Zuid-Dalmatië

3 Vakanties gevonden

Naar Zuid-Dalmatië met kinderen? Dan wacht je een vakantie vol waterpret, prachtige natuur en coole familieuitjes. Verken bijvoorbeeld samen de oude steden Dubrovnik en Split, bouw giga zandkastelen aan een van de zandstranden in het gebied of doe een eilandhop-tripje naar de vele eilandjes in de Adriatische Zee. Voor ieder wat wils dus!

1

Zuid Dalmatie met kinderen

Zuid Dalmatie is een van de bekendere toeristische gebieden van Kroatië. Het ligt aan de Adriatische Zeekust, waar je uitgestrekte stranden (zand én kiezels!), helderblauw water en een heerlijk Mediterraan klimaat vindt. Vlak achter de kustlijn begint het ruige binnenland; dit beboste, heuvelachtige gebied is een walhalla voor actieve gezinnen.

2

Beste reistijd Zuid Dalmatie met kinderen

Zuid Dalmatie heeft een gematigd Mediterraan klimaat, wat heerlijk is voor een vakantie met kinderen. Het wordt er namelijk nooit bloedheet, maar je geniet er wel van veel zon-uren en een prettig klimaat om veel leuke dingen te ondernemen. De beste tijd voor een vakantie naar Zuid Dalmatie met kinderen is tussen juni en september; in die maanden liggen de temperaturen in het gebied tussen de 20 en 26 graden.

3

Dubrovnik Game of Thrones

Dubrovnik was al een publiekstrekker, maar sinds de hitserie Game oF Thrones is Dubrovnik hotter than hot! Dubrovnik is één van de belangrijkste filmlocaties geweest sinds het tweede seizoen van de HBO-serie. De oude stad met de dikke stadsmuren en de rode daken aan het blauwe water van de Adriatische Zee zijn een perfecte stand-in voor King’s Landing, de hoofdstad van de zeven koninkrijken van Westeros. Voor die hard fans is het dan ook super leuk om de filmlocaties in het echt te bewonderen. Dat kan middels diverse Game of Thrones-citytours. Maar ook voor 'gewone' liefhebbers van steden is de stad een pareltje om te zien. 

4

Split Kroatië

Behalve Dubrovnik is Split ook een stad die je gezien moet hebben tijdens een vakantie of rondreis door Kroatië en Zuid-Dalmatië. Middenin de stad ligt het paleis van Diocletianus. Dit paleis wordt gezien als het begin van het ontstaan van de stad Split. Verder vind je er veel oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen. Ook leuk met kinderen is een bezoek aan park Marjan. Let op: dit is een hele klim via trappen, maar wel echt de moeite waard. Er is een waterkraan om af te koelen en er is ook een speeltuin met een fantastisch uitkijkpunt. Tip: je kunt het park ook op de fiets ontdekken. Voor avonturiers is een rafttocht over de Cetina Rivier nog een must do en wat je ook zeker moet doen is een bezoek brengen aan Nationaal Park Krka, op een uur rijden van Split. 

Accommodatietips: op ongeveer 1,5 uur rijden van Split ligt Familiehotel Dalmacija met een miniclub en zwembad. Op circa 40 minuten rijden van Split vind je de leuke kindercamping Vranjica Belvedere.

Beste reistijd Zuid-Dalmatië met kinderen 

Zuid-Dalmatië heeft een gematigd Mediterraan klimaat, wat heerlijk is voor een vakantie met kinderen. Je geniet er van veel zonuren en een prettig klimaat om veel leuke dingen te ondernemen. De kans op regen is zeer klein. Let wel op in de steden, zoals Dubrovnik. Daar kan het in de zomermaandag 30-plus worden, dan kun je de stad het beste in de ochtend of de avond bezoeken. De beste tijd voor een vakantie naar Zuid-Dalmatië met kinderen is tussen juni en september; in die maanden liggen de temperaturen in het gebied tussen de 20 en 26 graden, maar zeker ook uitschieters naar 30-plus temperaturen.

Herfstvakantietip of buiten het seizoen: de herfst wordt ook wel 'Indian Summer' genoemd, omdat september, oktober en vaak ook november prima vakantiemaanden zijn.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.7 (7 reviews)

Door jou bekeken

Zuid-Dalmatië

Thema