Valloire & Valmeinier

1 Vakanties gevonden

Skigebied Valloire en Valmeinier is een ideale bestemming voor een wintersport met kinderen. Dit gebied bestaat grotendeels uit blauwe pistes, er is een kinderlift en een kinderskischool. Valloire en Valmeinier zijn twee gezellige Franse dorpjes waar je naast skiën nog veel meer winterpret beleefd. Wandel bijvoorbeeld met een lama’s door de besneeuwde bergen! Met de 150 km aan piste, de sneeuwzekerheid en goede verbindingen is dit gebied perfect voor iedere wintesporter!

1

Skigebied Valloire en Valmeinie

Het gebied Valloire en Valmeinier is het grootste skigebied van de Haute Maurienne. Vooral de beginnende tot lichtgevorderde skiër haalt hier zijn hart op vanwege de vele blauwe pistes. Het is dan ook een perfecte wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen. Het is ook nog eens een rustig gebied zonder lange wachtrijen bij de skiliften. Je vindt hier ook een lopende band lift, een kinderlift en een kindercarrousel. De twee Franse dorpen van het gebied, Valloire en Valmeinier, zijn met elkaar verbonden door een gondellift. Uitbundige après-ski zul je in deze gezellige plaatsjes niet vinden, maar wel veel restaurantjes en barretjes.

2

Kindvriendelijke dorpen

Bovendien zijn dit zeer kindvriendelijke dorpen. Voor kinderen is er kinderopvang en kinderskiles. De skischool in Valloire heeft Nederlandssprekende skileraren. Bij Valmeinier vind je een oefenweide voor kinderen. Maar door de gondelverbinding zijn beide dorpen goed te bezoeken. En de wintersport met kinderen is heel sneeuwzeker vanwege de hoogte van het skigebied aanwezige sneeuwkanonnen van begin winter tot lente.

3

Kids VakantieTIP:

In Valloire en Valmeinier worden diverse dingen voor kinderen georganiseerd. Zo worden er bij kinderopvang Galipette in Valmeinier allerlei outdoor activiteiten voor kids van 3 tot 9 jaar om goed van de sneeuw en de bergen te genieten. In Valloire kun je wandelen door de bergen met lama’s, sliden met een hondenslee en er zijn verschillende boerderijen waar je een leerzaam en leuk bezoekje kan brengen!

4

Praktische info

* Aantal groene pistes: 32 km
* Aantal blauwe pistes: 66 km
* Aantal rode pistes: 38 km
* Aantal zwarte pistes: 14 km
* Aantal sleepliften: 12
* Aantal stoeltjesliften: 17
* Hoogte van het skigebied: 1430 - 2600 m
* Aantal skischolen: 3
* Nederlandstalige skiles: Ja

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 4.1 (10 reviews)

Door jou bekeken

Valloire & Valmeinier

Thema