De leukste kindercampings in Drenthe

5 Vakanties gevonden
 • Grootste selectie familievakanties
 • Met zorg geselecteerd door de redactie

As je kiest voor een kindercamping in Drenthe weet je zeker dat je een topvakantie of weekendje weg beleeft met het hele gezin. Er is volop vermaak voor de kinderen, op de kindercamping vinden ze snel nieuwe vakantievriendjes (waarmee ze ook zelf kunnen afspreken) en je kunt je kids wat vrijer laten. Iedereen om je heen is ook met de kinderen speciaal naar een kindercamping gekomen, dus laat ze lekker rennen, fietsen, enthousiast zijn en een keertje wat later naar bed gaan. Het is tenslotte vakantie.

De leukste kindercampings in Drenthe

Top 5 vakanties

Drenthe

Camping De Lente van Drenthe

 • Grootste open waterpark van Nederland
 • Enzo Knol, Stefan de Vries & Jesse Heffels zijn hier geweest
 • Kinderanimatie voor alle leeftijden
Bekijk vakantie

Camping De Lente van Drenthe

Bekijk vakantie
Drenthe

FarmCamps Hoeve Sonneclaer

 • Boerengolf in het weiland
 • Vette Tractor Banden Klimtoren
 • Zelf koeien melken in de melkput
Bekijk vakantie

FarmCamps Hoeve Sonneclaer

Bekijk vakantie
Drenthe

FarmCamps 't Looveld

 • Hutten bouwen in de bossingel
 • Op de boerenwagen het bos in
 • IJs maken met boerin Matine
Bekijk vakantie

FarmCamps 't Looveld

Bekijk vakantie
Drenthe

Vakantiepark Drouwenerzand

 • Naast Attractiepark Drouwenerzand & Gezellig recreatieprogramma
 • Bungalows, hotel of familiecamping
 • Eén van de grootste Boomhut van Europa!
Bekijk vakantie

Vakantiepark Drouwenerzand

Bekijk vakantie
Drenthe

De Tien Heugten

 • Buitenzwembad met 36 meter lange glijbaan
 • Recreatieplas met zandstrand
 • Centrale ligging tussen Emmen- Assen-Groningen
Bekijk vakantie

De Tien Heugten

Bekijk vakantie

De leukste kindercampings in Drenthe

1

De leukste kleinschalige campings

Vakantie vieren op een kleinschalige camping in Drenthe heeft als grote voordeel dat het allemaal wat overzichtelijker is, zowel voor de ouders als de (kleine) kids. De kinderen lopen niet verloren rond en verdwalen niet in de tenten- of stacaravanstraatjes en zelf als ouders heb je ook meer rust. Zeker met kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Kleine kids hebben genoeg aan een kindvriendelijk ondiep zwembad en een centrale speeltuin. Kijk voordat je een kindercamping boekt goed naar wat jullie wensen zijn. Is je kind heel ondernemend, dan zal het zich overal thuis voelen. Is je kind wat rustiger en onzekerder in contacten, dan is een kleinschalige kindercamping ideaal voor jullie.

Logeertip: Het kleinschalig opgezette park Bungalowpark Het Hart van Drenthe is gelegen in het hart van de veelzijdige provincie Drenthe. Terwijl het park door zijn centrale ligging een ideale uitvalsbasis is voor uitstapjes in de omgeving, kun je bij je bungalow genieten van veel groen en voldoende privacy. Op het park vind je een overdekt zwembad met een apart kleuterbad, welke tevens toegankelijk is met een rolstoel. Kinderen worden in de schoolvakanties vermaakt door het recreatieteam en kunnen heerlijk spelen in de leuke speeltuin. Houd je niet van enorme vakantieparken en massa’s toeristen, dan past Bungalowpark Het Hart van Drenthe perfect bij jullie.

2

Logeren op de boerderij

Een ideale kindercamping in Drenthe voor dierenliefhebbers is een FarmCamps boerderij. Help de boer met zijn dagelijkse werk op de boerderij, check of de kippen eieren hebben gelegd, knuffel met de boerderijdieren en speel op de tractorbanden. Ook in Drenthe vind je leuke FarmCamps logeeradressen. Kom koeien melken bij FarmCamps Hoeve Sonneclaer, maak je eigen ijsje met boerin Matine van FarmCamps ‘t Looveld en ga op reeënsafari bij FarmCamps De Bosrand. Bij deze supergave vakantieadresjes beleven de kinderen de grootste avonturen en kunnen ze met dieren knuffelen. En als ze de boer en de boerin goed helpen, krijgen ze een echt BoerenKnechtDiploma.

Logeertip: Geen kindercamping, maar wel een supertof kinderhotel is Hotel De Bonte Wever in Assen. Dit viersterren all inclusive hotel is een walhalla voor kinderen en je bent totaal niet afhankelijk van het weer. Kom zwemmen in het subtropisch zwemparadijs, peuterbad en buitenbad met ligweide, klauter in de Kidsjungle, bowl met het hele gezin, wandel in het bos, knutsel met het entertainmentteam en smul van de lekkerste hapjes. Dit alles onder één dak in een heerlijk comfortabel hotel, waar je ook een familiekamer kunt reserveren. Groot voordeel is dat de oudere kids zelf overal naartoe kunnen. Tip: maak een uitstapje naar Plopsa Indoor Coevorden.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3 (3 reviews)

Door jou bekeken

De leukste kindercampings in Drenthe

Thema