Le Grand Massif

1 Vakanties gevonden
  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Voor een top wintersport met kinderen ga je naar Le Grand Massif. Dit grote skigebied heeft veel blauwe pistes met lange afdalingen, ideaal voor beginners en kinderen. Bovendien zijn er in de dorpen sneeuwtuinen en er is kinderopvang en skiles voor kinderen. Voor gezinnen worden er diverse winteractiviteiten georganiseerd zodat je het skiën kunt afwisselen met andere sneeuwpret. Een perfecte bestemming dus voor een kindvriendelijke wintersport in Frankrijk!

Top 1 vakanties

Le Grand Massif

Appartementen Odalys Le Refuge du Golf

  • Gratis wifi
  • Overdekt zwembad en wellness
  • Appartementen t/m 13 personen
Bekijk vakantie

Appartementen Odalys Le Refuge du Golf

Bekijk vakantie
1

Skigebied in Le Grand Massif

Le Grand Massif is een groot en gevarieerd gebied, waardoor het voor iedere wintersporter geschikt is. In totaal is er meer dan 250 kilometer piste met het grootste gedeelte blauwe en rode piste, maar ook zwarte pistes en off-piste mogelijkheden voor de gevorderde skiërs. Het moderne skioord Flaine is het middelpunt van het gebied, omringt door de meeste pistes. Daarnaast zijn er vier authentieke dorpen Les Carroz, Morillon, Samoëns en Sixt. Flaine heeft een autovrij centrum, dus erg veilig.

2

Perfecte dorpen voor kids

Er is geen uitbundige après-ski in de plaatsen, maar je vindt er wel diverse restaurantjes en barretjes met gezellige haardvuren en een prettige sfeer. Behalve Sixt zijn ze alle dorpen verbonden door liften. In ieder dorp is er een sneeuwtuin, kinderopvang, kinderskiles en een kinderlift. Dit skigebied is dan ook uiterst geschikt voor een wintersport met kinderen. De vele blauwe pistes hebben lange afdalingen die ideaal zijn om te oefenen. Het ligt ook nog eens hoog waardoor je verzekerd ben van sneeuw.

3

TIP:

Als je liever in een van de omliggende authentieke dorpen verblijft is Flaine goed bereikbaar voor een dagtrip. Zo kun je hier een dagje gaan zwemmen in het overdekte zwembad, of een van de activiteiten bijwonen zoals een vuurwerkshow of een sledehondenrace. Er is hier altijd wel iets te doen voor gezinnen!

4

Praktische info

* Aantal blauwe pistes: 117 km
* Aantal rode pistes: 107 km
* Aantal zwarte pistes: 41 km
* Aantal sleepliften: 34
* Aantal stoeltjesliften: 30
* Hoogte van het skigebied: 900 - 2500 m
* Aantal skischolen: 12
* Nederlandstalige skiles: Ja

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 2.8 (5 reviews)

Door jou bekeken

Le Grand Massif

Thema