geschikte skileraar voor een privéles met de hele familie? De Engelssprekende skileraar Raymond is een zeer vriendelijke skileraar die het hele gebied op zijn duimpje kent en je goede tips meegeeft! Daarnaast hebben Saint Francois Longchamp en Valmorel genoeg andere privé skileraren waar je uit kan kiezen.

3

Skischool Saint Francois Longchamp

De skischool ESF van Saint Francois Longchamp ligt in het hogere gedeelte, Saint Francois Longchamp 1650. Hier vind je een kinderweide en veelal Engelssprekende skileraren (soms zijn er Nederlandssprekende leraren aanwezig). Op de piste zit een babylift voor de beginners en kleine kids, een lopende band lift en er is een kinderopvang aanwezig.

Tip: Let voordat je boekt goed op in welke van de drie delen van het dorp de accommodatie ligt. Ligt de accommodatie niet in Saint Francois Longchamp 1650 houd dan rekening met extra wandeltijd ’s ochtends. Er rijdt wel een gratis busdienst voor skipashouders langs de dorpjes, maar tijdens drukke schoolvakanties kunnen deze flink vol zitten.

4

Le Grand Domaine, een beetje anders

Naast de grote variatie in pistes in Le Grand Domaine zijn er ook verschillende manieren van skiën of boarden die je hier kan beoefenen. Er zijn in Le Grand Domaine, aan de kant van Valmorel, 2 snowboarderparks aanwezig, halfpipe en boardercross. Deze zijn ook heel leuk voor de beginnende en gevorderde skiër. In het skigebied Le Grand Domaine zijn er ook voldoende activiteiten voor een dagje fun zonder ski’s of snowboard. Denk hierbij aan een ritje met een hondenslee, een vlucht in een luchtballon, parapenten van de berg af of wandelen op raquettes. 

Tip: Wil je ’s avonds lekker uit eten in één van de dorpjes? Loop dan een dag van tevoren of ’s middags even langs om te reserveren, het kan namelijk erg druk zijn in het hoogseizoen. Houd er wel rekening mee dat er in het hele Le Grand Domaine gebied pas vanaf 19.00 uur wordt gegeten.

5

Praktische info

* Aantal groene pistes: 27 km
* Aantal blauwe pistes: 77 km
* Aantal rode pistes: 37 km
* Aantal zwarte pistes: 24 km
* Aantal sleepliften: 28
* Aantal stoeltjesliften: 17
* Hoogte van het skigebied: 1150 - 2550 m
* Aantal skischolen: 2
* Nederlandstalige skiles: Ja

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.3 (7 reviews)

Door jou bekeken

Le Grand Domaine

Thema