Once upon a time… Het Turkse sprookje dat écht bestaat

  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Een legende is een verhaal over een wonder waarvan niemand zeker weet of het écht is gebeurd. Nu bestaat er een verhaal over een betoverend themapark aan de Turkse Rivièra, waar je met zeemeerminnen zwemt, net zo hard slide als een tijger rent en haaien van super dichtbij kan zien! Zouden sprookjes dan echt bestaan in The Land of Legends?

1

Er was eens… een legendarisch land

Denk je aan een vakantie in Turkije, dan denk je natuurlijk aan de azuurblauwe Middellandse Zee, goudgele stranden waar je de mooiste zandkastelen bouwt en waterparken met gigantische waterglijbanen. Maar er is één plek in Turkije die magischer is dan alle andere betoverende plekjes, het spectaculaire The Land of Legends. In dit themapark in Belek wandel je door kleurrijke fantasiegebieden waar je van de ene verbazing in de andere valt. Ontdek het avontuur in de vette attracties van Adventure Park, slide in het coole Aqua Park van alle glijbanen en ga op zoek naar zeemeerminnen met kleurrijke staarten in het Waterfront Kingdom. Er wordt gezegd dat het sprookjeskasteel ‘s avonds verandert in een magisch verlichte plek met een gave lasershow en… een parade met fantasiewezens. Durf jij?

Wist je dat… het winkelcentrum met meer dan 100 (design) winkels een dagdroom is voor alle shopaholics?

2

Vlieg op een tapijt met Aladdin

In Adventure Park suis je in de Sky Fighter op grote hoogte, maak je een vrije val met de Power Fall en zweef je net als Aladdin en Jasmine door de lucht op een vliegend tapijt in de Hyper Coaster. Ontdek jij alle 12 special effects in de fantasiewereld van de 5th Dimension? Maar wees gewaarschuwd: je wordt gegarandeerd klets-kliedernat. 
Ondertussen vermaakt je kleine broertje zich prima met papa in het mini-reuzenrad en mama droomt samen met je zusje van hun prins op het witte paard in de carrousel. Durf jij op de rug van de betoverde stier te zitten voor een echte Rodeo Ride? Maak er een wedstrijd van wie het langst blijft zitten. De verliezer trakteert op een ijsje, donut of pizzapunt die in het park te vinden zijn. Over welke snack fantaseer jij?

3

Magische onderwaterwereld

Na al die actie in Adventure Land is het tijd voor een frisse duik in een van de acht zwembaden van het Aqua Park. Met meer dan 40 (!) glijbanen moet je gemiddeld 5 slides per uur maken om ze allemaal op één dag te testen! Snelheidsduivels kunnen geflitst worden in de Space Rocket of op de Deep Dive glijbaan. Daarna relax je op de Lazy River, in de infinity pool of in de jacuzzi. Fans van zeemeermin Ariël opgelet; in de magische onderwaterwereld zijn zeemeerminnen gespot. En altijd al eens gedroomd over haaien van super dichtbij zien? Dan komt je droom nu uit!

Wil je net zo snel zijn als een tijger? Dream on! Of test de Typhoon Blast met een topsnelheid van 86 kilometer per uur.

4

Fantaseer over sprookjes

Als het donker wordt, komt de magie tot leven in The Land of Legends. Fantasiewezens komen tevoorschijn en nemen de straten, kanalen en het plein over. Ze paraderen in de meest onmogelijke standjes en varen in verlichte bootjes over het water. Wees gewaarschuwd: ze kunnen opeens achter je staan. Scoor een sprookjes selfie met een elfje of een ander magisch figuur.

5

Dromen in een pretparkhotel

En als alle actie buiten voorbij is en de magische wezens weer net zo snel zijn verdwenen als ze zijn gekomen, begin jij binnen 10 minuten aan je schoonheidsslaapje in het all inclusive Kingdom Hotel dat in het park ligt. Heerlijk dromen over alle avonturen die je overdag hebt meegemaakt in een echte ridder- of prinsessenkamers. En nóg meer goed nieuws: de volgende dag mag je weer naar het park, want The Land of Legends ligt letterlijk in de achtertuin van het sprookjeshotel. Knipper twee keer met je ogen en je bent opnieuw in de magische werelden, zo dichtbij is het. Wat een fantastische droomvakantie. Sommige sprookjes bestaan echt! Toch?

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (2 Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Once upon a time… Het Turkse sprookje dat écht bestaat

Thema