Op wintervakantie in Tsjechië met kinderen

5 Vakanties gevonden
Op wintervakantie in Tsjechië met kinderen

Op zoek naar een kindvriendelijke vakantiebestemming in de winter waar je niet de hoofdprijs betaalt? Wat dacht je van een wintervakantie naar het magische Tsjechië? In de Tsjechische bergen vind je diverse skigebieden waar je naast skiën ook andere leuke winteractiviteiten kunt beleven. Bovendien kun je een skivakantie goed combineren met een uitstapje naar één van de Tsjechische steden. Check alles over een wintervakantie naar Tsjechië, want het is een verrassend leuk land voor de hele familie!

Verhalen die je wilt lezen 2

Op wintervakantie in Tsjechië met kinderen
Blog

De leukste winteruitjes in Tsjechië

Op wintervakantie in Tsjechië met kinderen
Blog

Top 5 leukste skigebieden in Tsjechië

1

1. Brede keuze uit skigebieden

In de winter zijn de Tsjechische bergen bedekt met een wit laken van sneeuw. De bergen in Tsjechië zijn niet zo hoog als in de Alpen, maar door het koudere klimaat valt er geregeld een vers pak sneeuw. De grootste skigebieden liggen in het Reuzengebergte, het Ertsgebergte en het IJzergebergte, maar er zijn ook kleinere gebieden. Het skigebied Tanvaldský Špiák heeft 8,2 km aan piste. Het is een compact gebied met brede piste. Ideaal voor beginners. Het gebied is ook aantrekkelijk vanwege de gemeenschappelijk skipas in de gebieden Severák en Bed?ichov, waardoor je in totaal 16,9 km tot je beschikking hebt! Dan duurt het wel even voordat het hele gezin uitgeskied is. 

Op wintervakantie in Tsjechië met kinderen

2

2. Skigebieden voor families met kinderen en beginners

De Tsjechische skigebieden zijn bij veel families populair door de brede pistes, gezellige en betaalbare accommodaties en moderne liften. Ook zijn er professionele skischolen, veel pistes die voorzien zijn van kunstmatige sneeuw en een gaaf kidspark. In het Reuzengebergte zijn Špindlerv Mlýn, Rokytnice nad Jizerou en Janské Lázn bekende skigebieden. Voor beginners bieden deze skigebieden fijne, korte blauwe pistes, maar ook voor de gevorderde wintersporter is er genoeg uitdaging te vinden. Het bekendste skigebied voor families is skiresort Lipno. Gelegen in het zuiden van Tsjechië aan het Lipnomeer vind je dit kindvriendelijk skioord. Lipno heeft 13,4 kilometer aan pistes inclusief oefenpistes waar de allerkleinste onder begeleiding van instructeurs leren skiën. Het skigebied beschikt over een kinderlift, een kindercarrousel en er is een veelzijdig animatieprogramma. De mascotte Fox de Vos komt regelmatig langs om de kinderen te entertainen. In de avonden kun je gebruik maken van een verlichte piste waar je kunt sleeën en skiën. Wie zei er 'nog een rondje'?

Op wintervakantie in Tsjechië met kinderen

3

3. Sneeuwpret buiten de piste

Even iets anders dan op de latten staan? Probeer snowtubing waarbij je met een grote band over een parcours naar beneden glijdt. Of ga sleeën. Skigebied erná hora heeft een sleeroute van maar liefst 3,5 kilometer die ’s avonds ook nog eens is verlicht. Cool! Op het Lipnomeer kun je ook nog eens schaatsen. Elk jaar wordt hier een natuurijsbaan van elf kilometer gemaakt. Voor een spectaculair uitzicht over een winters landschap kun je een van de drie boomkroonpaden van Tsjechië bezoeken in Lipno, Dolní Morava of het Reuzengebergte. Het nieuwste boomkroonpad ligt in Janské Lažne en is 45 meter hoog. Niet alleen het uitzicht is de moeite waard maar ook het pad naar boven biedt allerlei uitdagingen aan.

Op wintervakantie in Tsjechië met kinderen

4

4. Voordelig en smul-garantie

Een fijn voordeel van een vakantie naar Tsjechië is dat prijzen aanzienlijk lager liggen dan in andere wintersportlanden. Het huren van skimateriaal voor zes dagen kost ongeveer € 65 en ook de prijzen voor skipassen zijn voordeliger. Een hapje eten is ook aantrekkelijk, een hoofdgerecht is meestal zo'n € 8. Daarbij zijn de Tsjechische wintergerechten heerlijk. Proef een gevulde soep, de Tsjechische maaltijd sví?ková na smetan? of een zoet gerecht zoals knedlíky gevuld met bosbessen. Mmmm smullen maar!

Op wintervakantie in Tsjechië met kinderen

5

5. Verrassende uitstapjes in de omgeving

Eén van de voordelen van de Tsjechische skigebieden is dat ze uitstekend te combineren zijn met een uitstapje. Rondom diverse skigebieden liggen mooie steden die een bezoek waard zijn, zoals Praag, Karlovy Vary en eský Krumlov. Ook leuk; het safaripark in Dvor Králové in het Reuzengebergte. De stad Liberec is het allerleukst voor kinderen. Er is een DinoPark, een aquapark en het interactieve museum IQLandia. In Liberec vind je trouwens ook een kunstmatige ijsmuur, waar ook kinderen onder begeleiding mogen klimmen. Volop genieten dus! Neem daar nog de Tsjechische keuken bij en je hebt het perfecte recept voor een vrolijke skiweek met het hele gezin.

Op wintervakantie in Tsjechië met kinderen

Kijk voor meer informatie over vakanties in Tsjechië bij Czech Tourism.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Op wintervakantie in Tsjechië met kinderen

Thema